ស្វែងយល់ពីវិធីរក្សាខ្ទឹមសជាមួយអំបិលខាងក្រោមនេះភ្លាមៗ។
គន្លឹះរក្សាខ្ទឹមសជាមួយអំបិលលីង
ដើម្បីរក្សានូវគ្រឿងទេសនេះ ដំបូងត្រូវរើសកំពឹសដែលប្រេះ ឬដុះពន្លកបន្តិចមកបរិភោគជាមុនសិន បន្ទាប់មកដាក់ខ្ទឹមស្រស់ដែលនៅសេសសល់ក្នុងថង់ប្លាស្ទិក។
រៀបចំបរិមាណអំបិលល្មម ហើយលីងលើកំដៅមធ្យម រួចត្រូវទុកឱ្យត្រជាក់ ហើយដាក់វាចូលក្នុងថង់ប្លាស្ទិកដែលដាក់ខ្ទឹមសហើយចងថង់ឱ្យជិត។ វិធីសាស្ត្ររក្សាទុកដ៏សាមញ្ញនេះអាចធានាថាខ្ទឹមសមិនដុះផ្សិតក្នុងរយៈពេល 1 ឆ្នាំ ហើយខ្ទឹមសនៅតែស្រស់ និងភ្លឺរលោង។
នេះក៏ព្រោះតែអំបិលក្រោយពីលីងអាចស្រូបយកទឹក និងការពារខ្ទឹមមិនឲ្យស្រូបទឹកពីបរិយាកាស។
ប្រើសូដាដុតនំ និងខ្ញី
ការរក្សាខ្ទឹមសដោយប្រើសូដាដុតនំ ឫ baking soda និងខ្ញីក៏ជាវិធីសាស្ត្រមួយដែលមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ផងដែរ។ ម្សៅ Baking soda និងខ្ញី ក្នុងករណីនេះដើរតួជាថ្នាំបន្សាបធម្មជាតិ និងមានសុវត្ថិភាព បន្ថែមពីលើឥទ្ធិពលបាក់តេរី និងប្រឆាំងបាក់តេរី ដែលជួយការពារខ្ទឹមសពីការស្ងួត និងដុះពន្លក។
ដំបូងអ្នកដាក់ខ្ទឹមសក្នុងថង់ស្អាត។ បន្ទាប់មកបន្ថែម baking soda ប្រហែល 2 ស្លាបព្រាបាយ និង ខ្ញី 1 មើមតូច ច្របាច់យកខ្យល់ចេញ បន្ទាប់មកចងថង់ឱ្យជិត ហើយទុកវានៅកន្លែងត្រជាក់ស្ងួត។
សូមសំណាងល្អជាមួយនឹងគន្លឹះដ៏សាមញ្ញនេះដើម្បីរក្សាខ្ទឹមស៕