មានមធ្យោបាយដោះស្រាយធម្មជាតិដ៏សាមញ្ញមួយដើម្បីកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុល ជាតិស្ករក្នុងឈាម និងរក្សាកម្រិតជាតិខ្លាញ់ និងទ្រីគ្លីសេរីតដែលមានសុខភាពល្អ គឺការទទួលទានទឹកល្ពៅ។
ល្ពៅមានសារធាតុចិញ្ចឹមខ្ពស់ ប៉ុន្តែមិនមានកាឡូរីច្រើនពេកទេ។ នេះជាអាហារដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលចង់សម្រកទម្ងន់។
ល្ពៅមានផ្ទុកនូវម្សៅ ប្រូតេអ៊ីន ការ៉ូទីន វីតាមីន B វីតាមីន C កាល់ស្យូម ផូស្វ័រ និងសារធាតុចិញ្ចឹមមួយចំនួនទៀត។ មាតិកាអាហារូបត្ថម្ភនៅក្នុងល្ពៅជាធម្មតាមានទឹក 90% គ្លុយកូស 8% ប្រូតេអ៊ីន 1% ។ ដូច្នេះហើយ ផ្លែឈើនេះ ផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងច្រើនដល់សុខភាព។
កាត់បន្ថយសម្ពាធឈាមខ្ពស់
ប្រេងនៅក្នុងគ្រាប់ល្ពៅមានផ្ទុកសារធាតុ phytoestrogens ជាច្រើន (អរម៉ូនភេទស្រី) ដែលមានប្រសិទ្ធភាពការពារជំងឺលើសឈាម។ គ្រាប់ល្ពៅក៏សម្បូរទៅដោយអាស៊ីតខ្លាញ់ពីរុក្ខជាតិដែលហៅថា phytosterols ដែលជួយកាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ LDL ។
ល្អសម្រាប់តម្រងនោម
ការផឹកទឹកល្ពៅមួយកែវជារៀងរាល់ថ្ងៃអាចជួយរំលាយគ្រួសក្នុងតម្រងនោមបាន។ លើសពីនេះ ទឹកល្ពៅក៏ជួយបណ្តេញជាតិពុលចេញពីក្រលៀន ធ្វើឱ្យតម្រងនោមមានសុខភាពល្អ។
ការសម្អាតថ្លើម
ផឹកទឹកល្ពៅ ½ ពែង 3 ដងក្នុងមួយថ្ងៃ នឹងជួយការពារ និងបន្សុទ្ធថ្លើម។
ការពារការឡើងរឹងនៃសរសៃឈាម
ទឹកល្ពៅជួយសរសៃឈាមឱ្យហូរ ដូច្នេះវាជួយកាត់បន្ថយការគាំងបេះដូង និងដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។ អ្នកជំងឺបេះដូងគួរផឹកទឹកល្ពៅជាប្រចាំដើម្បីធ្វើឱ្យស្ថានភាពរបស់ពួកគេប្រសើរឡើង។
ជួយដល់ការរំលាយអាហារ
មាតិកាជាតិសរសៃនៅក្នុងគ្រាប់ល្ពៅមានច្រើន ដែលមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការដកជាតិពុលចេញពីបំពង់រំលាយអាហារ និងការពារការទល់លាមក។ ដូច្នេះ ទឹកល្ពៅអាចព្យាបាលដំបៅក្រពះ ដំបៅក្រពះ និងមេរោគផ្សេងៗក្នុងពោះវៀនបាន។
លើសពីនេះ ជាតិសរសៃនៅក្នុងល្ពៅក៏ជួយឱ្យអ្នកឆ្អែតបានយូរ និងទប់ស្កាត់ចំណង់អាហារផងដែរ។
ល្អសម្រាប់បុរស
បុរសទទួលទានគ្រាប់ល្ពៅល្អសម្រាប់សុខភាពផ្លូវភេទ។
ធ្វើអោយដំណេកប្រសើរឡើង
ល្ពៅមានផ្ទុកសារធាតុ tryptophan ដែលជួយឱ្យរាងកាយផលិតសារធាតុបន្ធូរអារម្មណ៍មួយចំនួនទៀត។ ការទទួលទានល្ពៅជួយឱ្យអ្នកគេងលក់ស្រួល និងគេងលក់ស្រួល។
ល្អសម្រាប់ភ្នែក
ផ្លែល្ពៅសម្បូរទៅដោយវីតាមីន A។ ការទទួលទានល្ពៅជាប្រចាំនឹងធ្វើឲ្យភ្នែករបស់អ្នកប្រសើរឡើង និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺភ្នែក។
ចំណាំនៅពេលញ៉ាំល្ពៅ
-ថ្វីត្បិតតែល្ពៅមានជីវជាតិក៏ដោយ ក៏វាមិនគួរទទួលទានច្រើនពេកដែរ។ ជាតិសរសៃខ្ពស់អាចបណ្តាលឱ្យហើមពោះ និងរំខានដល់ការរំលាយអាហារ។ អ្នកគួរតែញ៉ាំវា ២ ពេលក្នុងមួយសប្តាហ៍។
-អ្នកដែលមានប្រតិកម្មអាលែហ្សីអាចនឹងមានអាឡែស៊ីទៅនឹងល្ពៅ។ ប្រសិនបើអ្នកមានអាការចង្អោរ ឈឺពោះ ពិបាកដកដង្ហើមជាដើម នោះអ្នកគួរតែប្រញាប់ទៅមណ្ឌលសុខភាពជាបន្ទាន់ ដើម្បីព្យាបាលទាន់ពេលវេលា។
-ចៀសវាងការបរិភោគល្ពៅដែលចាស់ពេក ឬរក្សាទុកយូរ។ ល្ពៅទុកចោលយូរ មាតិកាស្ករនឹងកើនឡើង ហើយក្នុងពេលជាមួយគ្នានោះ វានឹងត្រូវបានបំប្លែងទៅជាជាតិ fermented ដែលងាយបង្កជាសារធាតុពុល ដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់រាងកាយ។
-អ្នកមានបញ្ហាប្រព័ន្ធរំលាយអាហារមិនគួរបរិភោគល្ពៅឡើយ៕