Join with Health.com.kh on Telegram

​សាច់គោ​

​សាច់គោ​គឺជា​អាហារ​ដ៏​ល្អ​បំផុត​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ នៅពេលដែល​វា​សម្បូរ​ជាតិ​ដែក​ជួយ​ម្តាយ​បន្ថែម​ជាតិ​ដែក ការពារ​ភាពស្លេកស្លាំង​អំឡុងពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ ទោះយ៉ាងណា​សាច់គោ គឺជា​មុខម្ហូប​ដែល​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​មិនគួរ​ទទួលទាន​នៅពេល​ល្ងាច ព្រោះ​នៅពេល​ល្ងាច​ថ្លើម​ត្រូវការ​សម្រាក​។ ប្រសិនបើ​អ្នក​ញ៉ាំ​សាច់គោ ប៉ុន្តែ​អាំង​សាច់​មានន័យថា​ម្តាយ​កំពុង​ផ្ទុក​ជាតិ​ដែក​ច្រើន​រំខាន​ដល់​នាឡិកា​ជីវសាស្ត្រ​របស់​រាងកាយ និង​បណ្តាលឱ្យ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ឡើង​ខ្ពស់​ខុសពី​ធម្មតា​។ ប្រសិនបើ​ស្ថានភាព​នេះ​កើតឡើង​ញឹកញាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ បង្កើន​លទ្ធភាព​នៃ​ជំងឺ​ដូចជា មហារីក​ពោះវៀនធំ មហារីក​ទ្វារធំ​។ ល​។​

​ផ្លែក្រូច​

​ការពិត​ដែលថា​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ញ៉ាំ​ផ្លែក្រូច ឬ​ផឹកទឹក​ផ្លែក្រូច​នៅពេល​ល្ងាច​មិនបាន​នាំមក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ចំពោះ​សុខភាព​នោះទេ ប៉ុន្តែ​ថែមទាំង​បណ្តាលឱ្យ​ម្តាយ​មាន​ជាតិ​ទឹកធម្មជាតិ​សារធាតុ​រាវ​ថ្មី​និង​ធ្វើឱ្យ​ខូច​ស្រោម​ធ្មេញ​។ ជំនួស​ឱ្យ​ការ​ទទួលទាន​ផ្លែក្រូច​នៅពេល​ល្ងាច​សូម​ផឹក​វា​នៅពេល​ព្រឹក​មុន​អាហារ​ពេលព្រឹក​ដើម្បី​បង្កើន​សមត្ថភាព​រាង​កា​យ​ក្នុងការ​ស្រូបយក​វីតាមីន C ជួយ​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺ​ផ្តាសាយ និង​ការឆ្លង​មេរោគ​។​

​ផ្លែ​បឺ​រ​

​ផ្លែ​បឺ​រ គឺជា​ផ្លែឈើ​ដ៏​ល្អ​បំផុត​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ ខណៈពេលដែល​វា​សំបូរ​អាស៊ីត​ហ្វូ​លិ​ក​យ៉ាងខ្លាំង​ដែល​ជួយ​ការពារ​ការ​ខូច​មុខងារ​ប្រព័ន្ធ​ប្រសាទ​ចំពោះ​ទារក​។ ប៉ុន្តែ​ផ្លែ​បឺ​រ​ក៏​ជា​អាហារ​ដែល​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​មិនគួរ​ញ៉ាំ​ច្រើន​នៅពេល​ល្ងាច​ដែរ ព្រោះ​ការ​ញ៉ាំ​នៅពេលនេះ​នឹងធ្វើ​ឱ្យ​ក្រពះ​ធ្ងន់​ពិបាក​រំលាយ​អាហារ និង​ធ្វើឱ្យ​ម្តាយ​បាត់បង់​ដំណេក​។​

​មង្ឃុត​

​ប្រសិនបើ​អ្នក​ចង់​គេង​លក់​ស្កប់ស្កល់​សូមកុំ​ទទួលទាន​មង្ឃុត​នៅពេល​យប់​ជាដាច់ខាត ព្រោះ​សារជាតិ​នៅក្នុង​ផ្លែ​មង្ឃុត គឺជា​ពិរុទ្ធជន​ដែល​បណ្តាលឱ្យ​ពុល​អាស៊ីត​ដែលនាំឱ្យ​គេង​មិន​លក់​។​

​អាហារ​ចៀន​ដែលមាន​ខ្លាញ់​ច្រើន​

​អាហារ​ចៀន​ដែលមាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ច្រើន​មិនល្អ​សម្រាប់​ការរំលាយ​អាហារ​ដែល​បណ្តាលឱ្យ​ឆ្អែត​យូរ និង​ហើមពោះ​។ ចំពោះ​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​ចៀន​នៅពេល​យប់​ក៏​ធ្វើឱ្យ​មនុស្ស​ក្តៅ និង​ឆាប់​រលាក​ផងដែរ​ដែល​ប៉ះពាល់​ដល់​ទារក​ក្នុង​ផ្ទៃ​។ មិនបាច់​និយាយ​ពី​ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​ចៀន​នៅ​អាហារ​ពេល​ល្ងាច ម្តាយ​មាន​ហានិភ័យ​ក្នុង​ការឡើង​ទម្ងន់​ងាយ​បង្ក​ផលវិបាក​ដល់​ការ​មាន​ផ្ទៃពោះ​ដូចជា​ជំងឺលើសឈាម ក្រឡាភ្លើង … ជំនួស​ឱ្យ​ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​ចៀន​ម្តាយ​គួរ​ជ្រើសរើស​អាហារ​បែប​ចំហុយ ស្ងោរ ស៊ុប ។ ដើម្បី​ងាយស្រួល​ក្នុងការ​រំលាយ​អាហារ និង​មិន​ធ្វើអោយ​ម្តាយ​ឡើង​ទម្ងន់​ប៉ះពាល់​ដល់​ទារក​ក្នុង​ផ្ទៃ​។​

​អាហារ​ហឹរ​ពេក​

​សារធាតុ Capsaicin មាននៅ​ក្នុង​ម្ទេស និង​អាហារ​ហឹរ​។ នេះ​គឺជា​សារធាតុ​ដែលមាន​ឥទ្ធិពល​រំញោច​នៅ​ចុង​អណ្តាត រំញោច​ខួរក្បាល និង​ប្រព័ន្ធ​សរសៃប្រសាទ​កណ្តាល ធ្វើឱ្យ​បេះដូង​លោត​លឿន សី​តុ​ណ្ហា​ភាព​រាងកាយ​កើនឡើង និង​បង្កឱ្យមាន​ការរំភើប​។ អាហារ​ហឹរ គឺជា​អ្វីដែល​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​មិនគួរ​ទទួលទាន​នៅពេល​ល្ងាច ព្រោះ​វា​នឹង​ប៉ះពាល់​ដល់​ដំណេក​បណ្តាលឱ្យ​គេង​មិន​លក់ និង​មិន​ស្កប់​។ ហើយ​នេះ​ពិតជា​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ខ្លាំង​ដល់​សុខភាព​ទារក​ក្នុង​ផ្ទៃ​៕