ស៊ុប​ពង​មាន់ប៉េងប៉ោះ គឺជា​ជម្រើស​មាន​តំលៃ​សមរម្យ សម្រាប់​អាហារ​ពេល​ល្ងាច ដែល​មិនមាន​ពេលវេលា​រៀបចំ​ច្រើន​។ ម្ហូប​នេះ​មិន​ត្រឹមតែ​ទាក់ទាញ​ភ្នែក​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែមទាំង​មាន​មាតិកា​ជីវជាតិ​សមរម្យ​សម្រាប់​គ្រួសារ​ទាំងមូល​ទៀតផង​។

​គ្រឿងផ្សំ​សម្រាប់​ស៊ុប​ប៉េងប៉ោះ​ស៊ុត (​ស៊ុប​ពពក​)
-​ពងមាន់​ ២-៣​គ្រាប់ (​កុំ​ប្រើ​ស៊ុតទា ព្រោះ​ស៊ុប​នឹងមាន​ក្លិនឆ្អាប​)
-​ប៉េងប៉ោះ​ ១-២ ផ្លែ​
-​អំបិល គ្រឿងទេស ប្រេង​ចម្អិន​
-​ខ្ទឹមបារាំង​​ ២​មើម​
-​គ្រឿងទេស​អម​៖ ស្លឹក​ខ្ទឹម ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ​

​វិធី​ជ្រើសរើស​ទិញ​ប៉េងប៉ោះ​ស្រស់​

-​គួរ​ទិញ​ប៉េងប៉ោះ​ដែលមាន​សម្បក​ក្រហម​ភ្លឺ​។​
-​ប៉េងប៉ោះ​ឆ្ងាញ់​មាន​ក្លិន​លក្ខណៈ​ស្រាល​មាន​អារម្មណ៍​ថា​រឹង និង​ធ្ងន់​នៅក្នុង​ដៃ​។​
-​អ្នក​អាច​កំណត់​អត្តសញ្ញាណ​ប៉េងប៉ោះ​ល្អ ដោយ​សម្លឹងមើល​ទង​ប៉េងប៉ោះ ទុំ និង​ស្រស់​ជា​ញឹកញាប់ មាន​ទង​ពណ៌​បៃតង​ដែល​តោង​ជាប់​នឹង​កំពូល​ប៉េងប៉ោះ​។​
-​កុំ​ទិញ​ប៉េងប៉ោះ​ដែលមាន​ពណ៌​ក្រហម​លាយ​ជាមួយ​ពណ៌​បៃតង ឬ​លេចឡើង​ចំណុច​ខ្មៅ​នៅលើ​សម្បក​ខាងក្រៅ ផ្លែឈើ​ទាំងនេះ​ច្រើនតែ​ស្លេក​មិនសូវ​ឆ្ងាញ់​។

​របៀប​ជ្រើសរើស​ទិញ​ស៊ុត​ស្រស់​

-​ប្រើ​ដៃ​របស់​អ្នកពិនិត្យមើល​សំបក​ស៊ុត ប្រសិនបើ​សំបក​មាន​សភាព​រលោង ស៊ុត​ត្រូវបាន​រក្សាទុក​យូរហើយ​។ ស៊ុត​ស្រស់​ដែល​ទើបតែ​ប្រមូល​ផល​នឹងមាន​សំបក​រឹង​គ្រើម​បន្តិច​។​
-​អ្នក​រើសយក​ស៊ុត​ហើយ​អង្រួន​វា​ថ្នមៗ បើ​គ្មាន​សំលេង​ទេវា​ជា​ស៊ុត​ល្អ បើ​សំលេង​ខ្លាំង​ជាង​នេះ ពងមាន់​ត្រូវបាន​រក្សាទុក​យូរ ហើយ​ជិត​ខូច​ហើយ​។​
-​ជៀសវាង​ការទិញ​ស៊ុត​ដែលមាន​ក្លិនស្អុយ មាន​ស្នាម​ប្រេះ នៅលើ​សំបក​ស៊ុត​។

​វិធី​ចំអិន​ស៊ុប​ប៉េងប៉ោះ​ស៊ុត​

-​ជំហាន​ទី​១ (​ដំណើរ​ការកែច្នៃ​គ្រឿងផ្សំ​ជាមុន​)៖ គ្រឿងទេស ស្លឹក​ខ្ទឹម ប៉េងប៉ោះ … យក​ឫស​វា​ចេញ ហើយ​លាង​ជាមួយ​ទឹក​ត្រជាក់​។ បន្ទាប់ពី​លាង​រួច ហាន់​ប៉េងប៉ោះ​ជា​ចំណិតៗ​។ ស្លឹក​ខ្ទឹម និង ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ​ហាន់​ល្អិតៗ​។ យក​ចាន​មួយ​គោះ​ស៊ុត​វាយ​អោយ​បែក​។ ខ្ទឹមបារាំង​ចិញ្ច្រាំ​អោយ​ល្អិត​។​

-​ជំហាន​ទី​២៖ ដាក់​ឆ្នាំង​លើ​ចង្ក្រាន​ដាក់​ប្រេងឆា ២ ស្លាបព្រា​បាយ​ចូលក្នុង​ឆ្នាំង បន្ថែម​ខ្ទឹមបារាំង​ស្រស់​ចិញ្ច្រាំ បន្ទាប់មក​បន្ថែម​ប៉េងប៉ោះ​ចូល​កូរ​អោយ​សព្វ ដាក់​គ្រឿងទេស​រស់ជាតិ​ចូល​កូរ​អោយ​សព្វ បន្ថែម​ទឹក​ឱ្យ​ល្មមប្រើ​រួច​បើកភ្លើង​ដើម្បីឱ្យ​ឆ្អិន​។

-​ជំហាន​ទី​៣៖ ដាំទឹក​ឱ្យ​ពុះ ហើយ​ភ្លក្ស​រសជាតិ​មើល បន្ទាប់មក​បន្ថែម​ស៊ុត ដែល​វាយ​រួច​កូរ​អោយ​ល្អ​រង់ចាំ​រហូតដល់​ទឹក​ពុះ​ម្តងទៀត​បន្ថយកំដៅ​អោយ​ពុះ​ប្រហែល ១-២ នាទី​ទៀត ដើម្បីឱ្យ​ស៊ុត​ឆ្អិន​។ រោយ​ស្លឹក​ខ្ទឹម និង​វ៉ាន់ស៊ុយ​ចូល ហើយ​បិទ​ភ្លើង​ដួស​ដាក់​ចាន​។​

​ស៊ុប​ពងមាន់​ប៉េងប៉ោះ គួរ​ទទួលទាន​ពេល​នៅ​ក្តៅៗ ជាមួយ​បាយ​ក្តៅ ប្រសិនបើ​ទុកឱ្យ​ត្រជាក់​ស៊ុប នឹងមាន​ក្លិនឆ្អាប ហើយ​បាត់បង់​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​៕​

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង