អំបៅអំបែកចំពោះកុមារ គឺជាការឆ្លងនៃត្រចៀកកណ្តាល ដែលបណ្តាលឱ្យឈឺចាប់ និងមិនស្រួល។ បន្ថែមពីលើការព្យាបាលនៅមន្ទីរពេទ្យ របបអាហារត្រឹមត្រូវនឹងជួយឱ្យកុមារឆាប់ជាសះស្បើយ។ ដូច្នេះ តើកុមារដែលមានអំបៅអំបែក គួរចៀសវាងការញ៉ាំអ្វី? ស្វែងយល់តាមរយៈអត្ថបទខាងក្រោម។
១.អាហារស្ងួតនិងរឹង
នៅពេលដែលកុមារមានអំបៅអំបែក ឪពុកម្តាយកត់សំគាល់យ៉ាងច្បាស់ថា កុមារមិនគួរទទួលទានអាហាររឹង និងស្ងួតទេ ព្រោះអាហារទាំងនេះនឹងធ្វើឱ្យកុមារទំពារច្រើន ហើយធ្វើការច្រើននៅលើឆ្អឹងថ្គាម ដែលនឹងប៉ះពាល់ដល់ដំណើរការស្តារនៅត្រចៀកកណ្តាល លើសពីនេះវាអាចធ្វើឱ្យជំងឺត្រូវការពេលយូរដើម្បីជាសះស្បើយដែលនាំឱ្យមានជំងឺរលាករ៉ាំរ៉ៃ។
ក្រៅពីនេះ ឪពុកម្តាយក៏ត្រូវចងចាំផងដែរ ចៀសវាងឱ្យកូនញ៉ាំផ្លែល្ម៉ើ ព្រោះវានឹងធ្វើឱ្យវិលមុខ ឈឺក្បាល អាហារដែលមានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ខ្លះ បណ្តាលឱ្យមានបញ្ហាត្រចៀក ដែលធ្វើឱ្យក្មេងៗមិនស្រួលខ្លួន និងពិបាកចិត្តក្នុងការស្តាប់។
២.ក្រុមអាហារពីអង្ករដំណើប
មានក្មេងៗជាច្រើនដែលចូលចិត្តញ៉ាំផលិតផលពីអង្ករដំណើបដូចជាបាយដំណើប នំត្រៀបជាដើម… . ទោះយ៉ាងណា ឪពុកម្តាយគួរចងចាំថា ក្នុងករណីនេះកុំឱ្យកូនញ៉ាំជាដាច់ខាត។ ដោយសារអង្ករដំណើបមានលក្ខណៈក្តៅ នៅពេលញ៉ាំច្រើនរាងកាយរបស់ក្មេងនឹងឡើងក្តៅ បណ្តាលឱ្យកើតខ្ទុះ ធ្វើឱ្យជំងឺកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ និងប្រឆាំងផលប៉ះពាល់នៃថ្នាំ និងការព្យាបាល។
៣.អាហារខ្លាញ់ អាហាររហ័ស
អាហាររហ័សដូចជាដំឡូងបារាំងបំពង ហាំប៊ឺហ្គឺ មាន់ចៀន … ត្រូវបានគេស្គាល់ជាយូរមកហើយថាជាអាហារដែលកុមារចូលចិត្ត។ ទោះយ៉ាងណាក្រុមផលិតផលនេះមានជាតិខ្លាញ់ច្រើន ដូច្នេះវាមិនល្អសម្រាប់សុខភាពកុមារ ជាពិសេសនៅពេលដែលកុមារមានអំបៅអំបែក។
អាហារទាំងនេះនឹងធ្វើឱ្យត្រចៀកកូនរបស់អ្នកកាន់តែឈឺចាប់ និងបង្កឱ្យមានភាពស្មុគស្មាញដល់ត្រចៀកខ្លះ។ ដូច្នេះ ឪពុកម្តាយគួរតមមិនឱ្យកូនញ៉ាំអាហារទាំងនេះ។
៤.អាហារដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់
កំណត់សំគាល់មួយដែលវេជ្ជបណ្ឌិតបានណែនាំដល់ឪពុកម្តាយនៅពេលដែលកុមារមានអំបៅអំបែក គឺត្រូវចៀសវាងអាហារដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់។ ព្រោះនៅពេលដែលញ៉ាំផលិតផលដែលមានជាតិស្ករច្រើននឹងធ្វើឱ្យត្រចៀកផលិតស្លេសច្រើន បណ្តាលឱ្យមានការប្រមូលផ្តុំ រារាំងសមត្ថភាពស្តាប់ ក៏ដូចជាបណ្តាលឱ្យមិនស្រួលក្នុងត្រចៀក។ ដូច្នេះ បើទោះបីជាវាជាអាហារដែលកូនចូលចិត្តក៏ដោយ ឪពុកម្តាយមិនត្រូវឱ្យកូនញ៉ាំឡើយ ប្រសិនបើមិនចង់ឱ្យជំងឺនេះកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរឡើង៕