ម្នាស់
ម្នាស់គឺជាផ្លែឈើត្រូពិកដែលសំបូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម ជាពិសេសវីតាមីន C ជាមួយនឹងរសជាតិផ្អែម និងជូរ និងក្លិនក្រអូបខុសពីធម្មតា ត្រូវបានមនុស្សជាច្រើនចូលចិត្តជាពិសេសស្ត្រី។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយប្រសិនបើអ្នកមានផ្ទៃពោះអ្នកមិនគួរញ៉ាំម្នាស់ទេ។ ព្រោះនៅក្នុងម្នាស់មានអង់ហ្ស៊ីមប្រូម៉ូឡែនច្រើន ជាប្រភេទប្រឆាំងការរលាកដែលមិនមែនជាស្តេរ៉ូអ៊ីដមានជាតិពុលដល់ទារកក្នុងផ្ទៃ។
ជីរពងទាកូន
ជីរពងទាកូនក៏ជាបន្លែដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរជៀសវាង។ ដោយសារតែនៅក្នុងឱសថនេះមានសារធាតុaldehydes, polygonacae, ឥទ្ធិពលប្រឆាំងអរម៉ូនអ៊ឹស្ត្រូសែន។ នៅពេលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះទទួលទានបន្លែនេះអាចបណ្តាលឱ្យរលូតកូន។
អ្វីដែលអ្នកមិនគួរញ៉ាំក្នុងអំឡុងពេល ៣ ខែដំបូងនៃការមានផ្ទៃពោះ? វាជាជ្រក់
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះជាច្រើនចូលចិត្តញ៉ាំបន្លែជ្រក់។ ទោះយ៉ាងណា តើល្អទេ ដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះញ៉ាំបន្លែជ្រក់?
បន្លែ និងផ្លែឈើជ្រក់ ត្រូវបានរៀបចំឡើងដោយប្រើអំបិលលាយជាមួយដើម ស្លឹកផ្កា ផ្លែឈើ និងមើមសម្រាប់ជូរជូរក្រោមឥទ្ធិពលនៃសរីរៈតូចៗមួយចំនួន។ ជ្រក់ នាំមកនូវផលវិជ្ជមានជាច្រើនដល់រាងកាយ និងអាហារប្រចាំថ្ងៃ។ ប៉ុន្តែប្រសិនបើអ្នកមិនដឹងពីរបៀបប្រើវាឱ្យបានត្រឹមត្រូវទេពេលខ្លះអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់។
ក្នុងរយៈពេលពីរបីថ្ងៃដំបូងនៃដំណើរការជ្រក់ ពពួកសរីរៈតូចនឹងបម្លែងនីត្រាតនៅក្នុងគ្រឿងផ្សំទៅជានីទ្រីក ដែលធ្វើឱ្យជាតិនីទ្រីកកើនឡើង pH នឹងថយចុះ (មានន័យថាអាស៊ីតកើនឡើងបន្តិចម្តងៗ)។ ដំណាក់កាលនេះវាមានរសជាតិហឹរហឹរ ជូរចត់បន្តិច និងមានជាតិនីត្រាតច្រើន ដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់រាងកាយ។
ផ្លែម្រះ
ផ្លែម្រះដែលត្រូវបានគេស្គាល់ផងដែរថាជាផ្លែមានរស់ជាតិល្វីងត្រូវបានគេកែច្នៃជាម្ហូបផ្សេងៗ។ ថ្វីត្បិតតែវាមានរសជាតិល្វីងក៏ដោយក៏វាត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាឱសថល្អបំផុតនៅក្នុងឱសថបុរាណបូព៌ាជាមួយនឹងលក្ខណៈសម្បត្តិត្រជាក់ និងល្អខ្លាំង។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះក្នុងរយៈពេល ៣ ខែដំបូងនៃការមានផ្ទៃពោះទោះបីជាពួកគេមានស្ថានភាពក្តៅក្នុងខ្លួនក៏ដោយ ក៏ពួកគេមិនគួរទទួលទានផ្លែម្រះដែរ។ ព្រោះនៅក្នុងផ្លែម្រះក៏មានផ្ទុកនូវសារធាតុផ្សំ គឺcharatri និងmomondicum។ គ្រឿងផ្សំទាំងពីរនេះអាចបង្កឱ្យរលូតកូនចំពោះម្តាយមានផ្ទៃពោះ។
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះកុំបរិភោគបសុបក្សី និងស៊ុតដែលមិនទាន់ចម្អិន
មានផ្ទៃពោះថ្មីៗគួរតម? ក្នុងកំឡុងពេល ៣ ខែដំបូងម្តាយមានហានិភ័យខ្ពស់នៃការពុលអាហារដោយសារបាក់តេរី ដោយសាររាងកាយឆ្លើយតបទៅនឹងអាហារគ្មានអនាម័យគឺធ្ងន់ធ្ងរជាង។ ដូច្នោះហើយនៅពេលដែលម្តាយមានផ្ទៃពោះជួបប្រទះនឹងស្ថានភាពនេះទារកក្នុងផ្ទៃមានផលប៉ះពាល់តិចឬច្រើន៕