តៅហ៊ូជាមុខម្ហូបមានរស់ជាតិឆ្ងាញ់។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ មានមនុស្សមួយចំនួនដែលមិនគួរទទួលទាន ក្រែងនាំមកនូវជំងឺបន្ថែមទៀត។
មនុស្ស 6 ក្រុមមិនគួរញ៉ាំតៅហ៊ូ
អ្នកជំងឺរលាកក្រពះ៖ នៅក្នុងសមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភនៃតៅហ៊ូដែលមានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ខ្លាំង ការទទួលទានច្រើនពេកក្នុងពេលតែមួយមិនត្រឹមតែរំខានដល់ការស្រូបយកជាតិដែករបស់រាងកាយប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជួយជំរុញការបញ្ចេញអាស៊ីតក្រពះ បណ្តាលឲ្យរលាកក្រពះពោះវៀន។
អ្នកដែលមានមុខងារតម្រងនោមខ្សោយ៖ តៅហ៊ូមានរស់ជាតិស្រាល ប៉ុន្តែប្រសិនបើអ្នកមានបញ្ហាតម្រងនោម អ្នកគួរតែកំណត់ការទទួលទានតៅហ៊ូរបស់អ្នក ដើម្បីកុំឱ្យបង្កើនបន្ទុកដល់តម្រងនោមរបស់អ្នក។
អ្នកដែលមានជំងឺរលាកសន្លាក់ហ្គោដ៖ នៅក្នុងរបបអាហាររបស់មនុស្សដែលមានជំងឺរលាកសន្លាក់ហ្គោដ វាត្រូវបានណែនាំជាញឹកញាប់មិនឱ្យញ៉ាំប្រូតេអ៊ីនច្រើនពេក។ ទន្ទឹមនឹងនោះ តៅហ៊ូគឺជាប្រភពសម្បូរប្រូតេអ៊ីនបន្លែ putin… ប្រសិនបើទទួលទានច្រើនពេក កម្រិតអាស៊ីតអ៊ុយរិកក្នុងឈាមនឹងកើនឡើង ធ្វើឱ្យឈឺសន្លាក់កាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។
អ្នកដែលមានជំងឺក្រពេញទីរ៉ូអ៊ីត៖ តៅហ៊ូមានផ្ទុកសារធាតុ isoflavones ដែលនឹងធ្វើឱ្យស្ថានភាពជំងឺកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។ ដូច្នេះ អ្នកជំងឺដែលមានជំងឺនេះមិនគួរញ៉ាំតៅហ៊ូ និងសណ្តែកសៀងឡើយ។
មនុស្សចាស់ និងអ្នកដែលមានជំងឺតម្រងនោម៖ មនុស្សចាស់បើមានបញ្ហាប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ឬក្រលៀន មិនគួរញ៉ាំតៅហ៊ូច្រើនពេកទេ ទោះបីទន់ និងងាយស្រួលញ៉ាំក៏ដោយ ក៏មិនល្អសម្រាប់សុខភាពមនុស្សចាស់ដែរ។ ទាំងពីរនេះបណ្តាលឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដំណើរការយឺតដោយសារតែការផ្ទុកលើសទម្ងន់ និងធ្វើឱ្យតម្រងនោមចុះខ្សោយដោយសារតែកាកសំណល់អាសូតច្រើនពេកនៅក្នុងតម្រងនោម។
មនុស្សស្លេកស្លាំង អ្នកដែលមានជំងឺប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ៖ ការស្រូបយកជាតិដែកត្រូវបានរំខានយ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរដោយមាតិកាប្រូតេអ៊ីននៃតៅហ៊ូ ដូច្នេះអ្នកដែលមានភាពស្លេកស្លាំងមិនគួរបន្ថែមតៅហ៊ូក្នុងម៉ឺនុយអាហារូបត្ថម្ភប្រចាំថ្ងៃរបស់ពួកគេឡើយ។
លើសពីនេះ ប្រសិនបើអ្នកមិនចង់មានរោគសញ្ញានៃការហើមពោះ ការមិនរំលាយអាហារ និងហើមពោះ អ្នកមិនគួរទទួលទានតៅហ៊ូឡើយ។
មនុស្សខ្វះជាតិអ៊ីយ៉ូត៖ អ្នកដែលមានកង្វះជាតិអ៊ីយ៉ូតពិតជានិយាយថាទេចំពោះអាហារដែលផលិតពីតៅហ៊ូ saponins ក្នុងតៅហ៊ូនឹងកាត់បន្ថយការស្រូបយកអ៊ីយ៉ូតក្នុងរាងកាយ ដោយប្រយោលធ្វើឱ្យស្ថានភាពតៅហ៊ូកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ៕