សាច់ជ្រូកមានជីវជាតិច្រើន ប៉ុន្តែមានកន្លែងខ្លះពោរពេញដោយជាតិពុលដែលគួរចៀសវាង។
៣ ផ្នែកនៃជ្រូកគឺពុលខ្លាំងណាស់ គួរតែជៀសវាង
ក្រពេញ Adrenal របស់ជ្រូក
យោងតាមវេជ្ជបណ្ឌិតមួយរូបបានឱ្យដឹងថា ក្រពេញ Adrenal គឺជាសរីរាង្គមួយដែលមានទីតាំងនៅពីមុខក្រលៀនជ្រូក ការទទួលទានផ្នែកនេះអាចបណ្តាលឱ្យមានការពុលស្រួចស្រាវ ការបង្ហាញគ្លីនិកគឺវិលមុខ ហើមពោះ ចង្អោរ ញ័រទ្រូង ញ័រទ្រូង ខ្សោយទូទៅ ឈឺក្រពះ អមដោយ រោគសញ្ញានៃជំងឺរាគ។ ដូច្នេះនៅពេលបរិភោគ ក្រុមគ្រួសារគួរតែដកផ្នែកនេះចេញដោយប្រុងប្រយ័ត្ន។
ក្រពេញទីរ៉ូអ៊ីត
ក្រពេញទីរ៉ូអ៊ីតគឺជាសរីរាង្គមួយដែលមានទីតាំងនៅផ្នែកខាងក្រោមនៃបំពង់កជ្រូក។ ផ្នែកនេះមានទាំងសារធាតុចិញ្ចឹមតិច និងមាន “ជាតិពុល” ញ៉ាំច្រើននឹងចង្អោរ បាត់បង់ចំណង់អាហារ ឈឺពោះ រាគ…
កូនកណ្តុរ
កូនកណ្តុររបស់ជ្រូកមានដុំពកពណ៌ប្រផេះ ឬពណ៌លឿងស្លេក ដែលចែកចាយពាសពេញរាងកាយជ្រូក។ ថ្នាំងទាំងនេះសុទ្ធតែមានផ្ទុកមេរោគដូចជា បាក់តេរី និងមេរោគ ដែលមានក្លិនមិនល្អ ហើយក៏អាចចម្លងជំងឺដោយផ្ទាល់ទៅកាន់រាងកាយ ដែលពិបាកបំផ្លាញ ទោះបីចម្អិននៅសីតុណ្ហភាពខ្ពស់ក៏ដោយ។
សាច់ដែលភាគច្រើនមានកូនកណ្តុរគឺកសាច់ជ្រូក។ ដើម្បីការពារសុខភាព ពេលទៅផ្សារ អ្នកគួរតែជៀសវាងទិញសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ប៉ុន្តែបើអ្នកនៅតែចង់ញ៉ាំសាច់នេះ អ្នកត្រូវដកកូនកណ្តុរទាំងនេះចេញមុននឹងកែច្នៃ។
លើសពីនេះទៀតមាន ៤ ផ្នែកដែលមានសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើននៅក្នុងជ្រូកដែលគួរទិញភ្លាមៗ:

កន្ទុយជ្រូក
កន្ទុយជ្រូកសម្បូរទៅដោយកូឡាជែន ប្រសិទ្ធភាពនៃសម្រស់របស់វាល្អខ្លាំងណាស់។ លើសពីនេះទៅទៀត ពួកវាផ្ទុកនូវប្រូតេអ៊ីនដែលមានគុណភាពខ្ពស់ ដែលការទទួលទាននឹងមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការបង្កើតសាច់ដុំដោយមិនខ្លាចខ្លាញ់។ ប្រហិតសាច់ជ្រូក ធ្វើស៊ុប ស្ងោរ អាំង… ឆ្ងាញ់ណាស់ ។
បេះដូងជ្រូក
បេះដូងជ្រូកមានសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនដូចជា ប្រូតេអ៊ីន ខ្លាញ់ កាល់ស្យូម ផូស្វ័រ ជាតិដែក វីតាមីន B1 វីតាមីន B2 វីតាមីន C នីយ៉ាស៊ីន… មានឥទ្ធិពលល្អណាស់ក្នុងការពង្រឹងមុខងារសាច់ដុំបេះដូង។ វាក៏មានប្រយោជន៍ផងដែរសម្រាប់ការស្តារឡើងវិញនៃបេះដូង ឬសរសៃប្រសាទ។ លើសពីនេះ បេះដូងជ្រូកក៏ជួយចិញ្ចឹមឈាម ព្យាបាលការគេងមិនលក់ ភ័យស្លន់ស្លោ បែកញើស…។
ស្បែកជ្រូក
វេជ្ជបណ្ឌិតដ៏ពិសិដ្ឋ Zhang Zhongjing (គ្រូពេទ្យដ៏ល្បីល្បាញនៃចុងរាជវង្សហានភាគខាងកើត ប្រទេសចិន) បាននិយាយថា ស្បែកជ្រូកមានមុខងារ “បំពេញឈាម និងផ្តល់សំណើម” ដែលសក្តិសមបំផុតក្នុងការប្រើប្រាស់។ យោងតាមការស្រាវជ្រាវស្បែកជ្រូកមានប្រូតេអ៊ីន ២,៥ ដងច្រើនជាងសាច់ជ្រូក ៤ ដងនៃកាបូអ៊ីដ្រាតខ្ពស់ជាងសាច់ជ្រូក។ ជាងនេះទៅទៀត ស្បែកជ្រូក ៩០% ត្រូវបានផ្សំឡើងពី collagen និង elastin ដែលអាចពន្យារភាពចាស់នៃស្បែកសម្រាប់ស្ត្រី។
ផ្នែកឆ្អឹងរាងចំណិតលោកខែ
ឆ្អឹងរាងចំណិតលោកខែ ជាឆ្អឹងខ្ចីចម្បង ដូច្នេះវាមានក្លិនឈ្ងុយ ទន់ និងផ្អែមគួរឲ្យចង់ញ៉ាំ។ ជាងនេះទៅទៀត ផ្នែកនេះសម្បូរទៅដោយសារធាតុ Collagen កាល់ស្យូម ប្រូតេអ៊ីន និងវីតាមីន។ ល្អណាស់សម្រាប់ការពារសុខភាពឆ្អឹង និងសន្លាក់ ពង្រឹងកម្លាំងរាងកាយ ជាពិសេសស្ត្រីដែលមានសុខភាពខ្សោយ ចង់ឱ្យស្បែកស្អាត គួរញ៉ាំសាច់នេះឲ្យបានច្រើន៕