ការសិក្សាមួយចំនួនបានរកឃើញថា ភ្នាក់ងារបង្ករជំងឺមហារីកពីរប្រភេទអាចកើតឡើងនៅពេលអ្នកអាំងសាច់។ ភ្នាក់ងារទាំងពីរនោះគឺ polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) និង heterocyclic amines (HCAs)។ PAHs បង្ករឡើងនៅក្នុងផ្សែង និងមាននៅផ្ទៃខាងក្រៅនៃសាច់ ដែលងាយស្រួលកោសចេញ។
HCAs បង្កឡើងនៅខាងក្នុងនៃសាច់។ វាបង្ករឡើងដោយការដាក់សាច់ឱ្យត្រូវនឹងកម្តៅខ្លាំង ហើយវាអាចបង្ករឡើងនៅក្នុងខ្ទះឆា ឬម៉ាស៊ីនចម្អិន ក៏ដូចជាពេលអាំងផងដែរ។
សូមកុំបារម្ភ អ្នកនៅតែអាចបន្តការអាំងសាច់បាន ដោយគ្រាន់តែគ្រប់គ្រងវិធីចម្អិនដើម្បីកាត់បន្ថយគ្រោះថ្នាក់ ។
ខាងក្រោមនេះគឺជាការណែនាំខ្លះៗពីវិធីអាំងសាច់៖
ប្រឡាក់សាច់
ចម្អិនជាមុនសិនមុននឹងដាក់អាំង (វាកាត់បន្ថយការប៉ះទៅនឹងកម្តៅខ្លាំង ហើយអ្នកអាចចម្រោះជាតិខ្លាញ់ដើម្បីឱ្យមានការស្រក់ខ្លាញ់និងផ្សែងតិច)។
ឧស្សាហ៍ប្រែសាច់
ចម្អិនក្នុងកម្តៅទាប
មិនត្រូវចម្អិនផ្ទាល់លើធ្យូងនោះទេ
កុំសូវប្រើគម្របដើម្បីកាត់បន្ថយការចម្អិនក្នុងផ្សែង
កោសឬចៀរផ្នែកខ្មៅៗដែលមាននៅលើសាច់ចេញ៕