សារធាតុពុល និង lipid មួយចំនួន​អាច​នៅតែមាន​បន្ទាប់ពី​ការរំលាយ​អាហារ​របស់​រាងកាយ​។ ពួកវា​ភ្ជាប់​ទៅនឹង​ជញ្ជាំង​សរសៃឈាម​បណ្តាលឱ្យ​ស្ទះ​និង​រឹង​នៃ​សរសៃឈាម​ប៉ះពាល់​ដល់​ចរន្តឈាម​ដោយហេតុនេះ​ប៉ះពាល់​យ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរ​ដល់​សុខភាព​។​

​ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ​ការស្ទះ​សរសៃឈាម​គឺជា​ដំណើរការ​ដ៏​យូរ​។ ដូច្នេះហើយ យើង​ត្រូវ​ថែរក្សា​សរសៃឈាម​យើង ជាពិសេស​សុខភាព​យើង​ជាទូទៅ ដើម្បី​កាត់បន្ថយ​លទ្ធភាព​នេះ​។​

​អាហារ​ខាងក្រោម​ត្រូវបាន​គេ​ស្គាល់​ថា​ជា “​អ្នក​សម្អាត​” ធម្មជាតិ​នៃ​សរសៃឈាម មាន​សមត្ថភាព​ការពារ​ការស្ទះ​សរសៃឈាម និង​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​។​

​ខ្ទឹមបារាំង

​ខ្ទឹមបារាំង​ស្ទើរតែ​ទាំងអស់​គ្មាន​ខ្លាញ់​។ វា​មាន​សមាសធាតុ​មាន​ប្រយោជន៍​មួយចំនួន​សម្រាប់​សរសៃ​ឈាម​ដូចជា Prostaglandin A សារធាតុ​សកម្ម​ខាង​សរីរវិទ្យា អាស៊ីត​អា​មី​ណូ​ស៊ុ​ល​ហ្វួ​រ​… សារធាតុ​ទាំងនេះ​មាន​ឥទ្ធិពល​ធ្វើឱ្យ​ឈាម​ស្តើង​តាម​ធម្មជាតិ​។ ជាពិសេស Prostaglandin A បន្ទាប់ពី​ចូលទៅក្នុង​ខ្លួន មាន​សមត្ថភាព​ពង្រីក​សរសៃឈាម ធ្វើឱ្យ​សារធាតុ hemolytic fibrin សកម្ម ជួយ​កាត់បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម និង​ជំរុញ​ការបញ្ចេញ​ជាតិ​សូ​ដ្យូ​ម​ក្នុង​រាងកាយ​។​

​ការ​ទទួលទាន​ខ្ទឹមបារាំង​ជា​ទៀងទាត់​ក៏​អាច​បន្ថយ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល ទ្រី​គ្លី​សេ​រីត និង lipoproteins រក្សា​សរសៃឈាម​ឱ្យមាន​សុខភាព​ល្អ និង​ការពារ​ជំងឺ​ក្រិន​សរសៃឈាម​។​

ផ្សិត

​ផ្សិត Shiitake មាន​អាស៊ីត​អា​មី​ណូ​រហូតដល់ 16 ប្រភេទ​ដែល​ក្នុងនោះ​ច្រើនជាង 7 មាន​សារៈសំខាន់​សម្រាប់​រាងកាយ​។ លើសពីនេះ អាហារ​នេះ​ក៏មាន​ផ្ទុក​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​មិន​ឆ្អែត វីតាមីន និង​សារធាតុ​ជាច្រើន​ដែល​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម​។​

​ការទទួល​ទាន​ផ្សិត shiitake អាច​ជំរុញ​ចលនា​ពោះវៀន កាត់បន្ថយ​ការ​ស្រូបយក​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​នៅក្នុង​ក្រពះ និង​ពោះវៀន​។ លើសពីនេះ វា​ក៏​ផ្ទុក​ទៅដោយ​អាស៊ីត nucleic ដែល​ជួយ​លើកកម្ពស់​ការ​បំបែក​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល ដែលមាន​អត្ថប្រយោជន៍​មួយចំនួន​ក្នុងការ​ការពារ​ជំងឺ​លើស​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម និង​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង​។​

ត្រសក់

​ត្រសក់​ជា​អាហារ​ដែល​គ្រប់គ្នា​ធ្លាប់​ស្គាល់ តែងតែ​និយម​ទទួលទាន​ឆៅ ធ្វើ​សាឡា​ត់ អន្លក់​… ផ្លែឈើ​នេះ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ជម្រះ​កំដៅ ធ្វើឱ្យ​ស្រស់ស្រាយ និង​បញ្ចុះ​ទឹកនោម​។ ត្រសក់​មាន​ផ្ទុក​នូវ​បរិមាណ​ដ៏​សម្បូរបែប​នៃ​ជាតិ​សរសៃ​ដែល​ជួយ​ជំរុញ​ការបញ្ចេញ​កាកសំណល់​ដែល​លើស​ចេញពី​ពោះវៀន និង​កាត់បន្ថយ​ការ​ស្រូបយក​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​។​

​លើសពីនេះ ផ្លែឈើ​នេះ​ក៏​ទប់ស្កាត់​ការ​បំប្លែង​កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​តទៅ​ជា​ខ្លាញ់ ល្អ​សម្រាប់​ការ​សម្រក​ទម្ងន់ គ្រប់គ្រង​ការរំលាយ​អាហារ lipid ការពារ​ជំងឺលើសឈាម និង​ជំងឺ​ក្រិន​សរសៃឈាម​។​

​ត្រសក់​ក៏​សម្បូរ​ទៅដោយ​អ៊ីយ៉ុង​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម ដែល​ជួយ​ជំរុញ​ការរំលាយ​អាហារ​សូ​ដ្យូ​ម​ក្នុង​រាងកាយ ដោយហេតុនេះ​បង្កើនល្បឿន​ចរាចរ​ឈាម នាំមក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​។​

ដំឡូងជ្វា

​ដំឡូងជ្វា គឺជា​អាហារ​សម្បូរ​ជាតិ​សរសៃ ដែល​ជួយ​ជំរុញ​ចលនា​ពោះវៀន និង​ការពារ​ការ​ទល់លាមក​។​

​លើសពីនេះ​ទៀត អាហារ​ប្រភេទ​នេះ​ក៏មាន​ផ្ទុក​នូវ​បរិមាណ​ជាក់លាក់​នៃ collagen និង mucopolysaccharid ដែល​ជួយ​រក្សា​ភាពយឺត​នៃ​សរសៃឈាម ការពារ​ការបញ្ចេញ​ជាតិ​ខ្លាញ់ និង​កាត់បន្ថយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម​។ ដំឡូងជ្វា​ក៏មាន​ផ្ទុក​នូវ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម និង​អ៊ីយ៉ុង carotene ដែល​នាំមក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ជាច្រើន​ដល់​សុខភាព ជាពិសេស​មុខងារ​សរ​សៃ​ឈាម​បេះដូង និង​ស្ថេរភាព​សម្ពាធ​ឈាម​។​

សា​រ៉ា​យ​

​សា​រ៉ា​យ សម្បូរ​ទៅដោយ​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​មិន​ឆ្អែត​។ សារធាតុ​នេះ​បន្ទាប់ពី​ចូលទៅក្នុង​សរសៃឈាម​អាច​បំបែក​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​ដែល​ជាប់​នៅលើ​ជញ្ជាំង​សរសៃឈាម​ជួយ​សម្អាត​សរសៃឈាម​។​

​លើសពីនេះ​ទៀត សា​រ៉ា​យ​ក៏មាន​អាស៊ីត alginic ដែល​ជួយ​ជំរុញ​ការបញ្ចេញ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ក្នុង​ឈាម កាត់បន្ថយ​ភាព​ស្អិត​ក្នុង​ឈាម និង​ការពារ​ការឡើង​រឹង​នៃ​សរសៃឈាម​។​

​ប្រូ​ខូ​លី

​ប្រូ​ខូ​លី មាន​ផ្ទុក​សារជាតិ flavonoids ដែល​ជួយ​ការពារ​ការឆ្លង​មេរោគ សម្អាត​សរសៃឈាម ការពារ​ការធ្លាក់​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល ដោយហេតុនេះ​ការពារ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង និង​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​។​

​លើសពីនេះ ប្រូ​ខូ​លី ក៏​ជា​អាហារ​ការពារ​មហារីក​ដ៏​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ផងដែរ​៕​

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង