ទឹកផ្លែប៉ោមមិនត្រឹមតែឆ្ងាញ់ទេ ថែមទាំងមានជីវជាតិទៀតផង។ ការទទួលទានទឹកផ្លែប៉ោម ជួយបំពេញថាមពល និងអាចការពារជំងឺមួយចំនួនចំពោះម្តាយនិងទារកអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។
១-ឥទ្ធិពលនៃទឹកផ្លែប៉ោមចំពោះសុខភាពស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ
ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺគភ៌
យោងតាមការស្រាវជ្រាវជាច្រើនបានបង្ហាញថាអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះការទទួលទានទឹកផ្លែប៉ោមជាប្រចាំនឹងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺហឺតចំពោះទារកទើបនឹងកើត។
ការពារជំងឺហឺត
ទឹកផ្លែប៉ោមមានផ្ទុកសារជាតិ flavonoids ដែលអាចជួយការពារជំងឺហឺត។ វាក៏អាចជួយធ្វើឱ្យសួតរបស់អ្នកមានសុខភាពល្អសម្រាប់ការគ្រប់គ្រងជំងឺហឺតបានល្អប្រសើរ។ យោងតាមការសិក្សាបានបង្ហាញថាអ្នកដែលផឹកទឹកផ្លែប៉ោមជារៀងរាល់ថ្ងៃមានហានិភ័យនៃជំងឺហឺតទាបជាងអ្នកដែលមិនផឹកទឹកនេះ។
បញ្ចុះកូឡេស្តេរ៉ុល
ប្រសិនបើអ្នកព្យាយាមអស់ពីសមត្ថភាពដើម្បីបញ្ចុះកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាមកុំភ្លេចផឹកទឹកផ្លែប៉ោម។ ទឹកផ្លែប៉ោមពោរពេញទៅដោយវីតាមីន សារធាតុរ៉ែ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលអាចជួយអ្នកគ្រប់គ្រងកូឡេស្តេរ៉ុល។
សម្អាតថ្លើម
ជាតិអាល់កាឡាំង នៃទឹកផ្លែប៉ោមជួយសម្អាតកាកសំណល់ផលិតផល ដែលបានបង្កើតឡើងនៅក្នុងថ្លើម ហើយអាចជួយអ្នករក្សា pH ក្នុងរាងកាយរបស់អ្នក។ សារធាតុ Pectin ដែលមាននៅក្នុងទឹកផ្លែប៉ោម ក៏អាចជួយអ្នករក្សាប្រព័ន្ធរំលាយឱ្យមានសុខភាពល្អផងដែរ។
បង្កើនភាពស៊ាំ
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះអាចងាយឆ្លងមេរោគ និងអាឡែរហ្សីដោយសារភាពស៊ាំចុះខ្សោយ។ ការទទួលទានទឹកផ្លែប៉ោម គឺជាវិធីសាមញ្ញបំផុត ដើម្បីបង្កើនភាពស៊ាំរបស់អ្នក និងការពារជំងឺផ្សេងៗ។
ល្អសម្រាប់សរសៃឈាមបេះដូង
ក្នុងកែវទឹកផ្លែប៉ោមមួយកែវ ក៏សម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែរ។ ទាំងនេះរួមមានប៉ូលីហ្វេណុល និងសារជាតិ flavonoids ដែលមានអត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងខ្លាំងសម្រាប់ប្រព័ន្ធសរសៃឈាមបេះដូងរបស់អ្នក។ លើសពីនេះ ទឹកផ្លែប៉ោមក៏សម្បូរប៉ូតាស្យូម ដែលជាសារធាតុរ៉ែមួយប្រភេទដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ចំពោះសុខភាពបេះដូង។ ដូច្នេះ ការទទួលទានទឹកផ្លែប៉ោមជារៀងរាល់ថ្ងៃ អាចជួយស្ត្រីមានផ្ទៃពោះបង្កើនមុខងារសរសៃឈាមបេះដូង។
២-ការណែនាំអំពីវិធីធ្វើទឹកផ្លែប៉ោមដែលឆ្ងាញ់ និងមានជីវជាតិសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ
គ្រឿងផ្សំ:
-ផ្លែប៉ោម ១ ផ្លែ
-ក្រូចឆ្មាស្រស់កន្លះផ្លែ។
-ខ្ញី ១ ដុំតូច
-ស្ករស ៥០ ក្រាម
-ទឹកកកតូចៗ / កំទេចទឹកកក
វិធីធ្វើ៖
-ជំហានទី ១៖ ផ្លែប៉ោមត្រូវលាងឱ្យស្អាត, ចិត្តសំបកនិងយកគ្រាប់ចេញ, ហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ។
-ជំហានទី ២៖ លាងសម្អាតខ្ញី រួចកោសម្បកចេញ។
-ជំហានទី ៣៖ ក្រូចឆ្មាឆ្កឹះគ្រាប់ចេញ រួចច្របាច់យកទឹក។
-ជំហានទី ៤៖ ដាក់គ្រឿងផ្សំទាំងអស់ (ទឹកក្រូចឆ្មា ខ្ញី ប៉ោម ស្ករ) ចូលក្នុងម៉ាស៊ីនក្រឡុកអោយសព្វ ដើម្បីបង្កើតជាល្បាយផ្លែប៉ោម។
-ជំហានទី ៥៖ បន្ទាប់មកអ្នកត្រងច្រោះយកតែទឹកមកវិញ។
-ជំហានទី ៦៖ អ្នកចាក់ទឹកនោះចូលក្នុងកែវ ហើយបន្ថែមទឹកកក ហើយរីករាយភ្លាមៗ។
ជាមួយនឹងព័ត៌មានដែលប្រមូលបានខាងលើសង្ឃឹមថាស្ត្រីមានផ្ទៃពោះនឹងមានចំណេះដឹងបន្ថែមអំពីទឹកផ្លែប៉ោមហើយប្រើវាដោយសមហេតុផល៕