ភេសជ្ជៈ ម្សៅដំឡូងមី លាយជាមួយទឹកក្រូចឆ្មា មិនត្រឹមតែជួយឱ្យស្បែកកាន់តែស្រស់ស្អាតប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងមានឥទ្ធិពលល្អលើដើមទ្រូងទៀតផង។
ដើម្បីធ្វើភេសជ្ជៈមួយពែងនេះ អ្នកត្រូវការ៖
គ្រឿងផ្សំ៖
-ម្សៅដំឡូងមី ២ស្លាបព្រាបាយ។
-ក្រូចឆ្មាស្រស់មួយចំហៀង។
វិធីធ្វើ៖
-រំលាយម្សៅដំឡូងមី ២ស្លាបព្រាបាយក្នុងទឹកក្តៅ ២០០មីលីលីត្រ។
-ច្របាច់ក្រូចឆ្មាស្រស់កន្លះផ្លែហើយកូរឱ្យសព្វ។
ផឹកល្បាយនេះនៅពេលព្រឹក ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យដូចខាងក្រោម៖
ការផ្លាស់ប្តូររាងកាយពេលប្រើម្សៅដំឡូងមីលាយជាមួយទឹកក្រូចឆ្មាផឹករាល់ថ្ងៃ
1.ជួយកែលម្អដើមទ្រូង
សមាសភាពនៃដំឡូងមីសម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីន និងឡេស៊ីទីន សារធាតុទាំងនេះជួយផលិតអរម៉ូនភេទស្រី ដើម្បីជួយឱ្យដើមទ្រូងមូលក្លំ និងមិនយារធ្លាក់។
ម្សៅដំឡូងមី ក៏ជួយគ្រប់គ្រងការមករដូវ និងអរម៉ូនផងដែរ។ អ្នកគ្រាន់តែប្រើម្សៅដំឡូងមី លាយជាមួយទឹកក្តៅ ទុកអោយត្រជាក់ ផឹកវាពីរដងក្នុងមួយថ្ងៃ រយៈពេល 2 ថ្ងៃដំបូង បន្ទាប់ពីមករដូវ និង 1 ពែងសម្រាប់ថ្ងៃបន្ទាប់ វានឹងជួយជម្រះកំដៅក្នុងខ្លួន ធ្វើអោយស្បែក ពណ៍ផ្កាឈូក កាត់បន្ថយស្នាមមុន។
2.រំលាយខ្លាញ់ក្បាលពោះ
យោងតាមការស្រាវជ្រាវវេជ្ជសាស្ត្រទំនើប ម្សៅដំឡូងមីសម្បូរទៅដោយសារធាតុរ៉ែ និងអាស៊ីតធម្មជាតិ។ នៅពេលដែលចូលទៅក្នុងខ្លួនពួកគេធ្វើការបំផ្លាញតំណភ្ជាប់នៃជាតិខ្លាញ់ដែលលើសនៅក្រោមស្បែកជួយឱ្យរាងកាយរបស់អ្នកក្លាយជាស្តើង។ ជាពិសេសតំបន់ខ្លាញ់ក្បាលពោះ។ បងប្អូនស្រីដែលឧស្សាហ៍ពិសាម្សៅដំឡូងមីជារៀងរាល់ថ្ងៃនឹងជួយឱ្យក្បាលពោះរាបស្មើបន្តិចម្តងៗ។
មិនបាច់និយាយទេ ក្រូចឆ្មាក៏ជាផ្លែឈើសម្រកទម្ងន់ដ៏ល្អមួយប្រភេទដែរ។ ក្រូចឆ្មាមានអាស៊ីតក្រូចឆ្មាច្រើនដែលជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម ការពារការធ្លាក់ចុះភ្លាមៗនៃជាតិស្ករក្នុងឈាម ។ ដូច្នេះហើយ ការផឹកទឹកក្រូចឆ្មាជាប្រចាំអាចជួយស្ត្រីគ្រប់គ្រងចំណង់អាហារ និងសម្រកទម្ងន់យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
ពីគ្រឿងផ្សំពីរមុខក្នុងការជួយសម្រកទម្ងន់ ពេលដែលយកម្សៅដំឡូងមី និងទឹកក្រូចឆ្មាផ្សំជាមយយគ្នា វានឹងនាំមកនូវប្រសិទ្ធភាពសម្រកទម្ងន់ដ៏ល្អឥតខ្ចោះ ជាពិសេសនៅពេលដែលអ្នកប្រើវាជាប្រចាំជារៀងរាល់ថ្ងៃ។
3.បន្ថយកំដៅ បន្សាបជាតិពុលក្នុងរាងកាយ
ម្សៅដំឡូងមី ត្រូវបានទទួលស្គាល់ជាប្រពៃណីដោយឱសថបូព៌ា មានប្រសិទ្ធភាពបន្ថយកំដៅ និងបន្សាបជាតិពុលក្នុងរាងកាយបានយ៉ាងល្អ។ នៅរដូវក្ដៅ មនុស្សតែងតែផឹកម្សៅដំឡូងមី ព្រោះវាជួយឱ្យរាងកាយត្រជាក់ចេញពីខាងក្នុង។
ម្សៅដំឡូងមី ក៏ត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាស្តេចនៃការបន្សាបជាតិពុលពីថ្លើម។ តាមបទពិសោធន៍ជាក់ស្តែង មនុស្សច្រើនតែលាយម្សៅដំឡូងមីធ្វើជាភេសជ្ជៈសម្រាប់ករណីស្រវឹងជាច្រើនករណី។
ទឹកក្រូចឆ្មាក៏មានឥទ្ធិពលបញ្ចុះកម្ដៅ និងបន្សាបជាតិពុលក្នុងខ្លួនផងដែរ។ មូលហេតុគឺដោយសារតែទឹកក្រូចឆ្មាសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ និងការពារជំងឺផ្តាសាយ និងផ្តាសាយ។ ទឹកក្រូចឆ្មាជាភេសជ្ជៈដ៏មានប្រសិទ្ធភាពមួយដែលការពារការខះជាតិទឹក។ លើសពីនេះ ទឹកក្រូចឆ្មារក៏ស័ក្តិសមសម្រាប់ព្យាបាលជំងឺលើសកម្តៅ ឆាប់ខឹង ស្រេកទឹក អស់កម្លាំង…។
នៅពេលដែលផ្សំម្សៅដំឡូងមី និងទឹកក្រូចឆ្មា អ្នកមានភេសជ្ជៈដែលមានសុខភាពល្អ ដែលជួយបន្សុទ្ធរាងកាយ និងបន្សាបជាតិពុល។
4.ការពារការកកើតមុន ស្នាមអុចខ្មៅ អាចម៍រុយ
សូមអរគុណដល់មុខងារនៃការគ្រប់គ្រងប្រព័ន្ធ endocrine ការប្រើម្សៅដំឡូងមី ផឹកជាប្រចាំជារៀងរាល់ថ្ងៃ នឹងជួយឱ្យអ្នកមានស្បែកមានសុខភាពល្អ និងស្រស់ស្អាតជាងមុន។ នោះហើយជាហេតុផលដែលអាចជួយស្ត្រីមានស្បែកមុខរលោងគ្មានមុន ស្នាមជាំ និងអាចម៍រុយ។
5.ជំនួយការរំលាយអាហារ
ម្សៅដំឡូងមី ត្រូវបានណែនាំដោយវេជ្ជបណ្ឌិតជាច្រើនដើម្បីគាំទ្រដល់ការរំលាយអាហារសម្រាប់អ្នកជំងឺដែលមានដំបៅក្រពះ និងពោះវៀនដែលឆាប់រលាក។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ម្សៅដំឡូងមីមានលក្ខណៈសម្បត្តិផ្សារ ដូច្នេះវាមិនត្រូវបានគេណែនាំ ឬកំណត់ចំពោះកុមារតូចៗដើម្បីប្រើប្រាស់នោះទេ។ ការប្រើប្រាស់ខ្លាំងអាចនាំឱ្យឈឺក្រពះ និងរាគ។
កំហុសមួយចំនួនដែលត្រូវជៀសវាងនៅពេលប្រើដំឡូងមី
-មនុស្សជាច្រើនគិតថាវាអាចទៅរួចក្នុងការលាយម្សៅដំឡូងមីជាមួយទឹក។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ដើម្បីធានាបាននូវសុវត្ថិភាពសម្រាប់សុខភាព អ្នកត្រូវតែចម្អិនវាមុននឹងប្រើប្រាស់វា។
ការរំលោភបំពានអាចនាំមកនូវផលប៉ះពាល់។ ដូច្នេះហើយ អ្នកមិនគួរប្រើម្សៅដំឡូងមី ច្រើនពេកទេ ក្នុង១ថ្ងៃ។ យកល្អប្រើតែ 1 ពែង/ថ្ងៃ គឺមានសុវត្ថិភាពបំផុត។
-អ្នកមិនគួរប្រើម្សៅដំឡូងមីជាមួយទឹកឃ្មុំឡើយ។ ព្រោះតាមការស្រាវជ្រាវសារធាតុផ្សំទាំងពីរនេះផ្សំគ្នាបង្កើតសារធាតុដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់រាងកាយ។
-អ្នកចូលចិត្តក្លិនក្រអូប បានលាយវាជាមួយផ្កាក្រូចថ្លុងដើម្បីបង្កើនរសជាតិ។ ចំពោះម្សៅដំឡូងមី អ្នកមិនគួរធ្វើដូច្នេះទេ ព្រោះផ្កាក្រូចថ្លុងនឹងកាត់បន្ថយលក្ខណៈសម្បត្តិឱសថរបស់ម្សៅដំឡូងមីយ៉ាងខ្លាំង។
-ដាក់កម្រិតលើការប្រើប្រាស់ម្សៅដំឡូងមីសម្រាប់កុមារ ព្រោះលក្ខណៈសម្បត្តិនៃការផ្សារភ្ជាប់របស់ដំឡូងមីនឹងមិនល្អសម្រាប់សរីរាង្គដែលមិនទាន់ពេញវ័យទេ ហើយថែមទាំងអាចនាំឱ្យឈឺពោះ និងរាគទៀតផង។ បើឲ្យកុមារគួរចម្អិនហើយប្រើក្នុងបរិមាណល្មមដើម្បីកាត់បន្ថយភាពងាយរលាយ និងជួយកុមារស្រូបវាបានស្រួល។
-ចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះក៏មិនគួរប្រើម្សៅដំឡូងមីច្រើនពេកដែរ។ ពេលដែលខ្លួនស្ត្រីមានផ្ទៃពោះក្តៅ សូមប្រើម្សៅដំឡូងមីដើម្បីជួយឱ្យរាងកាយត្រជាក់។ ប៉ុន្តែនៅពេលដែលរាងកាយត្រជាក់ ការប្រើម្សៅដំឡូងមីនឹងធ្វើឱ្យអស់កម្លាំង និងមិនល្អសម្រាប់សុខភាព។
-វិធីល្អបំផុតក្នុងការផឹកម្សៅដំឡូងមី គឺប្រហែល 30 នាទី – 1 ម៉ោងបន្ទាប់ពីអាហារថ្ងៃត្រង់ ឬអាហារពេលល្ងាច មិនមែននៅពេលព្រឹកទេ។ ការផឹកនៅពេលនេះនឹងមានសុវត្ថិភាពសម្រាប់សុខភាព និងជួយឱ្យរាងកាយស្រូបយកសារធាតុដែលមាននៅក្នុងម្សៅដំឡូងមី៕