ព័ត៌មានខាងក្រោមនឹងឆ្លើយសំណួរសម្រាប់អ្នកអំពីការទទួលទានស្រូវសាលី របៀបដែលវាផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់អ្នក និងការណែនាំអំពីការញ៉ាំដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះត្រូវដឹង។
១-តើគួរញ៉ាំស្រូវសាលីអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះដែរឬទេ?
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលបរិភោគស្រូវសាលី ត្រូវបានគេស្គាល់ថាជា “superfoods” សម្រាប់សុខភាព។ វាជាអាហារធញ្ញជាតិសុវត្ថិភាពសម្រាប់ការមានផ្ទៃពោះ។ វាមានសារធាតុចិញ្ចឹមចាំបាច់ទាំងអស់សម្រាប់ម្តាយ និងទារក។ យោងតាមរដ្ឋបាលចំណីអាហារ និងឱសថរបស់សហរដ្ឋអាមេរិក ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរតែទទួលទានគ្រាប់ធញ្ញជាតិទាំងមូលដូចជា ស្រូវសាលី និង អង្ករសម្រូប។
ក្នុងត្រីមាសទីមួយស្រូវសាលីមានសុវត្ថិភាពក្នុងការទទួលទាន។ វាអាចជួយសម្រាលរោគសញ្ញានៃការចាញ់កូន និងធ្វើឱ្យក្រពះអ្នកស្ងប់។
ស្រូវសាលី គឺជាជម្រើសដ៏ល្អដែលអាចរកបាននៅពេលដែលអ្នកឃ្លាន ហើយអាចត្រូវបានផ្គូផ្គងជាមួយនឹងអាហារដែលមានសុខភាពល្អដូចជាផ្លែ និងគ្រាប់។
2-អត្ថប្រយោជន៍ដ៏មានតម្លៃនៅពេលដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះបរិភោគស្រូវសាលី
ផ្តល់សារធាតុរ៉ែជាច្រើន
ប៉ូតាស្យូម ផូស្វ័រ កាល់ស្យូម សេលេញ៉ូម គឺជាសារធាតុរ៉ែដែលមាននៅក្នុងស្រូវសាលី ។ សារធាតុរ៉ែទាំងនេះនីមួយៗផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពខុសៗគ្នា។ សរុបមក ម្តាយនឹងទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ដូចជា៖ បង្កើនភាពស៊ាំ ពង្រឹងសុខភាពឆ្អឹង ធានាដល់ការលូតលាស់ និងការអភិវឌ្ឍន៍របស់ទារក។
ផ្តល់វីតាមីនសំខាន់ៗជាច្រើន
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះញ៉ាំស្រូវសាលីមិនត្រឹមតែល្អសម្រាប់សុខភាពប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងផ្តល់ឱ្យអ្នកនូវស្បែកដែលមានសុខភាពល្អទៀតផង។ នៅក្នុងវត្តមាននៃវីតាមីន B1, E, ខ្លាញ់ និងប្រូតេអ៊ីន។ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលញ៉ាំស្រូវសាលីច្រើននឹងមានស្បែកដែលមានសុខភាពល្អ និងទឹកមុខស្រស់ស្រាយ។
សម្បូរអាស៊ីតហ្វូលិក
ក្នុងចំណោមវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ អាស៊ីតហ្វូលិក គឺជាសារធាតុចិញ្ចឹមដែលត្រូវតែបំពេញបន្ថែមដោយម្តាយអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។ អាស៊ីតហ្វូលិកមានសារៈសំខាន់សម្រាប់ការអភិវឌ្ឍប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទ និងខួរក្បាលរបស់ទារក។ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលបរិភោគស្រូវសាលី មានអាស៊ីតហ្វូលិកច្រើន។ ដូច្នេះហើយ អ្នកម្តាយគួរតែបន្ថែមអាហារប្រភេទនេះទៅក្នុងរបបអាហារ។
សម្បូរជាតិដែក
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលញ៉ាំផ្លែស្រូវសាលី លែងបារម្ភពីភាពស្លេកស្លាំងទៀតហើយ។ ដោយសារតែមួយពែងនៃធញ្ញជាតិនេះនឹងបំពេញប្រហែល 10% នៃជាតិដែកដែលរាងកាយត្រូវការជារៀងរាល់ថ្ងៃ។
ជាមួយនឹងអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពខាងលើ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរតែបន្ថែមគ្រាប់ធញ្ញជាតិដែលមានជីវជាតិនេះទៅក្នុងរបបអាហារ ដើម្បីធានាបាននូវសុខភាព និងការលូតលាស់របស់កូនអ្នក។
ផ្តល់ជាតិសរសៃ
ការទល់លាមកគឺជារឿងធម្មតាអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះញ៉ាំផ្លែអូតនឹងជួយបំបាត់កង្វល់ពីបញ្ហានេះ។ ដោយសារតែវាមានបរិមាណសំខាន់នៃជាតិសរសៃរលាយ។ ជួយសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ ធ្វើអោយចលនាពោះវៀនប្រសើរឡើង ហើយព្យាបាលការទល់លាមកយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
៣-តើការញ៉ាំស្រូវសាលីពេលមានផ្ទៃពោះមានផលប៉ះពាល់អ្វីខ្លះ?
បន្ថែមពីលើអត្ថប្រយោជន៍សុខភាព មានផលប៉ះពាល់មួយចំនួនពីការបរិភោគស្រូវសាលី៖
-ការទទួលទានស្រូវសាលីច្រើនពេកអាចបណ្តាលឱ្យរាគ និងការរំលាយអាហារចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះមួយចំនួន។ ដូច្នេះ យកវាក្នុងបរិមាណកំណត់។
-អ្នកខ្លះអាចជួបប្រទះនឹងការស្ទះពោះវៀនដោយសារការទទួលទានស្រូវសាលីច្រើនពេក។
-ប្រសិនបើអ្នកមានអាឡែស៊ី gluten អ្នកអាចមានអាឡែស៊ីទៅនឹងស្រូវសាលី ។
ដើម្បីជៀសវាងផលប៉ះពាល់អវិជ្ជមានទាំងនេះ វាជាការសំខាន់ណាស់ដែលត្រូវដឹងពីរបៀបទទួលទានស្រូវសាលី តាមរបៀបដែលមានសុខភាពល្អ និងសុវត្ថិភាព៕