Join with Health.com.kh on Telegram

ផ្លែ​ស្ពឺ​មាន​រស់ជាតិ​ម្យ៉ាង​ធ្វើ​អោយ​មនុស្ស​យើង​មាន​អារម្មណ៍​ស្រស់ស្រាយ​។ ផ្លែ​ឈើ​មួយ​ប្រភេទ​នេះ​មិន​គ្រាន់តែ​មាន​រស់ជាតិ​ឆ្ញា​ញ់​សម្រាប់​ធ្វើ​ជា​បង្អែម​នោះ​ទេ តែ​វា​ក៏​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ចំពោះ​សុខភាព​ច្រើន​ដែរ​។ ផ្លែ​ស្ពឺ​គឺជា​ផ្លែ​ឈើ​ដែល​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន​ជា​ច្រើន ជា​ពិសេស​វីតាមីន A និង C ដែល​ជា​រ៉ា​ឌី​កាល​សេរី​ដ៏​ខ្លាំង​មួយ​ប្រភេទ​សម្រាប់​ទប់ស្កាត់​រ៉ា​ឌី​កាល​សេរី​។ អត្ថប្រយោជន៍​របស់​វា​ក៏​អាច​ជួយ​ការពារ​កុំអោយ​កោសិការ​មហារីក​រាលដាល​បាន​ដែរ​។

ផ្លែ​ស្ពឺ​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ Pectin ដែល​អាច​ទៅ​តោង​ជាមួយ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល និង​ទឹកប្រមាត់​ដែល​មាន​ក្នុង​ពោះវៀន ព្រមទាំង​បញ្ចេញ​វា​ចោល​ទៀត​ផង​។ លើស​ពី​នេះ​ទៅ​ទឿ​ត ផ្លែ​ស្ពឺ​ក៏​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ចំនួន​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់​ក្នុង​រាង​កាយ​ផង​ដែរ​។ អត្ថប្រយោជន៍​មួយ​ផ្សេង​ទៀត​គឺថា វា​ជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​មួយ​នៃ​ជាតិ​សរសៃ​តែ​ម្តង​។ ជីវជាតិ​ផ្សេង​ៗ​ទៀត​ក៏​មាន​ក្នុង​ផ្លែ​នេះ​ដែរ ដូច​ជា ប្រូតេអ៊ីន​, កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត​, ជាតិ​រ៉ែ​, កាលស្យូម​, ផូស្វ័រ​, ជាតិ​ដែក​, វីតាមីន A, B1 និង C​។ ផ្លែ​ស្ពឺ​សាក​សម​បំផុត​សម្រាប់​មនុស្ស​ដែល​ធាត់​ព្រោះ​វា​មាន​កាឡូរី​ទាប​៕