Join with Health.com.kh on Telegram

សូម​មើល អាហារ​ទឹកដោះ​ល្អ​បំផុត សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ និង​ម្តាយ​ក្រោយ​សម្រាល ដើម្បី​បំបៅកូន​ដោយ​ទឹកដោះ​ម្តាយ​ដោយមាន​ទំនុកចិត្ត​!

​ជើង​ជ្រូក​ស្ងោរ​ជាមួយ​សណ្តែកដី​

​ជើង​ជ្រូក​ស្ងោរ​ជាមួយ​សណ្តែកដី គឺជា​មុខម្ហូប​ទឹកដោះ និង​ជីវជាតិ​ដែល​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព និង​ប្រព័ន្ធ​ឈាម​រត់​មិន​ត្រឹមតែ​សម្រាប់​ម្តាយ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែមទាំង​សម្រាប់​ម្តាយ​មាន​ផ្ទៃពោះ​ទៀតផង​។​

​គ្រឿងផ្សំ​៖

​ជើង​ជ្រូក​, សណ្តែកដី​, ការ៉ុត​, ស្លឹក​ខ្ទឹម​, ទឹកត្រី​, ស្ករ​, ប៊ីចេង​។​

​វិធី​ធ្វើ​៖

​ជើង​ជ្រូក ត្រូវ​កោរ​រោម​ចេញ លាង​សម្អាត​ឱ្យ​ស្អាត កាត់​ជា​ដុំៗ​។ ដាំទឹក​អោយ​ពុះ ដាក់​ជើង​ជ្រូក​ចូល ស្ងោរ​អោយ​ឆ្អិន ដាក់​គ្រឿង​ទឹកត្រី ស្ករ ប៊ីចេង​ចូល រួច​ដាក់​ការ៉ុត និង​សណ្តែកដី​ចូល រំងាស់​អោយ​ផុយ​ទាំង​សាច់ និង​បន្លែ សឹម​ដាក់ចុះ​រួច​បង់​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ហាន់​ល្អិតៗ​ចូល​។

​ប្រសិនបើ​អ្នក​ចូលចិត្ត​ចម្អិន​វា​ចូលទៅក្នុង​បបរ គ្រាន់តែ​បន្ថែម​អង្ក​រហើយ​ចម្អិន​ជាមួយគ្នា​, ដាំ​ឱ្យ​ពុះ​រហូតដល់​វាទ​ន់​រលួយ​អង្ករ​តាម​ចំណូលចិត្ត​៕