ព័ត៌មានខាងក្រោមនឹងឆ្លើយប្រាប់អ្នកទាំងអស់អំពីការទទួលទានស្រូវសាលី របៀបដែលវាផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់អ្នក និងការណែនាំអំពីការញ៉ាំដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះត្រូវដឹង។
១-តើគួរញ៉ាំស្រូវសាលីអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះដែរឬទេ?
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលបរិភោគស្រូវសាលីត្រូវបានគេស្គាល់ថាជា “អាហារទំនើប” សម្រាប់សុខភាព។ វាជាអាហារគ្រាប់ធញ្ញជាតិដែលមានសុវត្ថិភាពសម្រាប់ការមានផ្ទៃពោះ។ វាមានសារធាតុចិញ្ចឹមចាំបាច់ទាំងអស់សម្រាប់ម្តាយ និងទារក។ យោងតាមរដ្ឋបាលចំណីអាហារ និងឱសថរបស់សហរដ្ឋអាមេរិក ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរតែទទួលទានគ្រាប់ធញ្ញជាតិទាំងមូល។
ក្នុងត្រីមាសទីមួយស្រូវសាលី មានសុវត្ថិភាពក្នុងការទទួលទាន។ វាអាចជួយសម្រាលរោគសញ្ញានៃការចាញ់កូន និងធ្វើឱ្យក្រពះអ្នកស្ងប់។
ស្រូលសាលី គឺជាជម្រើសដ៏ល្អដែលអាចរកបាននៅពេលដែលអ្នកឃ្លាន ហើយអាចត្រូវបានផ្គូរផ្គងជាមួយនឹងអាហារដែលមានសុខភាពល្អដូចជាផ្លែឈើ និងគ្រាប់។
2-អត្ថប្រយោជន៍ដ៏មានតម្លៃនៅពេលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះបរិភោគស្រូវសាលី
ផ្តល់សារធាតុរ៉ែជាច្រើន
ប៉ូតាស្យូម ផូស្វ័រ កាល់ស្យូម សេលេញ៉ូម គឺជាសារធាតុរ៉ែដែលមានច្រើននៅក្នុងស្រូវសាលី។ សារធាតុរ៉ែទាំងនេះនីមួយៗផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពខុសៗគ្នា។ សរុបមក ម្តាយនឹងទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ដូចជា៖ បង្កើនភាពស៊ាំ ពង្រឹងសុខភាពឆ្អឹង ធានាដល់ការលូតលាស់ និងការអភិវឌ្ឍន៍របស់ទារក។
ផ្តល់វីតាមីនសំខាន់ៗជាច្រើន
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះញ៉ាំស្រូវសាលីមិនត្រឹមតែល្អសម្រាប់សុខភាពប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងផ្តល់ឱ្យអ្នកនូវស្បែកដែលមានសុខភាពល្អទៀតផង។ នៅក្នុងវត្តមាននៃវីតាមីន B1, E, ខ្លាញ់និងប្រូតេអ៊ីន។ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលទទួលទានស្រូវសាលី ច្រើននឹងមានស្បែកមានសុខភាពល្អ និងមុខរីករាយ។
សម្បូរអាស៊ីតហ្វូលិក
ក្នុងចំណោមវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ អាស៊ីតហ្វូលិក គឺជាសារធាតុចិញ្ចឹមដែលម្តាយត្រូវតែបំពេញបន្ថែមក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។ អាស៊ីតហ្វូលិកមានសារៈសំខាន់សម្រាប់ការអភិវឌ្ឍប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទ និងខួរក្បាលរបស់ទារក។ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលបរិភោគស្រូវសាលី មានអាស៊ីតហ្វូលិកច្រើន។ ដូច្នេះហើយ អ្នកម្តាយគួរតែបន្ថែមអាហារប្រភេទនេះទៅក្នុងរបបអាហារ។
សម្បូរជាតិដែក
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលញ៉ាំស្រូវសាលី លែងបារម្ភពីភាពស្លេកស្លាំងទៀតហើយ។ ដោយសារតែមួយពែងនៃធញ្ញជាតិនេះនឹងបំពេញប្រហែល 10% នៃជាតិដែកដែលរាងកាយត្រូវការជារៀងរាល់ថ្ងៃ។
ជាមួយនឹងអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពខាងលើ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរតែបន្ថែមគ្រាប់ធញ្ញជាតិដែលមានជីវជាតិនេះទៅក្នុងរបបអាហារ ដើម្បីធានាបាននូវសុខភាព និងការលូតលាស់របស់កូន។
ផ្តល់ជាតិសរសៃ
ការទល់លាមកគឺជារឿងធម្មតាអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះញ៉ាំស្រូវសាលីនឹងជួយបំបាត់កង្វល់ពីបញ្ហានេះ។ ដោយសារតែវាមានបរិមាណសំខាន់នៃជាតិសរសៃរលាយ។ ជួយសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ ធ្វើអោយចលនាពោះវៀនប្រសើរឡើង ហើយព្យាបាលការទល់លាមកយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
៣-តើមានផលប៉ះពាល់អ្វីខ្លះដែលអាចកើតមានពីការញ៉ាំស្រូវសាលីក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ?
បន្ថែមពីលើអត្ថប្រយោជន៍សុខភាព ផលប៉ះពាល់មួយចំនួនពីការទទួលទានស្រូវសាលី៖
.ការទទួលទានស្រូវសាលី ច្រើនពេកអាចបណ្តាលឱ្យរាគ និងមានបញ្ហារំលាយអាហារចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះមួយចំនួន។ ដូច្នេះ ញ៉ាំវាក្នុងបរិមាណកំណត់។
.អ្នកខ្លះអាចនឹងជួបប្រទះនឹងការស្ទះពោះវៀនដោយការទទួលទានស្រូវសាលី ច្រើនពេក។
.ប្រសិនបើអ្នកមានអាឡែស៊ី gluten អ្នកអាចមានអាឡែស៊ីទៅនឹងស្រូវសាលី ។
ដើម្បីជៀសវាងផលប៉ះពាល់អវិជ្ជមានទាំងនេះ វាជាការសំខាន់ណាស់ដែលត្រូវដឹងពីរបៀបទទួលទានស្រូវសាលី តាមរបៀបដែលមានសុខភាពល្អ និងសុវត្ថិភាព៕