ដបទឹកក្ដៅ គឺមានប្រយោជន៍ណាស់ ជាពិសេសក្នុងរដូវរងា។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ មិនមែនទឹកគ្រប់ប្រភេទគួររក្សាទុកក្នុងដបប្រភេទនេះទេ។
ដបទឹកប្រភេទ thermos គឺជាវត្ថុងាយស្រួលបំផុតដែលអាចប្រើដើម្បីរក្សាវត្ថុក្តៅ ឬត្រជាក់។ ក៏មានប្រភេទ thermos ជាច្រើនប្រភេទនៅលើទីផ្សារដែរ ខ្លះថ្លៃខ្លាំង ខ្លះមានតម្លៃសមរម្យ។
ដបទឹកក្តៅបច្ចុប្បន្នភាគច្រើនផលិតពីដែកអ៊ីណុក។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ដបដែលមានគុណភាពអន់អាចមានលោហធាតុដូចជា ក្រូមីញ៉ូម ម៉ង់ហ្គាណែស និងនីកែល ដែលមិនល្អសម្រាប់សុខភាព។ ដូច្នេះនៅពេលទិញ អ្នកត្រូវយកចិត្តទុកដាក់ជាពិសេសទៅលើសមាសភាពនៃដប ជ្រើសរើសទិញផលិតផលពីម៉ាកល្បីៗ ដោយមានការត្រួតពិនិត្យគុណភាពច្បាស់លាស់។
លើសពីនេះទៀតក្នុងអំឡុងពេលប្រើប្រាស់វាចាំបាច់ដើម្បីយកចិត្តទុកដាក់ចំពោះភេសជ្ជៈដែលមិនសមរម្យសម្រាប់ការរក្សាទុកនៅក្នុងប្រភេទដប thermos ។
-ភេសជ្ជៈ 3 ប្រភេទមិនគួររក្សាទុកក្នុងដបទឹក thermos
ទឹកមានជាតិអាស៊ីត
អ្នកជំនាញខាងជីវបច្ចេកវិទ្យា និងចំណីអាហារ បាននិយាយថា ទឹកដែលមានជាតិអាស៊ីតដូចជា ទឹកក្រូច ទឹកប្រទាលកន្ទុយក្រពើ… មិនគួររក្សាទុកក្នុងដប thermos នោះទេ។ អាស៊ីតដែលមាននៅក្នុងអាហារទាំងនេះនឹងជំរុញការបញ្ចេញលោហធាតុ ដែលនាំឱ្យមានគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព ។
ទឹកដោះគោ
ដើម្បីភាពងាយស្រួល មនុស្សខ្លះកំដៅទឹកដោះគោ ហើយបន្ទាប់មកចាក់វាដោយផ្ទាល់ទៅក្នុងដប thermos ហើយផឹកវាបន្តិចម្តងៗ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយនេះគឺជាទម្លាប់អាក្រក់។ ទឹកដោះគោនៅក្នុងដបនេះ អាចបង្កើតលក្ខខណ្ឌសម្រាប់មីក្រូសរីរៈ កើនឡើងយ៉ាងឆាប់រហ័ស និងធ្វើឱ្យទឹកដោះគោខូច។ ការផឹកទឹកដោះគោដែលទុកក្នុងដបនេះរយៈពេលយូរអាចបណ្តាលឱ្យឈឺក្រពះ និងរាគ។
លើសពីនេះទៀត ការរក្សាសីតុណ្ហភាពខ្ពស់ជាបន្តបន្ទាប់អាចបំផ្លាញសារធាតុចិញ្ចឹមនៅក្នុងទឹកដោះគោ។
ឱសថបុរាណចិន
អ្នកខ្លះក៏ប្រើដបទឹករក្សាកម្តៅ ឫ thermos នេះ ដើម្បីទុកឱសថបុរាណដែលងាយស្រួលយកតាមខ្លួន និងរក្សាទឹកថ្នាំឱ្យក្តៅ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ សមាសភាពនៃឱសថបុរាណចិនមានភាពស្មុគស្មាញណាស់ វាមានបរិមាណដ៏ច្រើននៃសារធាតុជូរ និងអាស៊ីតដែលត្រូវបានរំលាយនៅក្នុងឆ្នាំងរម្ងាស់នៃឱសថបុរាណចិន។ ដូច្នេះហើយ នៅពេលរក្សាទុកឱសថបុរាណក្នុងដបទឹកក្ដៅ ប្រតិកម្មរវាងថ្នាំ និងសមាសធាតុលោហៈនៅក្នុងដបអាចនឹងកើតឡើង ដែលប៉ះពាល់យ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរដល់សុខភាពអ្នកប្រើប្រាស់ ជាពិសេសនៅពេលប្រើប្រភេទដបផ្សេងៗ ដែលមានគុណភាពទាប។
-ដប thermos មានសញ្ញាដូចខាងក្រោម អ្នកត្រូវប្តូរវាភ្លាមៗ
គម្រប, ជ័រកៅស៊ូទ្រនាប់គម្របត្រូវបានខូច
នៅពេលដែលគម្រប ទ្រនាប់កៅស៊ូនៃដបត្រូវបានខូចខាត សមត្ថភាពរក្សាកំដៅនឹងត្រូវបានកាត់បន្ថយយ៉ាងខ្លាំង។ លើសពីនេះទៀតវាបង្កើនហានិភ័យនៃការលេចធ្លាយទឹកក្តៅដែលអាចបណ្តាលឱ្យរលាក។ នៅពេលនេះ អ្នកគួរតែជំនួសដបថ្មី ដើម្បីធានាសុវត្ថិភាព។
ដប ច្រែះ
អាស្រ័យលើប្រភេទដប ផ្នែកខាងក្នុងត្រូវបានផលិតចេញពីវត្ថុធាតុផ្សេងៗគ្នាជាច្រើន។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ នៅពេលដែលអ្នកឃើញថាដបមានសញ្ញាច្រែះ ហើយមិនស្អាត នោះដល់ពេលត្រូវជំនួសវាដោយដបថ្មី ដើម្បីធានាសុវត្ថិភាព។
ដបខូចដោយសារការប៉ះទង្គិច ធ្លាក់
ដបត្រូវបានគាំង ធ្លាក់ នាំឱ្យខូចទ្រង់ទ្រាយ ដែលអាចប៉ះពាល់ដល់រចនាសម្ព័ន្ធដប។ អ្នកប្រហែលជាមិនអាចមើលឃើញស្នាមប្រេះ ឬបែកនៅខាងក្នុងដបនោះទេ ប៉ុន្តែវានឹងធ្វើឱ្យដបរក្សាកម្តៅតិចជាងមុន ហើយក៏អាចធ្វើឱ្យលោហៈនៅក្នុងដបងាយរលាយចូលទៅក្នុងភេសជ្ជៈផងដែរ៕