វដ្តរដូវឆ្លុះបញ្ចាំងច្រើនអំពីសុខភាពរបស់ស្ត្រី។ ការមករដូវទៀងទាត់ ជួយបណ្តេញជាតិពុលចេញពីរាងកាយ រក្សាសុខភាពស្បូន និងរាងកាយ។ ភាពមិនប្រក្រតីនៃការមករដូវមានទំនាក់ទំនងយ៉ាងជិតស្និទ្ធទៅនឹងសុខភាពរបស់ស្ត្រី។ បរិមាណនៃការមករដូវប្រចាំខែត្រូវបានកាត់បន្ថយយ៉ាងខ្លាំង ឈាមមិនត្រូវបានលុបចោលទាន់ពេលវេលាដែលនាំឱ្យមានសារធាតុពុលដែលនៅសល់ក្នុងស្បូន។ នៅពេលនោះ វាអាចធ្វើឱ្យខូចស្បូនរបស់ស្ត្រី បង្កើនហានិភ័យនៃការឆ្លងមេរោគ… នៅពេលនេះ ស្ត្រីត្រូវរៀបចំវដ្តរដូវឱ្យបានឆាប់រហ័ស។ របបអាហារដែលមានជីវជាតិគ្រប់គ្រាន់មានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនសម្រាប់ឈាមរត់ពេលមករដូវ។ តោះទៅមើលអាហារសុខភាពមួយចំនួនខាងក្រោម។
ពុទ្ធ្រាក្រហម
ពុទ្ធ្រាក្រហមសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម ប្រើសម្រាប់ធ្វើតែ ធ្វើម្ហូប និងបង្ហាញក្នុងឱសថបុរាណជាច្រើន។ ផ្លែពុទ្ធ្រាក្រហមនេះនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព ជួយបំពេញឈាម ជំរុញចលនាឈាមរត់។ ស្ត្រីដែលមករដូវតិចអាចប្រើ ពុទ្ធ្រាក្រហម ដើម្បីជំរុញការមករដូវ ផ្តល់ភាពកក់ក្តៅដល់ស្បូន និងការពារអូវែ។
លើសពីនេះទៀត ពុទ្ធ្រាក្រហម ក៏មានផ្ទុកនូវសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើន ដែលជួយពន្យឺតដំណើរការនៃភាពចាស់ ធ្វើឱ្យមានតុល្យភាពអ័រម៉ូនក្នុងរាងកាយ និងជួយកាត់បន្ថយរោគសញ្ញានៃការមករដូវមិនទៀងទាត់ ឬតិច។
ទឹកស្ករត្នោត
ទឹកស្ករត្នោតមានឥទ្ធិពលល្អក្នុងការការពារ និងព្យាបាលការឈឺចាប់ពេលមករដូវ និងជំរុញឱ្យមានរដូវ ។ វាជួយចរាចរឈាមកាត់បន្ថយការជាប់គាំងឈាមក្នុងស្បូន។ អ្នកអាចផឹកទឹកស្ករត្នោតក្តៅមួយពែងនៅពេលព្រឹក ពេលពោះទទេ ដើម្បីបន្សាបជាតិពុល រក្សាកំដៅក្នុងខ្លួន និងជំរុញចរន្តឈាម។ លើសពីនេះ ទឹកស្ករក៏ត្រូវបានគេនិយាយថាអាចធ្វើអោយជំងឺខាន់លឿង និងភាពយឺតនៃស្បែក មានភាពប្រសើរឡើងផងដែរ។

មៀន
ផ្លែមៀន ជាផ្លែឈើដែលមានជាតិវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើន ដើម្បីជួយបំប៉នឈាមក្នុងរាងកាយ។ ស្ត្រីដែលមករដូវតិចអាចញ៉ាំផ្លែមៀន ដើម្បីជំរុញការបញ្ចេញអ័រម៉ូនអេស្ត្រូហ្សែនក្នុងខ្លួន បង្កើនល្បឿនកម្ចាត់ឈាម និងឧស្ម័នត្រជាក់ក្នុងស្បូន។ ពីទីនោះវាជួយកែលម្អស្ថានភាពនៃការមករដូវតិចពេក រក្សា និងការពារសុខភាពរបស់ស្បូន។
មើមដំឡូងមី
ដំឡូងមី សម្បូរទៅដោយសារធាតុ isoflavones ដែលមានសកម្មភាពខ្ពស់ ដែលជួយគ្រប់គ្រងប្រព័ន្ធ endocrine របស់រាងកាយ បន្ថែមអ័រម៉ូន estrogen និងជួយចិញ្ចឹម និងការពារអូវែរបស់ស្ត្រី។
លើសពីនេះ ខ្សែពួរក៏ជួយពន្លឿនសកម្មភាពផ្ទុកជាតិពុលក្នុងរាងកាយ ធ្វើឱ្យស្បូនកាន់តែរឹងមាំ។ មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះ អាហារប្រភេទនេះក៏មានអត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់ការថែរក្សាស្បែករបស់ស្ត្រីផងដែរ។
ផ្លែទំពាំងបាយជូរក្រៀម
ទំពាំងបាយជូរក្រៀម គឺជាអាហារដ៏ពេញនិយមរបស់មនុស្សជាច្រើន។ ទំពាំងបាយជូរក្រៀម អាចត្រូវបានប្រើជាអាហារសម្រន់ ឬប្រើក្នុងនំខេក និងបង្អែម។ បន្ថែមពីលើរសជាតិស្រស់ ផ្លែទំពាំងបាយជូរក្រៀម ក៏មានផ្ទុកនូវសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនដែលល្អសម្រាប់សុខភាពផងដែរ។ ស្ត្រីដែលមករដូវតិចអាចប្រើផ្លែទំពាំងបាយជូរក្រៀម ជាអាហារសម្រន់ប្រចាំថ្ងៃ។ ផ្លែឈើនេះក៏សម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ កាបូអ៊ីដ្រាត និងប្រូតេអ៊ីនដែលល្អសម្រាប់សុខភាព៕
