ស៊ុបពងមាន់ប៉េងប៉ោះ គឺជាជម្រើសមានតំលៃសមរម្យ សម្រាប់អាហារពេលល្ងាច ដែលមិនមានពេលវេលារៀបចំច្រើន។ ម្ហូបនេះមិនត្រឹមតែទាក់ទាញភ្នែកប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងមានមាតិកាជីវជាតិសមរម្យសម្រាប់គ្រួសារទាំងមូលទៀតផង។
គ្រឿងផ្សំសម្រាប់ស៊ុបប៉េងប៉ោះស៊ុត (ស៊ុបពពក)
-ពងមាន់ ២-៣គ្រាប់ (កុំប្រើស៊ុតទា ព្រោះស៊ុបនឹងមានក្លិនឆ្អាប)
-ប៉េងប៉ោះ ១-២ ផ្លែ
-អំបិល គ្រឿងទេស ប្រេងចម្អិន
-ខ្ទឹមបារាំង ២មើម
-គ្រឿងទេសអម៖ ស្លឹកខ្ទឹម ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ

វិធីជ្រើសរើសទិញប៉េងប៉ោះស្រស់
-គួរទិញប៉េងប៉ោះដែលមានសម្បកក្រហមភ្លឺ។
-ប៉េងប៉ោះឆ្ងាញ់មានក្លិនលក្ខណៈស្រាលមានអារម្មណ៍ថារឹង និងធ្ងន់នៅក្នុងដៃ។
-អ្នកអាចកំណត់អត្តសញ្ញាណប៉េងប៉ោះល្អ ដោយសម្លឹងមើលទងប៉េងប៉ោះ ទុំ និងស្រស់ជាញឹកញាប់ មានទងពណ៌បៃតងដែលតោងជាប់នឹងកំពូលប៉េងប៉ោះ។
-កុំទិញប៉េងប៉ោះដែលមានពណ៌ក្រហមលាយជាមួយពណ៌បៃតង ឬលេចឡើងចំណុចខ្មៅនៅលើសម្បកខាងក្រៅ ផ្លែឈើទាំងនេះច្រើនតែស្លេកមិនសូវឆ្ងាញ់។
របៀបជ្រើសរើសទិញស៊ុតស្រស់
-ប្រើដៃរបស់អ្នកពិនិត្យមើលសំបកស៊ុត ប្រសិនបើសំបកមានសភាពរលោង ស៊ុតត្រូវបានរក្សាទុកយូរហើយ។ ស៊ុតស្រស់ដែលទើបតែប្រមូលផលនឹងមានសំបករឹងគ្រើមបន្តិច។
-អ្នករើសយកស៊ុតហើយអង្រួនវាថ្នមៗ បើគ្មានសំលេងទេវាជាស៊ុតល្អ បើសំលេងខ្លាំងជាងនេះ ពងមាន់ត្រូវបានរក្សាទុកយូរ ហើយជិតខូចហើយ។
-ជៀសវាងការទិញស៊ុតដែលមានក្លិនស្អុយ មានស្នាមប្រេះ នៅលើសំបកស៊ុត។




វិធីចំអិនស៊ុបប៉េងប៉ោះស៊ុត
-ជំហានទី១ (ដំណើរការកែច្នៃគ្រឿងផ្សំជាមុន)៖ គ្រឿងទេស ស្លឹកខ្ទឹម ប៉េងប៉ោះ … យកឫសវាចេញ ហើយលាងជាមួយទឹកត្រជាក់។ បន្ទាប់ពីលាងរួច ហាន់ប៉េងប៉ោះជាចំណិតៗ។ ស្លឹកខ្ទឹម និង ជីរវ៉ាន់ស៊ុយហាន់ល្អិតៗ។ យកចានមួយគោះស៊ុតវាយអោយបែក។ ខ្ទឹមបារាំងចិញ្ច្រាំអោយល្អិត។
-ជំហានទី២៖ ដាក់ឆ្នាំងលើចង្ក្រានដាក់ប្រេងឆា ២ ស្លាបព្រាបាយចូលក្នុងឆ្នាំង បន្ថែមខ្ទឹមបារាំងស្រស់ចិញ្ច្រាំ បន្ទាប់មកបន្ថែមប៉េងប៉ោះចូលកូរអោយសព្វ ដាក់គ្រឿងទេសរស់ជាតិចូលកូរអោយសព្វ បន្ថែមទឹកឱ្យល្មមប្រើរួចបើកភ្លើងដើម្បីឱ្យឆ្អិន។
-ជំហានទី៣៖ ដាំទឹកឱ្យពុះ ហើយភ្លក្សរសជាតិមើល បន្ទាប់មកបន្ថែមស៊ុត ដែលវាយរួចកូរអោយល្អរង់ចាំរហូតដល់ទឹកពុះម្តងទៀតបន្ថយកំដៅអោយពុះប្រហែល ១-២ នាទីទៀត ដើម្បីឱ្យស៊ុតឆ្អិន។ រោយស្លឹកខ្ទឹម និងវ៉ាន់ស៊ុយចូល ហើយបិទភ្លើងដួសដាក់ចាន។
ស៊ុបពងមាន់ប៉េងប៉ោះ គួរទទួលទានពេលនៅក្តៅៗ ជាមួយបាយក្តៅ ប្រសិនបើទុកឱ្យត្រជាក់ស៊ុប នឹងមានក្លិនឆ្អាប ហើយបាត់បង់រសជាតិឆ្ងាញ់៕