ការបន្ថែមផ្លែឈើទាំងនេះ ទៅក្នុងអាហារមិនត្រឹមតែមានសុខភាពល្អប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងមានប្រយោជន៍ចំពោះការលូតលាស់កម្ពស់ទៀតផង។
ផ្លែល្ហុង
ផ្លែល្ហុង ១០០ ក្រាមផ្តល់កាល់ស្យូមប្រហែល ២០ មីលីក្រាម។ លើសពីនេះ ផ្លែល្ហុងសម្បូរទៅដោយវីតាមីន A, C និងសារធាតុរ៉ែដទៃទៀត ដែលល្អសម្រាប់ការលូតលាស់របស់កុមារ។ ម្តាយអាចបំបៅកូនដោយផ្លែល្ហុងទុំ ឬរៀបចំចានពីទូ ដើម្បីបំពេញបន្ថែមជាតិកាល់ស្យូមសម្រាប់កុមារ ជួយបង្កើតឆ្អឹងរឹងមាំ ជំរុញការលូតលាស់កម្ពស់នាពេលអនាគត។
ផ្លែក្រូច
ផ្លែក្រូចត្រូវបានមនុស្សជាច្រើនស្គាល់ថាជាប្រភពសម្បូរវីតាមីន C ។ អត្ថប្រយោជន៍របស់វាមិនមែនតែប៉ុណ្ណឹងទេ។ ផ្លែក្រូច ១០០ ក្រាមអាចផ្តល់ជាតិកាល់ស្យូម ៤០ មីលីក្រាម។ ជាពិសេសកាល់ស្យូមនៃផ្លែក្រូច ត្រូវបានប្រមូលផ្តុំនៅក្នុងសាច់ពណ៌ស។ នៅពេលឱ្យកូនញ៉ាំ សូមអ្នកម្តាយកុំខ្ជះខ្ជាយចំណែកនេះ។
ចេក
ចេកគឺជាអាហារសម្បូរជាតិកាល់ស្យូម ដែលជួយរក្សាឆ្អឹងឱ្យរឹងមាំ។ លើសពីនេះ វាក៏ផ្តល់នូវបរិមាណសារធាតុរ៉ែខ្ពស់ ដែលជួយបង្កើតសាច់ដុំរាងកាយ។ ការទទួលទានចេកជាប្រចាំអាចជួយបង្កើនកម្ពស់អតិបរមា។
Mulberry
Mulberry គឺជាផ្លែឈើព្រៃប៉ុន្តែផ្តល់នូវប្រភពកាល់ស្យូមសម្បូរបែបដែលល្អសម្រាប់រាងកាយ។ ការទទួលទានផ្លែ Mulberry ១៤០ ក្រាមផ្ទុកទៅដោយកាល់ស្យូម ៥៥ មីលីក្រាម។ ម្តាយអាចកែច្នៃ Mulberry ធ្វើជាទឹកផ្លែឈើធ្វើ ទាំងឆ្ងាញ់និងមានប្រយោជន៍សម្រាប់ទារក។
ផ្លែ Plum
ផ្លែ Plum នាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពជាច្រើនដូចជា ជួយការពារបេះដូងប ង្កើនការរំលាយអាហារ បង្កើនការចងចាំ ផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់ពោះវៀនធំ។ លើសពីនេះផ្លែឈើនេះក៏សម្បូរជាតិកាល់ស្យូមផងដែរ។ ផ្លែ Plum ២៥៦ ក្រាម ជាពិសេសវាអាចផ្តល់ជាតិកាល់ស្យូម ៧៥ មីលីក្រាមដែលជាកាល់ស្យូមច្រើនដែលមិនមែនគ្រប់អាហារទាំងអស់មាន។
ផ្លែឃីវី
ផ្លែឃីវីសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ។ ផ្លែឈើត្រូពិចនេះក៏សំបូរជាតិកាល់ស្យូមផងដែរ។ រាល់គីវី ១៨០ ក្រាមអាចផ្តល់កាល់ស្យូម ៥០ មីលីក្រាមដែលល្អសម្រាប់ការលូតលាស់ប្រព័ន្ធឆ្អឹង។
ផ្លែស្ត្របឺរី
ផ្លែស្ត្របឺរី ១០០ ក្រាមអាចផ្តល់វីតាមីនសេ ៦០ មីលីក្រាមដើម្បីរក្សារាងកាយឱ្យមានសុខភាពល្អ។ លើសពីនេះផ្លែស្ត្របឺរីក៏មានផ្ទុកនូវជាតិកាល់ស្យូមច្រើនដែលល្អសម្រាប់រាងកាយ។ ផ្លែស្ត្របឺរីមានរសជាតិងាយស្រួលញ៉ាំ អាចយកទៅកែច្នៃធ្វើជាអាហារជាច្រើនប្រភេទ ហើយត្រូវបានក្មេងៗជាច្រើនចូលចិត្ត។
យោងតាមអនុសាសន៍ពីគ្រូពេទ្យកុមារ៖ ទារកអាយុ ០-៦ ខែត្រូវការកាល់ស្យូមប្រហែល ៣០០ មីលីក្រាម/ថ្ងៃ។ ក្មេងអាយុពី ៧ ទៅ ១២ ខែត្រូវការកាល់ស្យូម ៤០០ មីលីក្រាម/ថ្ងៃ។
យោងតាមវិទ្យាស្ថានសុខភាពអាមេរិកកម្រិតកាល់ស្យូមសម្រាប់អាយុនីមួយៗរបស់កុមារគឺ៖
-ចាប់ពីអាយុ ១-៣ ឆ្នាំ៖ កាល់ស្យូម ៧០០ មីលីក្រាម/ថ្ងៃ;
-ចាប់ពីអាយុ ៤-៨ ឆ្នាំ៖ កាល់ស្យូម ១.០០០ មីលីក្រាម/ថ្ងៃ;
-ចាប់ពីអាយុ ៩-១៨ ឆ្នាំ៖ កាល់ស្យូម ១៣០០ មីលីក្រាម/ថ្ងៃ។
កុមារតូចៗដែលមិនទទួលបានកាល់ស្យូមអប្បបរមានេះនៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់ពួកគេអាចជួបប្រទះនូវផលវិបាកសុខភាពមួយចំនួនដូចជាឆ្អឹងខ្សោយ ពោះវៀនខ្សោយ មុខងារខួរក្បាល និងកម្ពស់ទាប។
ដូច្នេះ ដើម្បីបង្កើនកម្ពស់ដល់កុមារ ឪពុកម្តាយត្រូវបន្ថែមអាហារដែលសំបូរជាតិកាល់ស្យូមទៅក្នុងអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់ពួកគេ៕