ស្ត្រីក្រោយពេលវះកាត់សម្រាលកូន គួរតែបន្ថែមក្រុមអាហារទាំងនេះទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់ពួកគេ។ អាហារទាំងនេះមិនត្រឹមតែជួយបំពេញសារធាតុចិញ្ចឹមប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជួយឱ្យរបួសឆាប់ជាសះស្បើយផងដែរ។
ក្រុមអាហារសម្បូរវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ
អាហារសម្បូរវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ ក៏មិនអាចខ្វះបានដែរ ប្រសិនបើអ្នកចង់អោយមុខរបួសក្រោយវះកាត់ឆាប់ជាសះស្បើយ។
ក្រុមអាហារដែលសំបូរវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ
វីតាមីន C ជួយពន្លឿនការព្យាបាលរបួស ដែលអាចទទួលបានពីអាហារ ដូចជាម្ទេសកណ្ដឹង ឫម្ទេសហាវ៉ៃ ស្ត្របឺរី ប៉េងប៉ោះ ផ្កាខាត់ណា ដំឡូងបារាំង ផ្លែក្រូច ក្រូចឆ្មា ប្រូខូលី ស្ពៃស្ពីណាច និងសណ្តែក។
វីតាមីន A ជួយការពារ ការរលាក ដែលអាចទទួលបានពីអាហារដូចជា ដំឡូងជ្វា ការ៉ុត ល្ពៅ ខាត់ណា ស្ពៃស្ពីណាច ស្វាយ ផ្លែប៉ែស សណ្តែក ស៊ុត ត្រីសាល់ម៉ុន ត្រីធូណា …។
វីតាមីន E ជួយគាំទ្រដល់ដំណើរការនៃការជាសះស្បើយ និងកាត់បន្ថយស្នាមសង្វារ ដែលមាននៅក្នុងអាហារដូចជា៖ គ្រាប់ស្រូវសាលី គ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្ន អាល់ម៉ុន គ្រាប់ស្វាយចន្ទី សណ្តែកដី ប្រេងបន្លែដូចជា ប្រេងស្លឹកគ្រៃ និងប្រេងសណ្តែកសៀង ស្ពៃស្ពីណាច ប្រូខូលី …។
ស័ង្កសី ដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការបង្កើត collagen និងការសំយោគប្រូតេអ៊ីនពីអាហារដូចជា សាច់ អាហារសមុទ្រ គ្រាប់សណ្តែក ឈីស និងទឹកដោះគោ។
ក្រុមអាហារដែលមានមាតិកាជាតិដែកខ្ពស់
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះក្រោយពេលវះកាត់គួរតែបន្ថែមអាហារដែលមានជាតិដែកដូចជា៖ ល្ពៅ ស៊ុតលឿង ចេក គ្រាប់ដូចជាអាល់ម៉ុន វ៉ាល់ណាត់ … ។
ក្រុមអាហារសម្បូរប្រូតេអ៊ីន
អាហារដែលសំបូរប្រូតេអ៊ីន គួរតែត្រូវបានបញ្ចូលទៅក្នុងរបបអាហាររបស់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះបន្ទាប់ពីការវះកាត់។ ដោយសារតែក្រោយពេលវះកាត់ ស្ត្រីត្រូវធ្វើការយ៉ាងលំបាក និងត្រូវការសារធាតុចិញ្ចឹមច្រើន ដើម្បីចិញ្ចឹមរាងកាយ។ អាហារដែលសម្បូរប្រូតេអ៊ីន ដែលស្ត្រីគួរប្រើអាចត្រូវបានគេនិយាយដូចជា៖ សាច់គោ សាច់ជ្រូក សាច់មាន់ ស៊ុត ទឹកដោះគោ យ៉ាអួ និងឈីស។ ជ្រើសរើសសាច់ដែលគ្មានខ្លាញ់ជាមួយនឹងស្បែក និងខ្លាញ់ទាប សម្រាប់ប្រភពប្រូតេអ៊ីនល្អបំផុត។
លើសពីនេះ អាហារប្រូតេអ៊ីនដែលមានមូលដ្ឋានលើរុក្ខជាតិ ក៏ល្អផងដែរ ជាធម្មតារួមមាន៖ គ្រាប់ធញ្ញជាតិ តៅហ៊ូ និងទឹកដោះគោ ដែលមានមូលដ្ឋានលើរុក្ខជាតិក៏មានអាស៊ីតអាមីណូផងដែរ។
តើស្ត្រីគួរចៀសវាងអ្វីខ្លះបន្ទាប់ពីវះកាត់?
ក្រោយពេលសម្រាលកូនស្ត្រីគួរចៀសវាងអាហារដូចខាងក្រោម៖
-កុំបរិភោគអាហារដែលមិនងាយរលាយ ព្រោះវាអាចធ្វើឱ្យរាងកាយរបស់ស្ត្រីត្រជាក់ រារាំងការកកឈាម ធ្វើឱ្យការវះកាត់ពិបាកក្នុងការជាសះស្បើយ និងចំណាយពេលយូរដើម្បីជាសះស្បើយ។ អាហារខ្លះដែលមានលក្ខណៈសម្បត្តិមិនងាយរលាយ គួរតែត្រូវបានជៀសវាងដូចជាក្តាម ខ្យង ឬបន្លែបៃតង។ ល។
-អាហារដូចជាបាយដំណើប, ស៊ុតស, ស្ពៃស្ពីណាចទឹក អាចបណ្តាលឱ្យរលាកដំបៅ, បង្កឱ្យកើតដំបៅដង្កូវរុក បានយ៉ាងងាយស្រួល។ ដូច្នេះ អ្នកគួរចៀសវាងអាហារទាំងនេះ។
-កុំបរិភោគអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ដូចជាស្បែកមាន់ ស្បែកទា … មិនគួរញ៉ាំអាហារចៀនទេ …
-កុំបរិភោគអាហារហឹរ ក្តៅ ដូចជាគ្រាប់ធញ្ញជាតិ ឬម្រេច។ ល។
-កុំប្រើសារធាតុរំញោចដូចជា កាហ្វេ អាល់កុល ថ្នាំជក់។
-កុំបរិភោគអាហារឆៅ។
-អាហារអាឡែរហ្ស៊ី គួរតែត្រូវបានជៀសវាង។
-ប្រសិនបើអ្នកមានជំងឺលើសឈាម អ្នកមិនគួរញ៉ាំអាហារ ដែលមានជាតិប្រៃពេកទេ។
អ្វីដែលត្រូវញ៉ាំបន្ទាប់ពីការវះកាត់គួរតែត្រូវបានពិគ្រោះយោបល់ដោយគ្រូពេទ្យសម្ភពឬអ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភនៅកន្លែងដែលអ្នកចុះឈ្មោះសម្រាលកូន។
កំណត់សំគាល់សំរាប់ស្ត្រីក្រោយវះកាត់សម្រាលកូនក្នុងដំណាក់កាលនីមួយៗ
-ក្រោយពេលសម្រាលកូនបាន ៦ ម៉ោង៖ ស្ត្រីមានពោះវៀនឆាប់រលាក មុខងារពោះវៀនក៏មានកំណត់ដែរ ដូច្នេះស្ត្រីគួរតែផឹកទឹកតែប៉ុណ្ណោះ រង់ចាំដើរខ្យល់ ឬបន្ទោរបង់ បន្ទាប់មកញ៉ាំបបរដែលពោរពេញទៅដោយជាតិទឹក។
-២ ថ្ងៃបន្ទាប់ពីការវះកាត់៖ គួរតែទទួលទានអាហារដែលទន់ និងងាយស្រួលរំលាយ ដូចជាបបរ ស៊ុប។
-១ សប្តាហ៍បន្ទាប់ពីវះកាត់៖ អ្នកគួរតែញ៉ាំអាហារ ដែលងាយស្រួលរំលាយ និងជួយឱ្យអ្នកបន្ទោរបង់បានស្រួល ល្អសម្រាប់ចលនាពោះវៀន។
-១ ខែក្រោយពេលវះកាត់៖ ទទួលទានរបបអាហារដែលមានតុល្យភាពជាមួយនឹងអាហារជាច្រើនប្រភេទ ដើម្បីសុខភាពល្អ និងមានទឹកដោះគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់កូនអ្នក។
-ច្រើនជាង ១ ខែបន្ទាប់ពីការវះកាត់៖ គួរទទួលទានអាហារដែលផ្តល់សុខភាព ផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់ទឹកដោះ ប៉ុន្តែកំណត់ការទទួលទានច្រើនពេក ដើម្បីគ្រប់គ្រងទម្ងន់។
ក្រៅពីនេះ ម្តាយត្រូវធ្វើតាមការណែនាំរបស់វេជ្ជបណ្ឌិតដូចជា អនាម័យផ្ទាល់ខ្លួនស្អាត ថែរក្សាក្រពេញទឹកដោះ បំបៅដោះកូនឱ្យបានត្រឹមត្រូវ សម្រាក ងធ្វើលំហាត់ប្រាណថ្នមៗ៕