បន្លែ​ភាគច្រើន​ល្អ​ចំពោះ​សុខភាព ប៉ុន្តែ​ដើម្បី​រួមបញ្ចូល​នៅក្នុង​ម៉ឺ​នុយ​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ វា​ចាំបាច់​ត្រូវ​ជ្រើសរើស​ដោយ​ប្រុងប្រយ័ត្ន​។ សូម​ស្តាប់​ការណែនាំ​ខាងក្រោម​នេះ ចំពោះ​បន្លែ​ដែល​ល្អ​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​៖

ប្រូ​ខូ​លី​

​នេះ​គឺជា​អាហារ​ដែល​ឈរ​នៅលើ​បញ្ជី​បន្លែ​ល្អៗ​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ ព្រោះ​ប្រូ​ខូ​លី​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាច្រើន​ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​ការ​មាន​ផ្ទៃពោះ ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ​ដូចជា​៖ វីតាមីន K, C, ម៉ាញេស្យូម​, ផូស្វ័រ​, ជាតិ​សរសៃ​, កាល់ស្យូម ជាដើម​។​

​មិន​ត្រឹមតែ​ប៉ុណ្ណឹង​ប្រូ​ខូ​លី ក៏​ជា​ប្រភព​ដ៏​កម្រ​មួយ​នៃ​អាស៊ីត​ហ្វូ​លិ​ក ដ៏​សំបូរបែប​ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​។ ទឹក​អាស៊ីត​ប្រភេទ​នេះ មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ការពារ​ការ​ខូច​មុខងារ​បំពង់​សរសៃប្រសាទ ឆ្អឹងខ្នង​ទារក​។ ដូច្នេះ​មុនពេល​មានគភ៌ និង​នៅ​ដំណាក់កាល​ដំបូង​នៃ​ការ​មាន​ផ្ទៃពោះ ម្តាយ​ត្រូវ​ការបន្ថែម​អាស៊ីត​ហ្វូ​លិ​ក​យ៉ាងសកម្ម​។​

​ទំពាំង​បារាំង​

​ទំពាំង​បារាំង គឺជា​អាហារ​សម្បូរ​អាស៊ីត​ហ្វូ​លិ​ក និង​មាន​វីតាមីន​ខ្ពស់ រួមទាំង​វីតាមីន D, K ។ ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​គួរ​ទទួលទាន​មួយ​ពែង​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​ដើម្បី​ផ្តល់នូវ​វីតាមីន K គ្រប់គ្រាន់​សម្រាប់​រាងកាយ​។​

​នេះ​ជួយ​ការពារ​ទារក​ពី​ការ​ខូច​បំពង់​សរសៃប្រសាទ​។​

ពោត​បារាំង​

​ពោត​បារាំង គឺជា​បន្លែ​មួយ​ក្នុងចំណោម​បន្លែ​ងាយស្រួល​បំផុត ដែល​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​អាច​ទទួលទាន​បាន​។ ជា​មធ្យម​ពោត​បារាំង ១ ក្រាម​មាន​ផ្ទុក​អាស៊ីត​ហ្វូ​លិ​ក​រហូតដល់ ៣៦.៥​ក្រាម និង​ជាតិ​សរសៃ និង​កាត់បន្ថយ​ការ​ទល់លាមក​ទូទៅ​អំឡុងពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​។ ជាពិសេស​វា​ក៏មាន​កាឡូរី​ទាប ដូច្នេះ​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​មិនចាំបាច់​ព្រួយបារម្ភ​អំពី​ការឡើង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​នៅពេល​ទទួលទាន​ច្រើន​នោះទេ​។​

​ស្ពៃក្តោប​

​ស្ពៃក្តោប គឺជា​ប្រភព​សំបូរ​វីតាមីន A, E, K, ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម​, ស័ង្កសី​…​ល្អ​ខ្លាំងណាស់​សម្រាប់​ការលូតលាស់​ប្រកបដោយ​សុខភាព​ល្អ​របស់​ទារក​។​

​សូម​កត់សម្គាល់ថា​ជាមួយ​បន្លែ​ដែល​ដាំ​នៅក្រោម​ទឹក​ដូចជា​ស្ពៃ គិ​ន​ឆាយ​, ស្ពី​ណា​ច​, វា​ងាយស្រួល​ឆ្លង​មេរោគ​ណាស់​។ ដូច្នេះ នៅពេល​ដំណើរការ​បឋម​អ្នក​គួរតែ​លាង​សម្អាត​ច្រើនដង ដោយ​ត្រាំ​ក្នុង​ទឹកអំបិល​ប្រហែល ១៥ នាទី មុនពេល​ដំណើរការ ដើម្បី​ធានា​អនាម័យ​។ ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ គួរ​ចៀសវាង​ការទទួល​ទាន​បន្លែ​ទាំងនេះ​ឆៅ ដើម្បី​កំណត់​ការបង្ក​រោគ​ដោយ​បាក់តេរី​ដែល​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព និង​ទារក​ក្នុង​ផ្ទៃ​។​

​ស្ពៃ​ស្ពី​ណា​ច​

​បន្លែ​មួយ​ក្នុងចំណោម​បន្លែ​ល្អៗ សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ គឺ​ស្ពៃ​ស្ពី​ណា​ច​។ បន្លែ​នេះ ជួយ​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​កាត់បន្ថយ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល និង​គ្រប់គ្រង​ទម្ងន់​របស់​ពួកគេ​។ ជាពិសេស​បន្លែ​មាន​ជាតិ​រំអិល​មួយ​ប្រភេទ ដែលមាន​សមត្ថភាព​បញ្ចុះ​ទឹកនោម និង​កំណត់​ការ​ទល់លាមក យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។ វា​ក៏មាន​វីតាមីន C ជួយ​ប្រឆាំង​ការ​រលាក​គ្រប់​ប្រភេទ​ផងដែរ​។​

ខាត់ណា​

​វា​មិនមែនជា​រឿង​ចៃដន្យ​ទេ​ដែល​ខាត់ណា​ត្រូវបាន​គេ​ស្គាល់​ថា​ជា “​មហាក្សត្រី​នៃ​បន្លែ​បៃតង​” ។ មាន​បេ​តា​ការ៉ូ​ទីន​ច្រើន​ដែលជា​ទម្រង់​នៃ​វីតាមីន A នៅក្នុង​ខាត់ណា​ច្រើនជាង​បន្លែ​បៃតង​ដទៃទៀត​។ សូម្បីតែ​មាតិកា​វីតាមីន C ច្រើនជាង​ផ្លែក្រូច ឬ​សាច់ញាតិ​ក្រូច​។ ខាត់ណា​មួយ​ពែង​មាន​ប្រូតេអ៊ីន​ប្រហែល ៣ ក្រាម​, វីតាមីន C កាល់ស្យូម និង​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​។​

​ខាត់ណា​ក៏​ជា​ប្រភព​អាហារ​នៃ​ខ្លាញ់​ដែលមាន​សុខ​ភាពល្អ​សម្រាប់​រាងកាយ ដែល​មនុស្ស​មួយចំនួន​មិន​នឹកស្មាន​ដល់​។ យោងតាម​ការស្រាវជ្រាវ​, ខាត់ណា​មាន​អាស៊ីត​អាល់​ហ្វា​-​លី​ណូ​ឡេ​អ៊ី​ក (ALA) និង​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​អូ​មេ​ហ្គា​-៣ ខ្ពស់​។ ទាំងនេះ​គឺជា​ខ្លាញ់​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ​ពីរ​ប្រភេទ​ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​សុខភាព​ខួរក្បាល និង​សរសៃឈាម​បេះដូង​៕​

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង