​សាច់ជ្រូក​មាន​ជីវជាតិ​ច្រើន ប៉ុន្តែ​មាន​កន្លែង​ខ្លះ​ពោរពេញ​ដោយ​ជាតិពុល​ដែល​គួរ​ចៀសវាង​។

៣ ផ្នែក​នៃ​ជ្រូក​គឺ​ពុល​ខ្លាំងណាស់ គួរតែជៀសវាង​

ក្រពេញ Adrenal របស់​ជ្រូក​

​យោងតាម​វេជ្ជបណ្ឌិត​មួយរូប​បានឱ្យដឹងថា ក្រពេញ Adrenal គឺជា​សរីរាង្គ​មួយ​ដែលមាន​ទីតាំងនៅ​ពីមុខ​ក្រលៀន​ជ្រូក ការទទួល​ទាន​ផ្នែក​នេះ​អាច​បណ្តាលឱ្យមាន​ការពុល​ស្រួចស្រាវ ការបង្ហាញ​គ្លីនិក​គឺ​វិលមុខ ហើមពោះ ចង្អោរ ញ័រ​ទ្រូង ញ័រ​ទ្រូង ខ្សោយ​ទូទៅ ឈឺក្រពះ អមដោយ រោគសញ្ញា​នៃ​ជំងឺរាគ​។ ដូច្នេះ​នៅពេល​បរិភោគ ក្រុមគ្រួសារ​គួរតែ​ដក​ផ្នែក​នេះ​ចេញ​ដោយ​ប្រុងប្រយ័ត្ន​។​

ក្រ​ពេញទី​រ៉ូ​អ៊ី​ត​

​ក្រ​ពេញទី​រ៉ូ​អ៊ី​ត​គឺជា​សរីរាង្គ​មួយ​ដែលមាន​ទីតាំងនៅ​ផ្នែក​ខាងក្រោម​នៃ​បំពង់ក​ជ្រូក​។ ផ្នែក​នេះ​មាន​ទាំង​សារធាតុចិញ្ចឹម​តិច និង​មាន “​ជាតិពុល​” ញ៉ាំ​ច្រើន​នឹង​ចង្អោរ បាត់បង់​ចំណង់​អាហារ ឈឺពោះ រាគ​…

​កូនកណ្តុរ​

​កូនកណ្តុរ​របស់​ជ្រូក​មាន​ដុំ​ពក​ពណ៌​ប្រផេះ ឬ​ពណ៌​លឿង​ស្លេក ដែល​ចែកចាយ​ពាសពេញ​រាងកាយ​ជ្រូក​។ ថ្នាំង​ទាំងនេះ​សុទ្ធ​តែមាន​ផ្ទុកមេរោគ​ដូចជា បាក់តេរី និង​មេរោគ ដែលមាន​ក្លិន​មិនល្អ ហើយក៏​អាច​ចម្លងជំងឺ​ដោយផ្ទាល់​ទៅកាន់​រាងកាយ ដែល​ពិបាក​បំផ្លាញ ទោះបី​ចម្អិន​នៅ​សីតុណ្ហភាព​ខ្ពស់​ក៏ដោយ​។​

​សាច់​ដែល​ភាគច្រើន​មានកូន​កណ្តុរ​គឺ​ក​សាច់ជ្រូក​។ ដើម្បី​ការពារ​សុខភាព ពេល​ទៅ​ផ្សារ អ្នក​គួរតែ​ជៀសវាង​ទិញ​សាច់ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ ប៉ុន្តែ​បើ​អ្នក​នៅតែ​ចង់​ញ៉ាំ​សាច់​នេះ អ្នក​ត្រូវ​ដក​កូនកណ្តុរ​ទាំងនេះ​ចេញ​មុននឹង​កែច្នៃ​។

​លើសពីនេះ​ទៀត​មាន ៤ ផ្នែក​ដែលមាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាច្រើន​នៅក្នុង​ជ្រូក​ដែល​គួរ​ទិញ​ភ្លាមៗ​:

កន្ទុយ​ជ្រូក​

​កន្ទុយ​ជ្រូក​សម្បូរ​ទៅដោយ​កូ​ឡា​ជែ​ន ប្រសិទ្ធភាព​នៃ​សម្រស់​របស់​វា​ល្អ​ខ្លាំងណាស់​។ លើសពីនេះទៅទៀត ពួកវា​ផ្ទុក​នូវ​ប្រូតេអ៊ីន​ដែលមាន​គុណភាព​ខ្ពស់ ដែល​ការ​ទទួលទាន​នឹងមាន​ប្រសិទ្ធភាព​ក្នុងការ​បង្កើត​សាច់ដុំ​ដោយ​មិន​ខ្លាច​ខ្លាញ់​។ ប្រហិត​សាច់ជ្រូក ធ្វើ​ស៊ុប ស្ងោរ អាំង​… ឆ្ងាញ់​ណាស់ ។​

​បេះដូង​ជ្រូក​

​បេះដូង​ជ្រូក​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាច្រើន​ដូចជា ប្រូតេអ៊ីន ខ្លាញ់ កាល់ស្យូម ផូស្វ័រ ជាតិ​ដែក វីតាមីន B1 វីតាមីន B2 វីតាមីន C នី​យ៉ា​ស៊ីន​… មាន​ឥទ្ធិពល​ល្អ​ណាស់​ក្នុងការ​ពង្រឹង​មុខងារ​សាច់ដុំ​បេះដូង​។ វា​ក៏មាន​ប្រយោជន៍​ផងដែរ​សម្រាប់​ការស្តារ​ឡើងវិញ​នៃ​បេះដូង ឬ​សរសៃប្រសាទ​។ លើសពីនេះ បេះដូង​ជ្រូក​ក៏​ជួយ​ចិញ្ចឹម​ឈាម ព្យាបាល​ការ​គេង​មិន​លក់ ភ័យ​ស្លន់ស្លោ បែកញើស​…​។​

ស្បែក​ជ្រូក​

​វេជ្ជបណ្ឌិត​ដ៏​ពិសិដ្ឋ Zhang Zhongjing (​គ្រូពេទ្យ​ដ៏​ល្បីល្បាញ​នៃ​ចុង​រាជវង្ស​ហាន​ភាគ​ខាងកើត ប្រទេស​ចិន​) បាន​និយាយថា ស្បែក​ជ្រូក​មានមុខ​ងារ “​បំពេញ​ឈាម និង​ផ្តល់​សំណើម​” ដែល​សក្តិសម​បំផុត​ក្នុងការ​ប្រើប្រាស់​។ យោងតាម​ការស្រាវជ្រាវ​ស្បែក​ជ្រូក​មាន​ប្រូតេអ៊ីន ២,៥ ដង​ច្រើនជាង​សាច់ជ្រូក ៤ ដង​នៃ​កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត​ខ្ពស់ជាង​សាច់ជ្រូក​។ ជាងនេះទៅទៀត ស្បែក​ជ្រូក ៩០% ត្រូវបាន​ផ្សំ​ឡើង​ពី collagen និង elastin ដែល​អាច​ពន្យារ​ភាព​ចាស់​នៃ​ស្បែក​សម្រាប់​ស្ត្រី​។​

​ផ្នែក​ឆ្អឹង​រាង​ចំណិត​លោក​ខែ​

​ឆ្អឹង​រាង​ចំណិត​លោក​ខែ ជា​ឆ្អឹងខ្ចី​ចម្បង ដូច្នេះ​វា​មាន​ក្លិន​ឈ្ងុយ ទន់ និង​ផ្អែម​គួរ​ឲ្យ​ចង់​ញ៉ាំ​។ ជាងនេះទៅទៀត ផ្នែក​នេះ​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ Collagen កាល់ស្យូម ប្រូតេអ៊ីន និង​វីតាមីន​។ ល្អ​ណាស់​សម្រាប់​ការពារ​សុខភាព​ឆ្អឹង និង​សន្លាក់ ពង្រឹងកម្លាំង​រាងកាយ ជាពិសេស​ស្ត្រី​ដែលមាន​សុខភាព​ខ្សោយ ចង់ឱ្យ​ស្បែក​ស្អាត គួរ​ញ៉ាំ​សាច់​នេះ​ឲ្យ​បាន​ច្រើន​៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង