រយៈពេលនៃការរៀនផ្តាច់ដោះសម្រាប់ទារកមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់ព្រោះវាបង្កើតនូវទម្លាប់នៃការញ៉ាំអាហាររបស់កុមារ និងជួយឱ្យពួកគេស៊ាំនឹងអាហារផ្សេងក្រៅពីទឹកដោះម្តាយ។
ម្តាយជាច្រើនគិតថាដំណើរការផ្តល់អាហារដល់កូន គឺសាមញ្ញណាស់ គ្រាន់តែចម្អិនម្សៅបបរ ដរាបណាកូនហូបច្រើន។ នេះគឺជាគំនិតដែលបណ្តាលឱ្យម្តាយជាច្រើនមានកំហុសក្នុងដំណើរការរៀបចំអាហាររឹងសម្រាប់កូន ៗ របស់ពួកគេ។ ខាងក្រោមនេះ ជាវិធីកែច្នៃម្ហូបអាហារ ដែលម្តាយជាច្រើនបានធ្វើខុស បណ្តាលឱ្យកូនលូតលាស់យឺតស្គមស្គាំង។
ការកែច្នៃមិនមានអនាម័យ
ពោះវៀនរបស់កុមារនៅតែខ្សោយនៅឡើយ ដូច្នេះការរៀបចំអាហារសម្រាប់កុមារត្រូវការអនាម័យខ្ពស់។ ម្តាយមិនគួរលាយអាហារឆៅ ជាមួយអាហារឆ្អិន ក្នុងកំឡុងពេលកែច្នៃឡើយ។
ម្តាយក៏មិនគួរប្រើកាំបិត ឬបន្ទះក្តារកាត់សាច់ឆៅ ដែលមិនទាន់លាងសម្អាត ដើម្បីកាត់អាហារកែច្នៃដែរ។ មុននិងក្រោយពេលចម្អិនអាហារអ្នកគួរតែលាងដៃដើម្បីធានាអនាម័យ និងជៀសផុតពីជំងឺនៃប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ និងពោះវៀន។
ចំពោះចាននិងស្លាបព្រារបស់កុមារគេគួរលាងសម្អាតជាមួយទឹកលាងពិសេសសម្រាប់ទារក និងលាងជាមួយទឹកក្តៅ។
ការរួមបញ្ចូលអាហារដែលមិនមានលក្ខណៈវិទ្យាសាស្ត្រ
ការរួមបញ្ចូលគ្នានៃអាហារក្នុងការរៀបចំអាហាររឹងសម្រាប់ទារកគឺមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់។ អាហាររបស់កុមារក៏ត្រូវការធានានូវជីវជាតិដូចអាហាររបស់មនុស្សធំដែរ។ ប្រសិនបើអ្នកបញ្ចូលអាហារខុស វាអាចនាំឱ្យមានកង្វះអាហារូបត្ថម្ភ ឬបណ្តាលឱ្យមានបញ្ហាប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។ ឧទាហរណ៍ អាហារសមុទ្រ មិនគួរផ្សំជាមួយសាច់ក្នុងអាហារតែមួយទេ។
ម្តាយខ្លះនៅពេលពួកគេឃើញថាកូន ៗ របស់ពួកគេចូលចិត្តញ៉ាំអាហារជាក់លាក់ណាមួយ ក៏តែងតែធ្វើវាឱ្យកូនញ៉ាំជារៀងរាល់ថ្ងៃ។ នេះអាចនាំឱ្យមានកង្វះអាហារូបត្ថម្ភធ្ងន់ធ្ងរចំពោះកុមារ។ ការទទួលទានជាតិសរសៃច្រើនក៏អាចធ្វើឱ្យរលាកពោះវៀនរបស់កូនអ្នកដែរ ដែលនាំឱ្យរាក ឬទល់លាមក។
ដំណើរការមិនត្រឹមត្រូវបណ្តាលឱ្យបាត់បង់គុណភាព
ដោយសារតែពួកគេគិតថាកុមារត្រូវការញ៉ាំអាហារទន់ជាងមនុស្សធំ ម្តាយជាច្រើនតែងតែចំអិនដោយប្រយ័ត្នប្រយែង។ អាហារដែលចម្អិននៅសីតុណ្ហភាពខ្ពស់នឹងបាត់បង់វីតាមីន ជាតិរ៉ែ និងខ្លាញ់ ហើយវាអាចក្លាយជាជាតិពុល។
ម្តាយក៏មិនគួររៀបចំអាហារដោយការចៀនដែរ ព្រោះសីតុណ្ហភាពខ្ពស់អាចបង្កើតជាតិពុល ដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ជាច្រើនដល់កូន។ ជាមួយនឹងអាហារមួយចំនួនដូចជាប្រូខូលី ការ៉ុត ល្ពៅ។ ល។ គ្រាន់តែចំហុយក្មេងៗអាចប្រើវាបាន។
ការរក្សាទុកអាហារសម្រន់តាមរបៀបខុស
ម្តាយជាច្រើនតែងតែចម្អិនអាហារសម្រន់ម្តងហើយ បន្ទាប់មករក្សាទុកក្នុងទូរទឹកកកពេញមួយសប្តាហ៍។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយម្តាយត្រូវប្រយ័ត្នកុំទុកអាហារឆ្អិនជាមួយអាហារឆៅ ហើយកុំបង្កកអាហារឡើងវិញ។
ម្តាយមិនគួរទុកអាហារច្រើនពេកទេព្រោះអាហារដែលទុកក្នុងទូទឹកកកនឹងបាត់បង់សារធាតុចិញ្ចឹមបន្តិចម្តងៗ៕