ការសម្រកទម្ងន់ជោគជ័យ ឬបរាជ័យអាស្រ័យលើទម្លាប់នៃការញ៉ាំច្រើន។ បើចង់ស្រកទម្ងន់ គួរតែចៀសវាងការញ៉ាំផ្លែឈើ៤មុខនេះ ហើយជំនួសបាយសជាមួយអាហារខាងក្រោម។
ផ្លែឈើ ៤ ប្រភេទដែលអ្នកមិនគួរញ៉ាំប្រសិនបើអ្នកចង់សម្រកទម្ងន់
ផ្លែឈើក្រៀម
ផ្លែឈើក្រៀម ច្រើនតែមានជាតិស្ករខ្ពស់ និងមានជាតិសរសៃទាប។ ជាក់ស្តែង ផ្លែទំពាំងបាយជូរក្រៀម មួយពែងមានរហូតដល់ 500 កាឡូរី ខណៈដែលផ្លែព្រូនក្រៀម មួយពែងមាន 450 កាឡូរី។ ដូច្នេះផ្លែឈើក្រៀមមានសន្ទស្សន៍ glycemic ខ្ពស់ណាស់។
ការទទួលទានផ្លែឈើក្រៀមច្រើនធ្វើឱ្យរាងកាយផ្ទុកកាឡូរីច្រើន បំផ្លាញរបបអាហារ។
ឪឡឹក
ផ្លែឈើនេះមានជាតិទឹក និងជាតិសរសៃច្រើន ប៉ុន្តែជាផ្លែឈើត្រូពិចដែលមានសន្ទស្សន៍ glycemic ខ្ពស់។ ប្រសិនបើអ្នកចង់សម្រកទម្ងន់ អ្នកមិនគួរញ៉ាំច្រើនទេ។
ចេក
ផ្លែចេកពិតជាល្អសម្រាប់សុខភាព ជាពិសេសអ្នកដែលលេងកីឡា។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ចេកមានកាឡូរីខ្ពស់ និងមានជាតិស្ករធម្មជាតិ ដូច្នេះអ្នកដែលស្រកទម្ងន់មិនគួរញ៉ាំច្រើនពេកទេ។
ចេកមួយមានប្រហែល 150 កាឡូរី និង 37.5 ក្រាមនៃកាបូអ៊ីដ្រាត។ គ្រាន់តែទទួលទានចេក ២-៣ផ្លែ/ថ្ងៃ អាចធ្វើឲ្យឡើងទម្ងន់បានយ៉ាងងាយ។ អ្នកដែលចង់សម្រកទម្ងន់ គួរតែញ៉ាំចេក ១ ផ្លែក្នុងមួយថ្ងៃ។
ស្វាយ
ស្វាយក៏ជាផ្លែឈើមួយប្រភេទដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់ ដូច្នេះវាអាចប៉ះពាល់ដល់គោលដៅសម្រកទម្ងន់របស់អ្នក ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំច្រើន។ ការញ៉ាំច្រើនពេកនឹងធ្វើឱ្យរាងកាយផ្ទុកជាតិស្ករច្រើន ងាយនឹងធ្វើឱ្យឡើងទម្ងន់ ។ ដូច្នេះប្រសិនបើអ្នកចង់មានសុខភាពល្អ អ្នកគួរតែញ៉ាំផ្លែស្វាយក្នុងកម្រិតមធ្យមប៉ុណ្ណោះ។
អាហារ៤មុខជំនួសបាយស ដើម្បីជួយសម្រកទម្ងន់
នំប៉័ងស្រូវសាលី
នំប៉័ងប្រភេទនេះផលិតពីស្រូវសាលីទាំងមូល ដោយគ្មានកន្ទក់។ នៅពេលអ្នកញ៉ាំ អ្នកនឹងទទួលបានប្រូតេអ៊ីន សារធាតុរ៉ែ និងប្រភពជាតិសរសៃច្រើនបំផុត ហើយបង្កើនអារម្មណ៍ឆ្អែត គាំទ្ររបបអាហារដ៏មានប្រសិទ្ធភាព។
ស្រូវសាលី
អាហារនេះអាចជំនួសបាយជារៀងរាល់ថ្ងៃ ជាពិសេសនៅពេលព្រឹក។ អាហារប្រភេទនេះមានជាតិស្ករតិចតួច ប៉ុន្តែមានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ និងជាតិសរសៃរលាយ និងសារធាតុរ៉ែល្អសម្រាប់រាងកាយ។
អង្ករសំរូប
អង្ករសំរូបមិនត្រូវបានកែច្នៃដូចអង្ករសទេ ដូច្នេះវានៅតែរក្សាស្រទាប់សូត្រខាងក្រៅ។ អង្ករប្រភេទនេះមានវីតាមីនជាច្រើន ជាពិសេសជាតិសរសៃ។ នៅពេលអ្នកញ៉ាំអង្ករប្រភេទនេះ អ្នកនឹងមានអារម្មណ៍ឆ្អែតលឿន មានអារម្មណ៍ថាឆ្អែតបានយូរ ដូច្នេះអ្នកនឹងញ៉ាំតិចជាងធម្មតា។
ដំឡូងជ្វា
ដំឡូងជ្វានៅតែត្រូវបានគេស្គាល់ថាជាអាហារដែលជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរដោយមិនប្រើម្សៅច្រើនពេក។ ថ្វីត្បិតតែមានថាមពលទាបក៏ដោយ ដំឡូងជ្វាសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ សារធាតុរ៉ែ វីតាមីន ការ៉ូទីន (គាំទ្រវីតាមីន A) ជាតិដែក និងកាល់ស្យូម ដើម្បីផ្តល់ឱ្យអ្នកនូវអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ៕