ការជ្រើសរើសអាហារទាំងនេះមកទទួលទានជាអាហារពេលព្រឹកមិនត្រឹមតែល្អសម្រាប់ថ្លើម និងតម្រងនោមប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពជាច្រើនទៀតផងដែរ។
ដំឡូងជ្វា
ដំឡូងជ្វាសម្បូរទៅដោយម្សៅ វីតាមីន A, C និងសារធាតុរ៉ែដែលមានប្រយោជន៍ដូចជា កាល់ស្យូម ប៉ូតាស្យូម ម៉ាញ៉េស្យូម ជាដើម អាហារនេះជួយដុតបំផ្លាញ និងបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់ដែលលើសក្នុងរយៈពេលដ៏ខ្លី។ មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណឹងទេ ដំឡូងជ្វាក៏មានផ្ទុកនូវជាតិសរសៃច្រើន ដែលនាំមកនូវអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ កាត់បន្ថយចំណង់អាហារ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកមិនគួរញ៉ាំដំឡូងជ្វាពេលពោះទទេទេ ព្រោះដំឡូងផ្អែមអាចបង្កើនការផលិតអាស៊ីតក្នុងក្រពះ។
ស្រូវសាលី
បបរ ស្រូវសាលី សម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ ដូច្នេះវាអាចជួយថ្លើមឱ្យមានប្រសិទ្ធភាពអតិបរមា។ នៅពេលព្រឹក ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំបបរ ស្រូវសាលីមួយចានអាចជួយសម្រកទម្ងន់ និងខ្លាញ់ក្បាលពោះច្រើន ហើយនេះគឺជាវិធីដ៏ល្អដើម្បីជៀសវាងជំងឺថ្លើម។
នំបុ័ង
បរិមាណនៃម្សៅប្រឆាំងនៅក្នុងនំប៉័ងជួយកាត់បន្ថយការឃ្លាន គ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម និងបង្កើនការរំលាយអាហារ។ អ្នកអាចជ្រើសរើសនំបុ័ងស្រូវសាលីទាំងមូលសម្រាប់អាហារពេលព្រឹករបស់អ្នកសម្រាប់គោលបំណងនៃការសម្រកទម្ងន់។
ខ្ទឹមស
មនុស្សជាច្រើនមានការភ័យខ្លាចថាការទទួលទានខ្ទឹមសនឹងធ្វើឱ្យដង្ហើមរបស់ពួកគេមានក្លិនមិនល្អ ដូច្នេះពួកគេតែងតែព្រងើយកន្តើយចំពោះគ្រឿងទេសនេះ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ខ្ទឹមសមានផ្ទុកនូវសារធាតុស្ពាន់ធ័រដែលមានរសជាតិហឹរ ដែលធ្វើឱ្យអង់ស៊ីមសកម្ម ដើម្បីបង្កើនមុខងារថ្លើម។ ទន្ទឹមនឹងនោះ ខ្ទឹមក៏អនុញ្ញាតឱ្យផលិតអង់ស៊ីម ជំរុញការសម្អាតថ្លើមតាមធម្មជាតិ។
លើសពីនេះ ខ្ទឹមសគឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃសារជាតិ selenium និង allicin ដែលជាភ្នាក់ងារការពារមុខងារថ្លើម។ បើអ្នកបារម្ភពីក្លិនមាត់មិនល្អដោយសារតែញ៉ាំខ្ទឹមសនោះ អ្នកអាចផឹកទឹកច្រើន ឬញ៉ាំផ្លែឈើដើម្បីបំបាត់ក្លិន។
កាហ្វេ
នេះជាភេសជ្ជៈដ៏ស័ក្តិសមបំផុតសម្រាប់ផឹកនៅពេលព្រឹក។ កាហ្វេមានជាតិកាហ្វេអ៊ីនខ្ពស់ដែលត្រូវបានគេបង្ហាញថាអាចធ្វើឱ្យអារម្មណ៍ល្អប្រសើរឡើង ការប្រុងប្រយ័ត្ន និងការផ្តោតអារម្មណ៍ផ្លូវចិត្ត។
ការសិក្សាចំនួន 41 បង្ហាញថាការទទួលទានកាហ្វេ 38-400mg ក្នុងមួយថ្ងៃបង្កើនអត្ថប្រយោជន៍នៃជាតិកាហ្វេអ៊ីនខណៈពេលដែលកាត់បន្ថយផលប៉ះពាល់។
លើសពីនេះ ជាតិកាហ្វេអ៊ីនក៏ត្រូវបានបង្ហាញថា បង្កើនអត្រាមេតាបូលីស និងដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់ផងដែរ។ ការសិក្សាមួយបានរកឃើញថាការទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីន 100mg ក្នុងមួយថ្ងៃជួយដុតបំផ្លាញកាឡូរីបន្ថែម 79-150 ក្នុងរយៈពេល 24 ម៉ោង។
មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណឹងទេ កាហ្វេក៏សម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលជួយកាត់បន្ថយការរលាក ការពារកោសិកាដែលតម្រង់សរសៃឈាមរបស់អ្នក និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងជំងឺថ្លើម។
តែបៃតង
ក្រៅពីកាហ្វេ តែបៃតងក៏ជាភេសជ្ជៈដែលជនជាតិវៀតណាមជាច្រើនចូលចិត្ត។ អ្នកអាចផឹកតែបៃតងមួយពែងបន្ទាប់ពីអាហារពេលព្រឹកនឹងមានប្រយោជន៍ខ្លាំងណាស់សម្រាប់រាងកាយ។ តែបៃតងមានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មហៅថា catechin ។
ការសិក្សាជាច្រើនបានបង្ហាញថា catechins អាចការពារជំងឺមហារីកមួយចំនួន រួមទាំងមហារីកថ្លើមផងដែរ។ អ្នកគួរតែធ្វើតែដោយខ្លួនឯង ហើយផឹកវាក្តៅៗ ព្រោះវិធីនេះអ្នកទទួលបានជាតិ catechins ច្រើនជាងតែបៃតង ឬតែទឹកកកដែលត្រៀមរួចជាស្រេច៕