រហូតដល់ 86% នៃចំនួនប្រជាជនពិភពលោកជួបប្រទះការឈឺក្បាលយ៉ាងហោចណាស់ម្តងក្នុងជីវិតរបស់ពួកគេ។ ចង់បំបាត់ការឈឺក្បាល អ្នកអាចបន្ថែមមមឺនុយអាហារទាំងនេះ។
ផ្លែបឺរ
ផ្លែបឺរសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដូចជា lutein និង zeaxanthin ។ គ្រាន់តែទឹកផ្លែបឺរមួយពែង ឬផ្លែបឺរស្រស់១ផ្លែ នឹងជួយអ្នកបំបាត់ការឈឺក្បាលធ្ងន់ធ្ងរ។
ក្រៅពីនេះផ្លែបឺរក៏ជួយរក្សារាង គ្រប់គ្រងទម្ងន់ ការពារប្រព័ន្ធសរសៃឈាមបេះដូង និងជួយការពារការឈឺក្បាលយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
ដំឡូង
នេះគឺជាមុខម្ហូបដែលធ្លាប់ស្គាល់សម្រាប់មនុស្សជាច្រើន។ ដំឡូងជ្វាមានរសជាតិឆ្ងាញ់ អាចកែច្នៃជាមុខម្ហូបជាច្រើនមុខ។ មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះ នេះក៏ជា «ថ្នាំ» ដែលជួយសម្រាលការឈឺក្បាលយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ ដំឡូងជ្វាផ្ទុកនូវបរិមាណដ៏ច្រើននៃវីតាមីន C វីតាមីន B1 និងប៉ូតាស្យូម ដែលជួយសម្រាលការឈឺក្បាល និងជួយអ្នកឱ្យមានភាពស្ងប់ស្ងាត់ឡើងវិញ។
ផ្លែល្វា
ថ្វីត្បិតតែតូច ប៉ុន្តែផ្លែល្វាមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព។ ផ្លែឈើនេះមានសមត្ថភាពព្យាបាលភាពស្លេកស្លាំង បំបាត់ការទល់លាមក ដោយហេតុនេះធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវសុខភាពរំលាយអាហារ និងប្រព័ន្ធឈាមរត់។ អរគុណចំពោះសារធាតុប៉ូតាស្យូមដ៏សម្បូរបែបរបស់វា ផ្លែល្វាក៏ជួយកាត់បន្ថយការរលាក និងការឈឺចាប់ រួមទាំងការឈឺក្បាលផងដែរ។

ទឹកដោះគោជូរ
នេះគឺជាអាហារដែលសំបូរទៅដោយ riboflavin ដែលជាផ្នែកនៃវីតាមីន B ដែលមានប្រសិទ្ធភាពខ្លាំងសម្រាប់ការឈឺក្បាលប្រកាំង។ ការញ៉ាំទឹកដោះគោជូរជាប្រចាំនឹងជួយការពារការឈឺក្បាលមិនឲ្យមកដល់។ ក្រៅពីនេះ ទឹកដោះគោជូរក៏ជាអាហារដ៏ល្អសម្រាប់ជួយដល់ការរំលាយអាហារ និងរក្សារាងផងដែរ ។
អាល់ម៉ុន
អ្នកជំនាញនិយាយថា របបអាហារដែលសម្បូរទៅដោយម៉ាញ៉េស្យូម ដែលជួយការពារ និងកែលម្អការឈឺចាប់យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ អាល់ម៉ុនសម្បូរទៅដោយម៉ាញ៉េស្យូម ដែលជួយសម្រួលសរសៃឈាម កាត់បន្ថយភាពតានតឹង និងធ្វើឱ្យមានតុល្យភាពឡើងវិញនូវសារធាតុគីមីក្នុងខួរក្បាល។ នោះហើយជាមូលហេតុដែលអាល់ម៉ុនគឺជាអាហារមួយក្នុងចំណោមអាហារដែលត្រូវបានណែនាំសម្រាប់អ្នកដែលតែងតែឈឺក្បាល។
បន្ថែមពីលើអាល់ម៉ុន អ្នកអាចញ៉ាំគ្រាប់ផ្សេងទៀតដូចជា គ្រាប់ស្វាយចន្ទី សណ្តែក និងគ្រាប់ធញ្ញជាតិដែលសម្បូរទៅដោយម៉ាញ៉េស្យូមផងដែរ។

ត្រីសាលម៉ុន
ត្រីសាលម៉ុនសម្បូរទៅដោយអូមេហ្គា 3 និងវីតាមីន B2 ដែលល្អសម្រាប់ការលូតលាស់ខួរក្បាល និងប្រព័ន្ធប្រសាទ។ ការទទួលទានត្រីសាលម៉ុន ជាទៀងទាត់នឹងជួយអ្នកការពារការប្រមូលផ្តុំប្លាកែត – មូលហេតុមួយក្នុងចំណោមមូលហេតុនៃការឈឺក្បាល។
ទន្ទឹមនឹងនេះ ត្រីសាលម៉ុនជួយកាត់បន្ថយការរលាក និងជួយអ្នកប្រឆាំងនឹងការឈឺក្បាល។
ឪឡឹក
មិនត្រឹមតែផ្តល់ភាពស្រស់ស្រាយក្នុងរដូវក្តៅនោះទេ ឪឡឹកក៏មានបរិមាណទឹកដ៏ច្រើនសម្បូរដោយម៉ាញ៉េស្យូម។ នេះគឺជាសារធាតុរ៉ែដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលឧស្សាហ៍ឈឺក្បាល ជាពិសេសឈឺក្បាលដោយចង់ក្អួត។
អ្នកអាចញ៉ាំវាផ្ទាល់ ឬធ្វើជាទឹកផ្លែឈើ ឬទឹកក្រឡុកក៏បាន។ អាចបន្ថែមទឹកឃ្មុំ និងខ្ញី ដើម្បីជួយបង្កើនការប្រើប្រាស់។
ក្រៅពីឪឡឹក អ្នកក៏អាចញ៉ាំបន្លែផ្លែឈើដែលមានជាតិទឹកខ្ពស់ដូចជា ត្រសក់ ប៉េងប៉ោះ សាឡាត់ ជាដើម ដែលមានប្រយោជន៍សម្រាប់បំបាត់ការឈឺក្បាលផងដែរ៕
