Join with Health.com.kh on Telegram

​ផ្លែឈើ​ខាងក្រោម​នេះ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​កម្ចាត់​ជាតិពុល​ក្នុង​ក្រលៀន ជំនួយ​ក្រលៀន​ឱ្យមាន​សុខភាព​ល្អ និង​រឹងមាំ​។

​ទំពាំងបាយជូ​រ

​ទំពាំងបាយជូរ​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ Resveratrol ដែលជា​សមាសធាតុ​ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក​ដែល​ការពារ​តម្រងនោម​ពី​ការខូចខាត​។ អ្នកជំនាញ និង​វេជ្ជបណ្ឌិត​ណែនាំ​ឱ្យ​អ្នក​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូរ​យ៉ាងហោច​ណាស់ 15 ផ្លែ​ក្នុង​មួយថ្ងៃ ដើម្បី​កែលម្អ​មុខងារ​តម្រងនោម និង​រក្សា​តុល្យភាព​អេឡិចត្រូលីត​។​

ឪឡឹក​

​ឪឡឹក​ដើរតួនាទី​ជា​អ្នក​ជួយ​បន្សុទ្ធ​តម្រងនោម​របស់​អ្នក​ពី​ជាតិពុល​ដែល​កកកុញ​ក្នុង​រាងកាយ​ពី​កត្តា​ផ្សេងៗ​។ នេះ​ធ្វើឱ្យ​វា​ជា​ផ្លែឈើ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​អ្នក​ត្រូវ​ញ៉ាំ​ដើម្បី​រក្សា​តម្រងនោម​ឱ្យមាន​សុខភាព​ល្អ​។​

ផ្លែ​ប៉ោម​ពណ៌​បៃតង

​ផ្លែ​ប៉ោម​បៃតង​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម សមាសធាតុ​ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក​… ដើរតួនាទី​យ៉ាងសំខាន់​ក្នុងការ​ធ្វើ​ឲ្យ​មុខងារ​តម្រងនោម​របស់​អ្នក​ប្រសើរឡើង​។ ជាងនេះទៅទៀត សារជាតិ pectin ដែលមាន​នៅក្នុង​ផ្លែ​ប៉ោម ក៏​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ការខូចខាត​ក្រលៀន​ក្នុង​រយៈពេល​ខ្លី​ផងដែរ​។​

​ផ្លែ​ស្ត្រ​បឺ​រី​

​ផ្លែ​ស្ត្រ​បឺ​រី​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដែល​ហៅថា anthocyanins និង ellagitannins ដែល​នឹង​ជួយ​ការពារ​តម្រងនោម​ពី​ការ​អុកស៊ីតកម្ម​ដោយ​កំចាត់​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដែល​បណ្តាលឱ្យ​ខូច​តម្រងនោម​ពី​ការប៉ះពាល់​ជាប្រចាំ​។​

​ផ្លែ​ល្ហុង​

​ល្ហុង​ជា​ប្រភេទ​ដែលមាន​នៅក្នុង​ច្បារ​ដំណាំ​តាម​ផ្ទះ​នៃ​គ្រួសារ​ជាច្រើន​។ នេះ​គឺជា​ផ្លែឈើ​ដែលមាន​ជាតិ​ទឹក​ច្រើន ផ្អែម​ត្រជាក់ និង​សម្បូរ​វីតាមីន និង​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ទាប​។​

​ផ្លែ​ល្ហុង​ត្រូវបាន​ណែនាំ​ដោយ​អ្នកជំនាញ​អាហារូបត្ថម្ភ​ព្រោះ​វា​ជួយ​ធ្វើឱ្យ​ត្រជាក់ និង​ចិញ្ចឹម​តម្រងនោម​។​

​អ្នក​គួរ​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ល្ហុង​ឆៅ ឬ​យក​វា​ទៅធ្វើជា​សាលាដ​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​។​

ក្រូចថ្លុង

​ដូចដែល​យើង​ដឹង​ស្រាប់​ហើយ​ថា ក្រូចថ្លុង​សម្បូរ​ទៅដោយ​វីតាមីន C ការទទួល​ទាន​ផ្លែ​ក្រូចថ្លុង​ជាប្រចាំ នឹង​ជួយ​ពង្រឹង​ភាពស៊ាំ កាត់បន្ថយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម និង​រក្សា​លំនឹង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​។​

​មិន​ត្រឹមតែ​ប៉ុណ្ណោះ ក្រូចថ្លុង ថែមទាំង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ការពារ​ជំងឺ​ខ្សោយតម្រងនោម កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​គ្រួស​ក្នុង​តម្រងនោម​…

​អ្នក​អាច​ញ៉ាំ​វា​ដោយផ្ទាល់ ឬ​ប្រើ​ក្រូចថ្លុង​ដើម្បី​ធ្វើ​ទឹក ឬ​កែច្នៃ​វា​ទៅក្នុង​ចាន​ដែល​អ្នក​ចូលចិត្ត​

ម្នាស់​

​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ខ្សោយតម្រងនោម​គួរតែ​កំណត់​អាហារ​សម្បូរ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម សូ​ដ្យូ​ម ផូស្វ័រ និង​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​។ អនុសាសន៍​ដ៏​អស្ចារ្យ​មួយ​សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​គឺ​ម្នាស់​។ ម្នាស់​សម្បូរ​ទៅដោយ​ទឹក សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ​រ៉ែ និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ទាប ដែល​ល្អ​សម្រាប់​កែលម្អ​លក្ខខណ្ឌ​ជំងឺ​។​

​ម្នាស់​ក៏មាន​សមត្ថភាព​សម្អាត​ក្រលៀន ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក ជួយ​ដល់​ការខូចខាត​ក្នុង​រាងកាយ​ឆាប់​ជាសះស្បើយ​។ ដូច្នេះហើយ អ្នកជំងឺ​គួរតែ​បន្ថែម​អាហារ​នេះ​ទៅក្នុង​អាហារ​ប្រចាំថ្ងៃ​របស់​ពួកគេ ដើម្បី​ការពារ និង​គាំទ្រ​ការព្យាបាល​ដ៏​ល្អ​បំផុត​៕​