អាហារខាងក្រោមនេះ សំបូរទៅដោយជាតិកាល់ស្យូម ខូលីន អាស៊ីតហ្វូលិក ជាតិដែកជាដើមដើម្បីជួយឱ្យទារកឡើងទម្ងន់ជាលំដាប់ និងវាងវៃតាំពីនៅក្នុងស្បូនម្តាយ។ ដូចនេះ អ្នកម្តាយមានផ្ទៃពោះ មិនគួរមើលរំលងឡើយ!
អាហារសម្បូរជាតិខូលីន
ពេលមានផ្ទៃពោះ ម្តាយគួរញ៉ាំអាហារដែលសំបូរទៅដោយជាតិខូលីន (Choline) ព្រោះថាវាចាំបាច់សម្រាប់ការលូតលាស់ខួរក្បាលរបស់ទារកក្នុងផ្ទៃ និងទារកទើបនឹងកើត ជួយទ្រទ្រង់ការចងចាំរបស់ទារកក្រោយពេលកើត។ លើសពីនេះទៅទៀត យោងទៅតាមអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ ប្រសិនបើស្ត្រីមានផ្ទៃពោះបរិភោគរបបអាហារដែលមានជាតិ Choline ទាប ហានិភ័យនៃការមានកូនដែលមានបញ្ហាបំពង់សរសៃប្រសាទ ដូចជាឆ្អឹងខ្នង គឺខ្ពស់ជាងធម្មតាបួនដង។ អ្នកម្តាយអាចស្វែងរកអាហារដែលសំបូរទៅដោយជាតិ Choline នៅក្នុងស៊ុត ទឹកដោះគោ សណ្តែកដី ប្រូខូលី … វាពិតជាល្អខ្លាំងណាស់សម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ និងទារក។
អាហារសម្បូរអាស៊ីតហ្វូលិក
អំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ អ្នកម្តាយគួរបំពេញបន្ថែមជាទៀងទាត់ជាមួយអាស៊ីតហ្វូលិក ដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សំខាន់បំផុតក្នុងការបង្កើតជាលិកាខួរក្បាលរបស់ទារក។ លើសពីនេះទៅទៀត នៅពេលដែលម្តាយបំពេញបន្ថែមនូវតម្រូវការអាស៊ីតហ្វូលិកគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់ទាំងម្តាយ និងកូនវានឹងជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃប្រសាទ ការពារការចុះខ្សោយនៃបបូរមាត់ បេះដូង បំពង់ទឹកនោម និងអវយវៈក្នុងទារក។
អាហារដែលសំបូរទៅដោយអាស៊ីតហ្វូលិក មាននៅក្នុងបន្លែពណ៌បៃតងចាស់ ដូចជាប្រូខូលី ស្ពៃ ទំពាំងបារាំង ដែលជាអាហារបំប៉នអាស៊ីដហ្វូលិកល្អបំផុតសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។
អាហារសម្បូរជាតិដែក
ក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ ម្តាយនិងទារកគួរតែត្រូវបានបំពេញបន្ថែមដោយជាតិដែក។ ប្រសិនបើរាងកាយរបស់ម្តាយខ្វះជាតិដែក វានឹងធ្វើឱ្យទារកវិលមុខ ធីងធោង និងការចងចាំខ្សោយ។
អាហារដែលសំបូរទៅដោយជាតិដែក មាននៅក្នុងសាច់គោ ថ្លើមសត្វ ស៊ុតលឿង ធញ្ញជាតិ ស្ពៃខ្មៅ។ ជាតិដែក គឺជាផ្នែកមួយនៃមីក្រូសារជាតិចាំបាច់នៅពេលមានផ្ទៃពោះ ពីព្រោះនៅពេលដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះត្រូវបានផ្តល់ជាតិដែកគ្រប់គ្រាន់ វានឹងជួយការពារភាពស្លកសាំង កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការកើតមិនគ្រប់ខែ ការរលូតកូនក្នុងផ្ទៃ។
អាហារសំបូរទៅដោយជាតិស័ង្កសី
ស័ង្កសីមានតួនាទីសំខាន់ក្នុងការសាង់សង់កោសិកាខួរក្បាល និងជះឥទ្ធិពលជាវិជ្ជមានដល់ការលូតលាស់ខួរក្បាលក្នុងទារក។ ប្រសិនបើស្ត្រីមានផ្ទៃពោះខ្វះស័ង្កសី ពួកគេងាយនឹងក្អួតរយៈពេលយូរ, រលូតកូន, ការពុល, កូនកើតមិនគ្រប់ខែ, ទម្ងន់កំណើតទាប។ អាហារដែលមានជាតិស័ង្កសីច្រើនតែមាននៅក្នុងអាហារសមុទ្រ សាច់គោ ស៊ុតបក្សី ទឹកដោះគោជូរ និងបន្លែ៕