ត្រីជាអាហារសុខភាពដែលអ្នកជំនាញណែនាំឱ្យញ៉ាំច្រើន។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ មានត្រីចំនួន ៦ ប្រភេទដែលមានជាតិបារតច្រើន ដែលជាសារធាតុពុល អ្នកគួរតែពិចារណានៅពេលទិញវាយកមកទទួលទាន។
ត្រីស្បៃកា
មាតិកាបារតនៅក្នុងត្រីស្បៃកា គឺខ្ពស់ណាស់ ប្រសិនបើបរិភោគ វានឹងមិនត្រូវបានបញ្ចេញទេ ប៉ុន្តែត្រូវបានទុកនៅក្នុងខ្លួនដែលបង្កឱ្យមានជំងឺ។
ត្រីសាលម៉ុនចិញ្ចឹម
នេះគឺជាត្រីដ៏ល្បីល្បាញដែលមានអូមេហ្គា 3 និងអូមេហ្គា 6 ជាច្រើន ដូច្នេះម្តាយជាច្រើនទិញវាសម្រាប់កូនរបស់ពួកគេ ប៉ុន្តែប្រសិនបើវាជាត្រីសាលម៉ុនដែលចិញ្ចឹម ពួកគេនឹងត្រូវបានផ្តល់អាហារសម្បូរខ្លាញ់ និងអាហារឧស្សាហកម្មដើម្បីធ្វើឱ្យត្រីកាន់តែធំ។ ជាលទ្ធផល ពួកវាមានកាឡូរីខ្ពស់ និងខ្លាញ់ឆ្អែត ប៉ុន្តែមានសារធាតុរ៉ែទាប។
លើសពីនេះ សមាមាត្រនៃអូមេហ្គា 3 ទៅ អូមេហ្គា 6 នៅក្នុងត្រីសាលម៉ុនកសិកម្មក៏ទាបជាងដែរ។ ខណៈពេលដែលកសិដ្ឋានត្រីសាលម៉ុន មិនមានអនាម័យ ត្រីសាលម៉ុន ក៏ត្រូវបានបំពុលដោយជាតិពុលដូចជា ឌីអុកស៊ីត និង PCBs ផងដែរ។
ត្រីធូណា
ទោះបីជាត្រីសម្បូរទៅដោយវីតាមីន D អាស៊ីតអូមេហ្គា 3 កាល់ស្យូម ជាតិដែក ជាដើម ប៉ុន្តែបើយោងតាមអ្នកជំនាញ មាតិកាបារតនៅក្នុងត្រីធូណាគឺខ្ពស់ជាងត្រីដែលសម្បូរជាតិបារតដល់ទៅ 7 ដង។ ដូច្នេះយកល្អគួរតែញ៉ាំក្នុងកម្រិតល្មមដើម្បីកុំឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។
ត្រីទីឡាព្យ៉ា
ត្រីទីឡាព្យ៉ាមានអាស៊ីតខ្លាញ់គ្រោះថ្នាក់ជាច្រើន ដូចជា ខ្លាញ់ជ្រូក ដូច្នេះ ការញ៉ាំច្រើនអាចបណ្តាលឱ្យមានកូលេស្តេរ៉ុលខ្ពស់ក្នុងឈាម។
ត្រីឆ្លាំង ត្រីអណ្តែងចិញ្ចឹម
ត្រីនេះច្រើនតែត្រូវបានបន្ថែមដោយអរម៉ូនដោយកសិករដើម្បីបង្កើនទំងន់ ដើម្បីទទួលបានប្រាក់ចំណេញខ្ពស់ ទោះបីជាពួកវាខ្លួនឯងមានទំហំធំខ្លាំងរួចទៅហើយក៏ដោយ។ ដូច្នេះហើយ ប្រសិនបើម្តាយអាចទិញត្រីនេះមកចិញ្ចឹមកូនបាន យកល្អកុំបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់ទារក។
អន្ទង់
ពួកវាមិនត្រឹមតែកខ្វក់ខ្លាំងនោះទេ ដោយសារតែអន្ទង់ស្រូបយកកាកសំណល់ឧស្សាហកម្ម និងកសិកម្មដែលមាននៅក្នុងប្រភពទឹក ពួកវាក៏ជាត្រីងាយនឹងទទួលរងនូវជាតិបារតផងដែរ។
ចំណាំខ្លះនៅពេលបរិភោគត្រីដើម្បីធានាសុវត្ថិភាព
-ហាមញ៉ាំត្រីឆៅ អាហារស៊ូស៊ី ព្រោះងាយឆ្លងមេរោគ ប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។
-គួរចម្អិនគ្រឿងសមុទ្រដូចជា បង្គា ត្រី… ដើម្បីកម្ចាត់ជាតិពុលទាំងអស់។
-គួរទិញត្រីស្រស់ ថ្មី និងស្អាត ហើយទុកក្នុងទូទឹកកក បើមិនញ៉ាំភ្លាម។
-ចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ និងកុមារតូចៗ គួរតែញ៉ាំត្រីក្នុងបរិមាណត្រឹមត្រូវដែលអ្នកជំនាញណែនាំ និងជៀសវាងការទទួលទានច្រើនពេក។
-កុំញ៉ាំត្រីពេលឃ្លាន៖ ព្រោះការញ៉ាំត្រីពេលពោះទទេអាចបង្កើនបរិមាណ purine បំប្លែងទៅជាអាស៊ីតអ៊ុយរិច ដែលអាចបណ្តាលឱ្យខូចជាលិកា។ នេះគឺជាអ្វីដែលបណ្តាលឱ្យកើតរោគប្រគ្រីវ។
-មិនបរិភោគប្រមាត់ត្រី៖ ការបរិភោគទឹកប្រមាត់ត្រីងាយបង្កឱ្យមានជាតិពុល និងអាចគំរាមកំហែងដល់អាយុជីវិត៕