ការប្រើប្រាស់អាហារទាំងនេះជាទៀងទាត់នឹងបង្កើនល្បឿននៃភាពចាស់នៃរាងកាយ។ មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះ វាថែមទាំងបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺដ៏គ្រោះថ្នាក់ទៀតផង។
របស់ផ្អែម
អាហារផ្អែមតែងតែមានការទាក់ទាញដ៏អស្ចារ្យ។ វាអាចធ្វើឱ្យអ្នកសប្បាយចិត្តបន្ទាប់ពីញ៉ាំប៉ុន្តែវាក៏ជាពិរុទ្ធជនដែលបង្កើនល្បឿននៃភាពចាស់ផងដែរ។ ជាតិស្ករច្រើនចូលទៅក្នុងខ្លួននឹងពន្លឿនការបាត់បង់កូឡាជែន ធ្វើឱ្យស្បែកមានភាពយឺត ស្នាមជ្រួញ និងអាចម៍រុយកាន់តែលេចឡើង។ ជាពិសេសគួរញ៉ាំស្ករដែលចម្រាញ់តិចដូចជាស្ករស។ អាហារដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់ដូចជា នំខេក ភេសជ្ជៈមានជាតិហ្គាស ដំណាប់ ការ៉េម… ក៏ត្រូវកំណត់ការប្រើប្រាស់របស់វាផងដែរ។
អាហារមានអំបិលច្រើន
ការញ៉ាំអំបិលច្រើនក៏ជាមូលហេតុធ្វើឱ្យរាងកាយឆាប់ចាស់ និងរងនូវជំងឺជាច្រើន ។ ពេលទទួលទានអំបិលច្រើន អ៊ីយ៉ុងសូដ្យូមច្រើនចូលក្នុងខ្លួន ធ្វើឱ្យស្បែកបាត់បង់ជាតិទឹក និងចាស់ បង្កើនភាពជ្រីវជ្រួញ ស្បែកខ្មៅស្រអាប់ ស្នាមអាចម៍រុយកាន់តែលេចឡើង។ ក្នុងការបន្ថែមទៅ seasoning អំបិលក្នុងអាហារឆ្អិនផ្ទះ, អ្នកត្រូវកាត់បន្ថយផងដែរនៅលើអាហារឥតបានធ្លាក់ចុះអាហារកែច្នៃនិងអាហារ pickled ទេព្រោះពួកគេមានកម្រិតខ្ពស់ណាស់នៃសត្វកណ្ដៀរស៊ី។
អាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់
ការញ៉ាំអាហារចៀន និងខ្លាញ់ច្រើនពេកនឹងធ្វើឱ្យស្បែកកាន់តែមានជាតិខ្លាញ់ និងងាយកើតមុន។ មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះ អាហារសម្បូរខ្លាញ់ក៏ធ្វើឱ្យឡើងទម្ងន់ ធាត់ បង្កើនហានិភ័យជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ទឹកនោមផ្អែម…។

សាច់កែច្នៃ
សាច់កែច្នៃជាធម្មតាមានអំបិលខ្ពស់ជាង។ ថ្វីត្បិតតែវាមានរសជាតិឆ្ងាញ់ក៏ដោយ ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំសាច់នេះច្រើនពេក វានឹងបង្កើនល្បឿននៃភាពចាស់របស់រាងកាយ។ នៅពេលទទួលទានសាច់កែច្នៃ វាគួរតែត្រូវបានផ្សំជាមួយបន្លែក្នុងបរិមាណសមស្រប។
គ្រឿងស្រវឹង
រ៉ាឌីកាល់សេរីគឺជាសត្រូវនៃសុខភាព។ ពួកគេជាពិរុទ្ធជនដែលបង្កឱ្យមានភាពចាស់មុនអាយុ កើតជំងឺស្ទះសរសៃឈាមក្នុងខួរក្បាល និងការកកឈាម។ រ៉ាឌីកាល់សេរីត្រូវបានបែងចែកទៅជាប្រភេទ endogenous និង exogenous ។ រ៉ាឌីកាល់សេរី Endogenous ត្រូវបានបង្កើតចេញពីការរំលាយអាហាររបស់រាងកាយ។ ទន្ទឹមនឹងនេះ រ៉ាឌីកាល់សេរី exogenous មកពីកត្តាដែលមានឥទ្ធិពលផ្សេងទៀត។ ជាឧទាហរណ៍ នៅពេលដែលថ្លើមព្យាយាមកែច្នៃជាតិពុលក្នុងជាតិអាល់កុល វាបង្កើតរ៉ាឌីកាល់សេរីច្រើនជាងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលរាងកាយមាន ដែលបណ្តាលឱ្យមានភាពតានតឹងអុកស៊ីតកម្ម និងបង្កើនល្បឿននៃភាពចាស់៕