ត្រីជាអាហារដែលមានសារធាតុចិញ្ចឹមច្រើន និងល្អសម្រាប់សុខភាព ប៉ុន្តែមិនមែនគ្រប់គ្នាសុទ្ធតែដឹងពីរបៀបចំអិនត្រីដើម្បីឱ្យសាច់ត្រីកាន់តែមានរសជាតិឆ្ងាញ់នោះទេ។ តោះ! មកដឹងពីអាថ៌កំបាំងឥឡូវនេះ ធានាថាស្វាមីនឹងជាប់ចិត្ត…
អាថ៌កំបាំងលាងត្រីបានស្អាតល្អ គ្មានក្លិនឆ្អាប
ប្រើក្រូចឆ្មា និងទឹកខ្មេះ
ទឹកក្រូចឆ្មា និងទឹកខ្មេះ ក៏ជាគ្រឿងផ្សំដ៏មានប្រយោជន៍ក្នុងការកម្ចាត់ក្លិនឆ្អាបរបស់ត្រីផងដែរ។ លាយទឹកត្រជាក់ និងទឹកខ្មេះបន្តិច ដាក់ត្រីដែលបានសម្អាតរួចលាងទឹកម្តងទៀត នោះត្រីនឹងកាត់បន្ថយក្លិនត្រីបានយ៉ាងឆាប់រហ័ស។
អ្នកក៏អាចច្របាច់ទឹកក្រូចឆ្មា ត្រាំត្រីក្នុងនោះពីរបីនាទី រួចលាងសម្អាតត្រីដូចធម្មតា។ វាមានប្រយោជន៍ខ្លាំងណាស់ជាមួយត្រី ព្រោះវាក៏ជួយកម្ចាត់ជាតិរំអិលផងដែរ។ ចំណាំថាអ្នកមិនគួរត្រាំយូរពេកទេ បើមិនដូច្នេះទេត្រីនឹងស្លោកឆ្អិន។
ស្រាស តើអ្នកបានគិតអំពីវាទេ?
ក្រោយពេលលាងសាច់ត្រីរួច យកស្រាស មកជ្រលក់សាច់ត្រី ទុកចោលប្រហែល ២នាទី រួចហាលឲ្យស្ងួត ត្រីនឹងមិនសូវស៊ី។ ក្រៅពីនេះ ពេលចម្អិនត្រីចំហុយ បន្ថែមស្រាសបន្តិចទៅក្នុងទឹកចំហុយ នោះចំហាយជាតិអាល់កុលនឹងធ្វើឱ្យក្លិនត្រីរបស់ត្រីហើរទៅឆ្ងាយ។
ជាមួយនឹងសាច់ត្រីឆៅ អ្នកក៏អាចបន្ថែមស្រាសបន្តិច ដោយវាមិនត្រឹមតែបំបាត់ក្លិនត្រីប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជួយឱ្យសាច់ត្រីឆ្អិនទន់ ហើយសាច់ក៏ឆ្ងាញ់ផងដែរ។
គ្រឿងទេស
គ្រឿងទេសក្នុងផ្ទះបាយមានប្រសិទិ្ធភាពប្រឆាំងក្លិនឆ្អាបយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព អ្នកគួរប្រើម្រេច ខ្ទឹមបារាំង ម្ទេស ខ្ញី celery… ដើម្បីកាត់បន្ថយក្លិនឆ្អាប។ ប្រសិនបើអ្នកមិនចាញ់ក្លិនស្លឹកជីរពងទាកូនទេ អ្នកអាចយកត្រីមកត្រដុសបាន ដែលវាមានប្រសិទ្ធភាពខ្លាំងក្នុងការបំបាត់ក្លិនឆ្អាប។
គ្រឿងទេសប្រភេទខ្លះមានរសជាតិជូរដូចជា អំពិល សណ្តាន់ ស្ពឺ… ចម្អិនជាមួយត្រីក៏កាត់បន្ថយក្លិនត្រីបានច្រើនដែរ។ បើចង់ធ្វើត្រីចៀន ត្រូវត្រាំត្រីក្នុងទឹកដោះគោស្រស់បន្តិច សាច់ត្រីនឹងមិនឆ្អាប និងមានរសជាតិឆ្ងាញ់។
គ្រឿងផ្សំ៖
-សាច់ត្រី 1 ចំណិត; ក្រូចឆ្មា ១ ផ្លែ។
-គ្រឿងទេស៖ អំបិល ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្រេច ប្រេងអូលីវ។
របៀបធ្វើ៖
-ជំហានទី១៖ លាងជម្រះសាច់ត្រីអោយស្អាត បន្ទាប់មកជូតឱ្យស្ងួតដោយកន្សែងក្រដាស។
-ជំហានទី២៖ ដាក់ត្រីក្នុងចានមួយ ប្រឡាក់ជាមួយអំបិលបន្តិច ម្រេច ទឹកក្រូចឆ្មារ និងប្រេងអូលីវមួយស្លាបព្រា។
-ជំហានទី៣៖ ដាក់ខ្ទះនៅលើចង្ក្រាន រង់ចាំឱ្យខ្ទះឡើងកំដៅដាក់ប្រេងចម្អិនអាហារចូល។ ជ្រលក់ចង្កឹះចូលក្នុងខ្ទះប្រេង បើឃើញពពុះអណ្តែតជុំវិញចុងចង្កឹះ ប្រេងក្ដៅល្មមហើយ។ ដាក់ត្រីនៅក្នុងខ្ទះចៀនលើកំដៅទាប។
-ជំហានទី៤៖ រង់ចាំរហូតដល់ត្រីមានពណ៌ត្នោតមួយចំហៀង រួចត្រឡប់ត្រីដើម្បីឱ្យត្រីទាំងសងខាងមានពណ៌មាស និងក្រៀម។
-ជំហានទី៥៖ រោយស្លឹកខ្ទឹមបន្តិច ហាន់ក្រូចឆ្មារស្តើងៗ២ចំណិតដាក់ពីលើ ដើម្បីឱ្យម្ហូបកាន់តែទាក់ទាញ៕