Join with Health.com.kh on Telegram

ផ្លែ​រ៉ា​ស​បឺ​រី​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ​ម្យ៉ាង​ឈ្មោះ​ថា Anthocyanin ដែល​ជា​សារធាតុ​បំពាក់​ពណ៌​សម្រាប់​អោយ​ផ្លែ​ឈើ​មួយ​នេះ​ទៅ​ជា​ពណ៌​ក្រហម​បាន​។ បើ​យោង​ទៅ​តាម​ការ​សិក្សា​មួយ​ដែល​បាន​ចុះ​ផ្សាយ​កាលពី​ខែ មេ​សា ឆ្នាំ​២០០៨ ក្នុង​សារព័ត៌មាន The Journal of Nutrition បានអោយ​ដឹង​ថា សារធាតុ Anthocyanins ប្រហែលជា​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កត្តា​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺ​បេះដូង​សរសៃឈាម​។ ក្នុង​ការ​សិក្សា​នោះ​បាន​បញ្ជាក់​ថា សត្វ​កណ្តុរ​ដែល​បាន​ស៊ី​អាហារ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ Anthocyanins រយៈពេល ៨​ស​ប្តា​ហ៍ ឃើញ​ថា​មាន​ភាពស៊ាំ​នឹង​ការ​ខូចខាត និង​រលាក​បេះដូង​។

អ្នក​ស្រាវជ្រាវ​បាន​សន្និដ្ឋាន​ថា សារធាតុ Anthocyanins ដែល​មាន​ក្នុង​ផ្លែ​រ៉ា​ស​បឺ​រី​នេះ គឺជា​មូលហេតុ​នាំ​អោយ​បេះដូង​មាន​សុខភាព​ល្អ​។ មជ្ឈមណ្ឌល​សម្រាប់​ការ​បង្ការ និង​គ្រប់គ្រង​ជំងឺ (CDC) បាន​បញ្ចូល​ជំងឺ​បេះដូង​ជា​មូលហេតុ​ធ្វើ​អោយ​ស្លាប់​ច្រើន​ជាងគេ​ក្នុង​សហរដ្ឋអាមេរិក​។ ដូច្នេះ​គ្រាន់តែ​បញ្ចូល​ផ្លែ​រ៉ា​ស​បឺ​រី​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​ប្រហែលជា​ជួយ​បង្ការ​ជំងឺ​បេះដូង​បាន​ហើយ​៕