​បន្លែ​គឺជា​ផ្នែក​មួយ​ដ៏​សំខាន់​នៃ​អាហារ​នីមួយៗ​។ ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ នៅពេល​ទិញ​បន្លែ ស្ត្រី​មេផ្ទះ​គួរតែ​ពិចារណា​ចំពោះ​បន្លែ​ទាំង 5 ខាងក្រោម​នេះ ព្រោះ​ជារឿយៗ​វា​មាន​សារធាតុ​គីមី​ច្រើន​។

​ពពួក​ស្ពៃ​

​នេះ​ជា​បន្លែ​ដែល​ពេញនិយម​បំផុត ហើយក៏​ជា​បន្លែ​ដែល​មនុស្ស​ជាច្រើន​ជ្រើសរើស​បំផុត​នៅពេល​ទៅ​ផ្សារ​ព្រោះ​វា​ងាយស្រួល​រៀបចំ​ណាស់​។​

​ថ្វីត្បិតតែ​វា​ជា​បន្លែ​ដែល​មនុស្ស​ជាច្រើន​ចូលចិត្ត​ញ៉ាំ​ក៏ដោយ ក៏​វា​ទាក់ទាញ​សត្វល្អិត​ជាច្រើន​នៅពេល​ដាំ​ដុះ​នៅក្នុង​ដី​។ ដូច្នេះ អ្នក​ថែ​សួន​តែងតែ​បង្កើន​ការ​ស្រោច​ទឹក​ជាមួយនឹង​ថ្នាំ​សម្លាប់​សត្វល្អិត និង​ជី​អាសូត​សម្រាប់​បន្លែ​នៅពេល​មុនពេល​ប្រមូល​ផល​។ នេះ​ពិតជា​គ្រោះថ្នាក់​ខ្លាំងណាស់ ព្រោះ​នៅពេល​ដាក់ឱ្យ​ប្រើប្រាស់ សំណល់​នៃ​ជី និង​ថ្នាំ​សម្លាប់សត្វ​ល្អិត​ក្នុង​បន្លែ​នៅតែមាន​ច្រើន​។​

​សណ្តែក​កួរ​

​សណ្ដែកកួរ​ភ្លឺ​ចាំង​, អន់​បន្តិច​, វែង គឺជា​លទ្ធផល​នៃ​ការបំពាន​ជី​។ ប្រសិនបើ​សណ្តែក​សម្រាប់​លក់​ទាំងអស់ គឺ​គ្មាន​សត្វល្អិត​ទេ វា​មានន័យថា​សណ្តែក​ត្រូវបាន​បាញ់ថ្នាំ​សម្លាប់​សត្វល្អិត​មុនពេល​លក់​។​

​សណ្តែកបណ្តុះ​

​ដើម​មូល ពណ៌​ស ឫស​ពីរ​បី តែងតែ​ទាក់ទាញ​ស្ត្រី​មេផ្ទះ​។ ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ ទាំងនេះ​គឺជា​តម្លៃ​ដែល​ផលិត​ចេញពី​បច្ចេកវិទ្យា​ដែលមាន​គ្រោះថ្នាក់​ខ្លាំង​ដល់​សុខភាព​។​

​តាម​ព័ត៌មាន​បាន​ឲ្យ​ដឹងថា ពេល​សណ្តែក​ដុះ​ពន្លក អ្នក​ផលិត​បាន​ប្រើ​ជី​លើ​ស្លឹក​លាយ​ជាមួយ​ថ្នាំបន្សាប ស្រោច​ទឹក​ពន្លក រួច​បិទ​ជិត ។ ថ្នាំ​នេះ​ជួយ​ឱ្យ​ពន្លក​ដុះ​លូតលាស់​លឿន​។ ពេល​ឆា ពន្លក​នឹង​បញ្ចេញ​ទឹក​ខាប់ ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ខ្លាំង​ដល់​សុខភាព​។​

​សេ​លេ​រី​

​បច្ចុប្បន្ននេះ ទឹក​សេ​លេ​រី​កំពុង​ពេញនិយម​នៅលើ​វេទិការ​សម្រស់ ហើយ​ត្រូវបាន​នារីៗ​ជាច្រើន​ទិញយក​ទៅ​ផឹក​ដើម្បី​សម្រក​ទម្ងន់ និង​មាន​ស្បែក​ស្រស់ស្អាត​។​

​ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ នៅក្នុង​សេ​លេ​រី ជាធម្មតា​មាន​សារធាតុពុល​ប្រហែល 64 ដែល​មិនអាច​យកចេញ​បាន​ដោយ​ទឹក ទោះបីជា​អ្នក​លាង​វា​ប៉ុន្មាន​ដង​ក៏ដោយ​។ ដូច្នោះ​ហើយ​សេ​លេ​រី គឺ​ងាយ​នឹង​ស្រូវ​យក​សារធាតុ​រាវ​ពី​ដី ប៉ុន្តែ​សារធាតុ​គីមី​ក៏​ត្រូវបាន​ស្រូបយក​ដោយ​បន្លែ​ចូលទៅក្នុង​ដើម ស្លឹក និង​ចូលទៅក្នុង​ខ្លួន​មនុស្ស​។

​ដូច្នេះហើយ ពេល​ជ្រើសរើស​ទិញ​សេ​លេ​រី បើ​វា​មាន​ដើម​ធំ ពណ៌​ស ខុសពី​ធម្មតា មិនគួរ​ទិញ​វា​ទេ ព្រោះ​ដើម​សេ​លេ​រី​ប្រភេទ​នេះ ត្រូវបាន​ស្រោច​ជាមួយ​ជី​ច្រើនពេក និង​បាញ់ថ្នាំ​សម្លាប់​សត្វល្អិត​ជាច្រើន​។ សេ​លេ​រី​ប្រភេទ​នេះ​ឆាប់​រលួយ ហើយក៏​ងាយ​នឹង​ពុល​ដែរ​ពេល​បរិភោគ​។​

ត្រកួន​

​ត្រកួន ក៏​ជា​បន្លែ​ដែល​ងាយ​នឹងរង​ឥទ្ធិពល​មួយ​នឹង​សារធាតុ​គីមី​។ នៅពេល​ប្រើ​ជី​អាសូត ឬ​ជី​លើ​ស្លឹក​ច្រើនពេក ដើម​បន្លែ​ជាធម្មតា​ធំ​ជាង​ធម្មតា បន្លែ​មាន​សំបក ហើយ​ស្លឹក​មាន​ពណ៌​បៃតង​ខ្មៅ​។ ពេល​ស្ងោរ​បន្លែ​មាន​ពណ៌​បៃតង​ស្លេក​នៅពេល​ក្តៅ ពេល​ត្រជាក់​វា​ប្រែ​ពណ៌​ខៀវ​-​ខ្មៅ ហើយ​មាន​ចេញ​ទឹក​ពណ៌​ខ្មៅ ។ បន្លែ​ទាំងនេះ​ពេល​បរិភោគ​មាន​ក្លិនឈួល និង​មាន​ស្រួយ​។​

​ដូច្នេះហើយ នៅពេល​ជ្រើសរើស​ទិញ អ្នក​មិនគួរ​ជ្រើសរើស​ត្រកួន​ដែលមាន​ស្លឹក និង​ដើម​ធំ​ខុសពី​ធម្មតា ដើម​វែង​ពេក ដើម​ធំ​ពេក ផុយ ហើយ​ស្លឹក​មាន​ពណ៌​បៃតងចាស់​។ ជំនួស​មកវិញ អ្នក​គួរតែ​ជ្រើសរើស​បន្លែ​កំពូល​តូចៗ ដែល​មើលទៅ​ពិបាក​បន្តិច ប៉ុន្តែ​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ និង​មាន​សុវត្ថិភាព​។ ម្យ៉ាងវិញទៀត ពេល​កាត់​ដើម​ចេញ មាន​ប្រឡាក់​ជ័រ​នៅ​ចន្លោះ​ផ្នែក​ទាំង​២៕​

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង