ផ្លែស្ពឺមានរស់ជាតិម្យ៉ាងធ្វើអោយមនុស្សយើងមានអារម្មណ៍ស្រស់ស្រាយ។ ផ្លែឈើមួយប្រភេទនេះមិនគ្រាន់តែមានរស់ជាតិឆ្ញាញ់សម្រាប់ធ្វើជាបង្អែមនោះទេ តែវាក៏មានអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពច្រើនដែរ។ ផ្លែស្ពឺគឺជាផ្លែឈើដែលផ្ទុកទៅដោយវីតាមីនជាច្រើន ជាពិសេសវីតាមីន A និង C ដែលជារ៉ាឌីកាលសេរីដ៏ខ្លាំងមួយប្រភេទសម្រាប់ទប់ស្កាត់រ៉ាឌីកាលសេរី។ អត្ថប្រយោជន៍របស់វាក៏អាចជួយការពារកុំអោយកោសិការមហារីករាលដាលបានដែរ។
ផ្លែស្ពឺផ្ទុកទៅដោយសារធាតុ Pectin ដែលអាចទៅតោងជាមួយកូឡេស្តេរ៉ុល និងទឹកប្រមាត់ដែលមានក្នុងពោះវៀន ព្រមទាំងបញ្ចេញវាចោលទៀតផង។ លើសពីនេះទៅទឿត ផ្លែស្ពឺក៏ជួយកាត់បន្ថយចំនួនកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ក្នុងរាងកាយផងដែរ។ អត្ថប្រយោជន៍មួយផ្សេងទៀតគឺថា វាជាប្រភពដ៏ល្អមួយនៃជាតិសរសៃតែម្តង។ ជីវជាតិផ្សេងៗទៀតក៏មានក្នុងផ្លែនេះដែរ ដូចជា ប្រូតេអ៊ីន, កាបូអ៊ីដ្រាត, ជាតិរ៉ែ, កាលស្យូម, ផូស្វ័រ, ជាតិដែក, វីតាមីន A, B1 និង C។ ផ្លែស្ពឺសាកសមបំផុតសម្រាប់មនុស្សដែលធាត់ព្រោះវាមានកាឡូរីទាប៕