មានបញ្ហាជាច្រើនដែលអ្នកត្រូវចងចាំក្នុងកំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ ដែលអ្នកត្រូវប្រាកដថា ធានាការមានផ្ទៃពោះប្រកបដោយសុភមង្គល និងសុខភាពល្អទាំងម្តាយ និងទារក។ ដើម្បីឱ្យសុខភាពល្អ និងសុវត្ថិភាព ម្តាយ និងទារក សូមចងចាំនូវអ្វីដែលត្រូវជៀសវាងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ ដែលយើងចែករំលែកនៅទីនេះ!
កុំទៅសូណា ឬត្រាំក្នុងទឹកក្តៅយូរពេក
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះជាច្រើននឹងមានអាការៈឈឺចុកចាប់ពេលមានផ្ទៃពោះ នៅពេលសំរាកក្នុងអាងទឹកក្តៅហាក់ដូចជាប្រសើរឡើង។
ទោះយ៉ាងណា នេះគឺជាអ្វីដែលអ្នកមិនគួរធ្វើអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។ ដោយសារតែនៅពេលដែលសីតុណ្ហភាពរាងកាយឡើងខ្ពស់បំផុតក្នុងរយៈពេល ៣ ខែដំបូងនៃការមានផ្ទៃពោះវាអាចនាំឱ្យមានពិការភាពពីកំណើតមួយចំនួន។ កាន់តែប្រសើរអ្នកត្រូវរក្សាការងូតទឹកក្តៅជាមួយនឹងសីតុណ្ហភាពល្មម។
ជៀសវាងការប៉ះពាល់ជាមួយថ្នាំលាប
ថ្នាំលាបមិនមានជាតិពុលទេ។ ភាពពុលនៃថ្នាំលាបអាស្រ័យលើសារធាតុរំលាយនិងសារធាតុគីមីនៅក្នុងថ្នាំលាប។ ទោះបីជាវាត្រូវបានគេសន្មត់ថាថ្នាំលាបគ្រួសារមានការប៉ះពាល់ទាបក៏ដោយ។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយអ្នកត្រូវចៀសវាងការប៉ះពាល់ជាមួយថ្នាំលាប ក្លិនថ្នាំលាប។
កំណត់ការប្រើប្រាស់ថ្នាំ
ថ្នាំមួយចំនួនអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់ទារកដែលមិនទាន់កើត។ មុននឹងលេបថ្នាំ និងថ្នាំបំប៉នដែលគ្មានវេជ្ជបញ្ជាសូមពិគ្រោះដោយយកចិត្តទុកដាក់ និងសួរគ្រូពេទ្យរបស់អ្នកសម្រាប់ព័ត៌មានលម្អិត។
ការបរិភោគអាហារដែលមិនមានលក្ខណៈវិទ្យាសាស្ត្រ – ជាបម្រាមសម្រាប់ម្តាយមានផ្ទៃពោះ
ការទទួលទានអាហារ និងភេសជ្ជៈ ដែលមិនមានលក្ខណៈវិទ្យាសាស្ត្រ អាចជះឥទ្ធិពលដោយផ្ទាល់ដល់សុខភាពរបស់ម្តាយ ដែលមានផ្ទៃពោះ និងការវិវត្តនៃទារកកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ ដែលនាំឱ្យរលូតកូន។ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរតែចៀសវាងអាហារខាងក្រោមនេះជាដាច់ខាត៖
-ស្ពៃស្ពីណាច៖ នៅក្នុងសមាសភាពបន្លែមានផ្ទុកសារធាតុ papaverin ច្រើននឹងធ្វើឱ្យស្បូនកន្ត្រាក់នាំឱ្យរលូតកូន។
-ជីរពងទាកូន៖ សារធាតុ aldehydes, polygonacae, ឥទ្ធិពលប្រឆាំងអរម៉ូនអ៊ឹស្ត្រូសែន នឹងធ្វើឱ្យរលូតកូន។
-ផ្លែម្រះ៖ មានផ្ទុកជាតិ charatri, momondicum ដែលបណ្តាលឱ្យរលូតកូន។
-ផ្លែល្ហុង៖ រួមទាំងផ្លែល្ហុងទុំផង ព្រោះនៅក្នុងសមាសភាពមានអង់ហ្ស៊ីមជាច្រើន papain គឺជាសារធាតុដែលបំផ្លាញប្រូហ្សេស្តេរ៉ូនដែលបណ្តាលឱ្យរលូតកូន។
-ម្នាស់៖ វាមានអង់ហ្ស៊ីមប្រូម៉ូឡែនច្រើន ដែលជាប្រភេទប្រឆាំងនឹងការរលាក ដែលមិនមែនជាស្តេរ៉ូអ៊ីដ ដែលមានជាតិពុលដល់ទារកក្នុងផ្ទៃ។
-ត្រីសមុទ្រ៖ ព្រោះត្រីទាំងនេះមានជាតិកខ្វក់ ដែលមានជាតិសំណ ឬលោហធាតុធ្ងន់ ដូចជាត្រីធូណា ត្រីដាវ …។
-អាហារឆៅដូចជា៖ ថ្លើមសត្វ ស៊ុត អាហារសមុទ្រឆៅ ទឹកដោះគោដែលគ្មានជាតិគីមី…ព្រោះវាងាយឆ្លងមេរោគបាក់តេរីបង្កបញ្ហារំលាយអាហារដូចជាហើមពោះ រាក…ដែលនាំអោយស្បូនកន្ត្រាក់ជាពិសេសរលូតកូនក្នុងរយៈពេល ៣ ខែដំបូង។
-អាហារហឹរ៖ ធ្វើឱ្យស្ត្រីមានផ្ទៃពោះមានអារម្មណ៍ក្តៅ រមាស់ និងទល់លាមក ប៉ុន្តែវាក៏អាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់ទារកផងដែរ។
ការប្រើប្រាស់ភេសជ្ជៈដែលមានជាតិកាហ្វេអ៊ីន – ជាបម្រាមចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ
ភេសជ្ជៈដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ គឺភេសជ្ជៈហ្គាស និងជាតិកាហ្វេអ៊ីន។ បើប្រើជាប្រចាំ និងក្នុងបរិមាណច្រើនស្ត្រីមានផ្ទៃពោះប្រឈមនឹងបញ្ហាដូចជា៖ ពិការភាពពីកំណើត ទម្ងន់ និងកម្ពស់របស់ទារកទាបជាងទម្ងន់មធ្យម … ។
ប្រយ័ត្នក្នុងការធ្វើចលនា
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរចៀសវាងការលើករបស់ធ្ងន់ចាប់ពី ៥ គីឡូក្រាមឡើងទៅនៅពេលដែលលើករបស់ធ្ងន់ៗ នឹងធ្វើឱ្យគភ៌មានចលនាច្រើន ដល់ ៣,៤ដង ច្រើនជាងម្តាយដែលលើករបស់ស្រាលជាង ៥គីឡូក្រាម ឫ មិនលើកសោះ។
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះក៏ចៀសវាងការឡើងចុះជណ្តើរខ្ពស់ៗញឹកញាប់។ ជៀសវាងកំហឹង និងការខកចិត្ត ដូច្នេះការបង្កើតអារម្មណ៍រីករាយ និងមានផាសុកភាព នឹងល្អសម្រាប់កូនអ្នក។
ខាងលើ គឺជារឿង ៦ យ៉ាងដែលត្រូវចៀសវាងក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ ដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគ្រប់រូបត្រូវដឹង។ សូមជូនពរឱ្យអ្នកមានផ្ទៃពោះប្រកបដោយសុខភាពល្អ និងថែរក្សាសុខភាពអោយបានល្អអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ៕