ផ្លែត្របែកមានវីតាមីន C ២ដងច្រើនជាងក្រូច។ ត្របែកគឺជាប្រភពល្អបំផុតពីធម្មជាតិមួយដែលមានជាតិសរសៃ និងមានបរិមាណច្រើននៃប៉ូតាស្យូម និង beta-carotene។ អ្វីដែលផ្លែត្របែកខ្វះខាតគឺកាឡូរី និងខ្លាញ់។
អត្ថប្រយោជន៍ៈ វីតាមីន C និង beta-caroteneគឺជាអ្នកប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្ពស់ដែលអាចការពារពីប្រភេទនានានៃការខូចខាតកោសិកាដែលនាំអោយក្លាយជាកោសិកាមហារីក។ អ្នកប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនេះក៏អាចជួយការពារពីការកកើតជាបន្ទះនៅក្នុងសរសៃឈាមអារទែដែលអាចបណ្តាលអោយជាការឡើងរឹងនៃសរសៃឈាមផងដែរ។
វីតាមីន C អាចបន្ថយភាពងាយនឹងទទួលរងនៃការឆ្លងមេរោគនៅក្នុងខ្លួន។
ប៉ូតាស្យូមជួយរក្សាសម្ពាធឈាមអោយនៅធម្មតា និងជួយអោយបេះដូងមានដំណើរការធម្មតាផងដែរ៕