ប្រូខូលី មានភាពងាយស្រួលក្នុងការញ៉ាំ ងាយស្រួលក្នុងការរៀបចំ ដូច្នេះមនុស្សជាច្រើនជ្រើសរើសយកវាមកប្រើក្នុងអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់ពួកគេ។ នៅលើទីផ្សារមាន ២ ប្រភេទគឺប្រូខូលី និងផ្កាខាត់ណា អាស្រ័យលើចំណង់ចំណូលចិត្តក្នុងការញ៉ាំរបស់អ្នក។
របៀបចម្អិនបបរប្រូខូលីមិនត្រូវការពេលច្រើនទេ ប៉ុន្តែវាគឺជាបបរដែលមានជីវជាតិខ្លាំង។ សាច់គោសម្បូរជាតិដែក ប្រូតេអ៊ីន និងកាល់ស្យូម។ ខាត់ណាផា្កស្ពសម្បូរទៅដោយវីតាមីន ជាតិរ៉ែ និងជាតិសរសៃ។ ការរួមបញ្ចូលគ្នានេះ នឹងបង្កើតជាអាហារដែលមានជីវជាតិជួយឱ្យកូនរបស់អ្នកពង្រឹងប្រព័ន្ធការពារ និងការរំលាយអាហារបានល្អ។ នេះ គឺជាវិធីដ៏ល្អបំផុតមួយក្នុងការបំពេញបន្ថែមអាហារូបត្ថម្ភសម្រាប់ទារក ជួយឱ្យពួកគេឡើងទម្ងន់បានលឿន។
របៀបចំអិនបបរខាត់ណាសាច់គោសម្រាប់ការឡើងទម្ងន់យឺត
គ្រឿងផ្សំ៖
-សាច់គោ៖ ១៥០ ក្រាម។
-អង្ករធម្មតា៖ ៥០ ក្រាម។
-អង្ករស្អិត៖ ៥០ ក្រាម
-ប្រូខូលី៖ ៨០ ក្រាម។
-ឈីស៖ ១ ដុំ
-គ្រឿងទេស៖ ប្រេងចម្អិន, គ្រឿងផ្សំរសជាតិ, ទឹក, ប្រេងបន្លែ។
ជំហានដើម្បីចំអិន
ជំហានទី១៖ រៀបចំគ្រឿងផ្សំ
-អង្ករ៖ លាងទឹកឱ្យស្អាត ត្រាំក្នុងទឹកត្រជាក់ប្រហែល 20 នាទីមុនពេលចម្អិន ដើម្បីឱ្យអង្ករហើម និងទន់លឿនពេលចម្អិន។
-សាច់គោ៖ លាងរួច ហាន់រួចប្រលាក់ជាមួយប្រេងឆា ១ ស្លាបព្រា។
-ប្រូខូលី៖ លាង, កាត់ជាបំណែកតូច ទុកអោយស្រស់ទឹក។
-ឈីស៖ កាត់ជាបំណែកតូចៗ
ជំហានទី២៖ ចម្អិនបបរ
-ដាក់អង្ករចូលឆ្នាំង ដាក់ទឹក៦០០មីលីលីត្រ រួចបន្តចម្អិនបបរ។
-ចាក់ខ្ទឹមសចូលក្នុងខ្ទះក្តៅ បន្ថែមសាច់គោ និងផ្កាខាត់ណា កូរឱ្យញាប់ រួចយកវាទៅក្រឡុក។
-ពិនិត្យមើលថាអង្ករឆ្អិនហើយទន់ រួចបន្តដាក់សាច់គោដែលក្រឡុកចូលក្នុងឆ្នាំងបបរ កូរឱ្យសព្វ។ ចំអិន 10 នាទីទៀត។
-បិទភ្លើង ហើយដាក់ឈីសចូលរួចវាយអោយសព្វ៕