យោងតាមអ្នកជំនាញ ការកាត់បន្ថយការទទួលទានសាច់អាចជួយមនុស្សឱ្យមានអាយុវែង មានសុខភាពល្អ និងមិនសូវឈឺ។
កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង
យោងតាមអ្នកជំនាញ ប្រជាជនគួរតែកំណត់ការទទួលទានសាច់ដែលមានជាតិខ្លាញ់ឆ្អែតច្រើន ដូចជា សាច់ក្រហម ខ្លាញ់ សាច់ក្រក… លើសពីនេះទៀត នៅពេលដែលអ្នកកាត់បន្ថយការទទួលទានសាច់ អ្នកនឹងទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដូចជា កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការកើត ជំងឺបេះដូង។ នោះហើយជាមូលហេតុដែលវាជារឿងធម្មតាបំផុតនៅពេលជំនួសប្រភពខ្លាញ់ឆ្អែតជាមួយនឹងប្រភពខ្លាញ់មិនឆ្អែត ដែលជាទូទៅមាននៅក្នុងត្រី គ្រាប់កប្បាស និង វ៉លណាត់។
ប្រសិនបើអ្នកមិនអាចលុបសាច់ចេញពីអាហាររបស់អ្នកបានទេ ចូរចៀសវាងសាច់កែច្នៃ ហើយជ្រើសរើសសាច់គ្មានខ្លាញ់ ត្រីខ្លាញ់ និងរុក្ខជាតិសម្បូរជាតិសរសៃ ដែលល្អសម្រាប់សុខភាពបេះដូង។
បង្កើនភាពធន់របស់រាងកាយ
នៅពេលដែលអ្នករក្សារបបអាហារដែលមានមូលដ្ឋានលើរុក្ខជាតិកាន់តែច្រើន វាអាចធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវភាពធន់នឹងអាំងស៊ុយលីន និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី 2 ។ មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណឹងទេ ការដាក់កម្រិតការទទួលទានសាច់ក៏ជួយដល់ការសម្រក និងការគ្រប់គ្រងទម្ងន់ផងដែរ។
យោងតាមអ្នកជំនាញ អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពនៃការកំណត់ការទទួលទានសាច់ និងការបង្កើនការទទួលទានបន្លែ និងផ្លែឈើគឺដោយសារតែការទទួលទានកាន់តែច្រើននៃសមាសធាតុរុក្ខជាតិដែលមានប្រយោជន៍រួមទាំងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ជាតិសរសៃ និងមីក្រូជីវជាតិមួយចំនួន។
របបអាហារដែលកាត់សាច់ និងជំរុញបន្លែ គ្រាប់ធញ្ញជាតិ គ្រាប់ធញ្ញជាតិ និងរុក្ខជាតិផ្សេងទៀត ទំនងជាមានជាតិសរសៃខ្ពស់។ នេះគឺជាក្រុមអាហារនៃបាក់តេរីពោះវៀន – បាក់តេរីដែលផលិតសមាសធាតុប្រឆាំងនឹងការរលាក និងគាំទ្រដល់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់រាងកាយ។ មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះ ប្រូតេអ៊ីនរុក្ខជាតិ និងសមាសធាតុរុក្ខជាតិ polyphenol ក៏ជួយថែរក្សាសុខភាពពោះវៀនផងដែរ។
ការពារជំងឺមហារីកមួយចំនួន
ប្រូតេអ៊ីនសត្វ ជាពិសេសពីសាច់ក្រហម និងសាច់កែច្នៃ អាចបង្កើនហានិភ័យនៃការវិវត្តទៅជាមហារីកពោះវៀនធំ និងមហារីកមួយចំនួនដូចជាមហារីកសុដន់។ ទន្ទឹមនឹងនេះ របបអាហារដែលមានមូលដ្ឋានលើរុក្ខជាតិអាចជួយការពារហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកពោះវៀនធំ និងមហារីកផ្សេងៗទៀត។
យោងតាមអ្នកស្រាវជ្រាវមួយចំនួន ខ្លាញ់ឆ្អែត និងសារធាតុបង្កមហារីក ដែលផលិតក្នុងអំឡុងពេលកែច្នៃសាច់ និងការចម្អិននៅសីតុណ្ហភាពខ្ពស់ អាចរួមចំណែកដល់ការចាប់ផ្តើមនៃជំងឺមហារីកមួយចំនួន៕