ផ្លែឈើគឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃអាហារសុខភាព ដែលអាហារជាច្រើនជួយអ្នកកាត់បន្ថយជាតិស្ករក្នុងបរិមាណដ៏ច្រើនដែលអ្នកដាក់ក្នុងខ្លួនជារៀងរាល់ថ្ងៃ ដោយហេតុនេះជួយអ្នកស្រកទម្ងន់ និងរក្សាទម្ងន់ក្នុងសុបិនរបស់អ្នក។
ផ្លែ Raspberry
ផ្លែឈើខ្លះមានជាតិស្ករខ្ពស់ជាងផ្លែឈើដទៃទៀត ហើយផ្លែឈើខ្លះមានជាតិស្ករតិចបំផុត។ ដូចផ្លែស្ត្របឺរីដែរ ផ្លែ Raspberry ក៏មានផ្ទុកជាតិស្ករពី 4 ទៅ 5 ក្រាម ជាតិសរសៃ 5.3 ក្រាម និងប្រូតេអ៊ីន 1.39 ក្រាមក្នុង 100 ក្រាមនៃផ្លែឈើ។ ពួកគេក៏ជាប្រភពដ៏សម្បូរបែបនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មផងដែរ។ គួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍ ប្ល៊ូបឺរីមានផ្ទុកជាតិស្ករច្រើនដងជាងផ្លែស្ត្របឺរី។
ផ្លែត្រសក់ផ្អែម
ផ្លែត្រសក់ផ្អែម មានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ងាយស្រួលញ៉ាំ។ ផ្លែមួយដុំមានជាតិស្ករត្រឹមតែ 5 ក្រាម និង 23 កាឡូរី។ អ្នកអាចសាកល្បងវាជាមួយឈីសខ្លះ ហើយរោយជាមួយអំបិល។
ផ្លែល្ហុង
នេះគឺជាផ្លែឈើដែលមិនគួររំលងពេលដើរទិញឥវ៉ាន់។ ដុំតូចមួយមានជាតិស្ករ 6 ក្រាម។ បន្ថែមផ្លែល្ហុងទៅទឹកដោះគោជូរកក ហើយអ្នកអាចញ៉ាំយ៉ាងឆ្ងាញ់ពិសារ។
ផ្លែត្របែកមានជាតិស្ករតិច ជួយសម្រកទម្ងន់យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព ល្អចំពោះសុខភាព
ជាមួយនឹងជាតិសរសៃខ្ពស់ និងផ្អែមស្រាល ផ្លែត្របែកគឺជាជម្រើសដំបូងដ៏ល្អបំផុតដើម្បីគាំទ្រការសម្រកទម្ងន់។ ផ្លែត្របែកក៏សម្បូរទៅដោយវីតាមីន ប្រូតេអ៊ីន និងសារធាតុរ៉ែ និងមានជាតិកាបូអ៊ីដ្រាតតិចតួចបំផុត និងគ្មានកូលេស្តេរ៉ុល ដូច្នេះនៅពេលដែលអ្នកញ៉ាំវា វានឹងជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ឆ្អែត និងឆ្អែតបានយូរ។
គីវីមានជាតិស្ករតិច ដើម្បីជួយឱ្យស្បែកស្រស់ស្អាត ប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម
ក្នុងនាមជាមនុស្សស្រី គ្មាននរណាម្នាក់មិនដឹងពីការប្រើប្រាស់ដ៏អស្ចារ្យនៃផ្លែគីវី ដែលជាផ្លែឈើដែលអាចជួយឱ្យស្បែកស្រស់ស្អាត និងជួយសម្រកទម្ងន់បានយ៉ាងឆាប់រហ័ស។ ដោយសារតែផ្លែគីវីសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C សារធាតុរ៉ែ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ប៉ូតាស្យូម … ដូច្នេះហើយ វានឹងក្លាយជាផ្លែឈើអាហារសម្រន់ដែលផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមពេញលេញសម្រាប់ក្មេងស្រី ប៉ុន្តែមានជាតិស្ករតិចតួចបំផុត។
ផ្លែស្ត្របឺរីមានជាតិសរសៃច្រើន និងជាតិស្ករតិចតួចបំផុត
ផ្លែស្ត្របឺរី ដូចជាផ្លែប៊ឺរីដទៃទៀត ជាធម្មតាមានជាតិសរសៃខ្ពស់ និងមានជាតិស្ករតិចតួចបំផុត។ មានជាតិស្ករប្រហែល 8 ក្រាមក្នុងផ្លែស្ត្របឺរីមធ្យមចំនួន 8 ។ ពួកគេក៏ជាប្រភពដ៏ល្អនៃវីតាមីន C ផងដែរ។
ទំពាំងបាយជូ
ទំពាំងបាយជូមួយពែងមានជាតិស្ករប្រហែល 23 ក្រាម ដែលវាចាត់ទុកថាជាបរិមាណមួយច្រើនដែរ ។ ដូច្នេះហើយ អ្នកអាចញ៉ាំវាយឺៗ ហើយទុកវាក្នុងទូរទឹកកកសម្រាប់ញ៉ាំនៅពេលក្រោយ។
ឪឡឹក
ឪឡឹកមានទឹកច្រើន និងមានសារធាតុរ៉ែពិសេសហៅថា អេឡិចត្រូលីត ដែលចាំបាច់ ជាពិសេសនៅថ្ងៃក្តៅ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ឪឡឹកមួយចំណិតល្មមអាចផ្ទុកជាតិស្កររហូតដល់ 17 ក្រាម។ ដូច្នេះហើយ ពេលញ៉ាំ អ្នកគួរតែគ្រប់គ្រងការញ៉ាំពីមួយទៅពីរដុំ៕