ប្រសិនបើអាហារូបត្ថម្ភរបស់កុមារមិនសមហេតុផលវានឹងប៉ះពាល់ដល់ការលូតលាស់។ ជាពិសេសប្រសិនបើកុមារទទួលទានអាហារទាំងនេះ ច្រើនវានឹងមិនត្រឹមតែធ្វើឱ្យកុមារមិនធំធាត់ប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងមានជំងឺរ៉ាំរ៉ៃទៀតផង។
របស់ផ្អែម
បង្អែមគឺជាមូលហេតុមួយនៃការធាត់និងឡើងទម្ងន់។ សម្រាប់កុមារ បង្អែមក៏ជាសត្រូវដ៏គួរឱ្យខ្លាចនៃកម្ពស់ផងដែរ។ ការផ្តល់ឱ្យកុមារនូវបង្អែមជាច្រើនដូចជា ស្ករគ្រាប់អាហារដែលមានជាតិម្សៅនឹងធ្វើឱ្យរាងកាយបញ្ចេញអរម៉ូន ដែលរារាំងគ្រោងឆ្អឹងធ្វើឱ្យគ្រោងឆ្អឹងមានការលូតលាស់យឺត។
ការញ៉ាំបង្អែមច្រើនក៏ធ្វើឱ្យរាងកាយឡើងទម្ងន់ ទម្ងន់ខ្លួនកើនឡើងយ៉ាងឆាប់រហ័ស ដាក់សម្ពាធយ៉ាងច្រើនទៅលើឆ្អឹង កាត់បន្ថយសមត្ថភាពក្នុងការលូតលាស់ឆ្អឹង និងឆ្អឹងខ្ចី រារាំងការលូតលាស់កម្ពស់។
ភេសជ្ជៈមានជាតិអាល់កុល
ជាតិអាល់កុលមានជាតិពុលខ្លាំង ហើយពិតជាមិនល្អចំពោះកុមារ។ ដោយសាររាងកាយរបស់កុមារស្ថិតនៅក្នុងដំណើរការលូតលាស់ ការផឹកសុរានឹងរារាំងការលូតលាស់នោះ។
ភេសជ្ជៈហ្គាស
ភេសជ្ជៈហ្គាសមានជាតិស្ករ និងឧស្ម័នដែលធ្វើឱ្យក្រពះទារកពេញ។ នេះធ្វើឱ្យកុមារមិនមានអារម្មណ៍ធុញទ្រាន់ និងប៉ះពាល់ផ្ទាល់ដល់សុខភាព និងការលូតកម្ពស់របស់កុមារ។
លើសពីនេះការផ្តល់ឱ្យកុមារនូវភេសជ្ជៈច្រើនក៏បង្កើនហានិភ័យនៃការបញ្ចេញជាតិកាល់ស្យូមនៅក្នុងទឹកនោមផងដែរ។ វាបណ្តាលឱ្យកុមារខ្វះជាតិកាល់ស្យូម ប៉ះពាល់ដល់ការលូតលាស់កម្ពស់។
មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះភេសជ្ជៈហ្គាស ក៏មានសារធាតុផ្សំដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាពកុមារផងដែរដូចជា អាស៊ីតដែលបំផ្លាញស្រោមធ្មេញ បណ្តាលឱ្យពុកធ្មេញ ខូចប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ខូចស្រទាប់ក្រពះ។ ល។
សណ្តែក
ទោះបីជាសណ្តែកសៀងល្អចំពោះសុខភាពក៏ដោយ ក៏សណ្តែកសៀងដែលមិនបានជ្រើសរើសដូចជាតៅហ៊ូ និងទឹកដោះគោសណ្តែកមានអាស៊ីត phytic ខ្ពស់ដែលកាត់បន្ថយការស្រូបយកជាតិកាល់ស្យូម។ របបអាហារដែលមានសារជាតិ phytic ខ្ពស់នឹងប៉ះពាល់ដល់ការលូតលាស់កម្ពស់របស់កុមារ។
អាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ច្រើន
អាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ច្រើនផ្តល់នូវកាល់ឡូរីច្រើនសម្រាប់កុមារដែលងាយនឹងធ្វើឱ្យពួកគេឡើងទម្ងន់និងធាត់ប្រសិនបើពួកគេញ៉ាំច្រើន។ នៅពេលនេះទម្ងន់របស់កុមារគឺជាឧបសគ្គធំមួយចំពោះការលូតកម្ពស់របស់កុមារ។
លើសពីនេះខ្លឹមសារនៃវីតាមីន D និងជាតិសរសៃនៅក្នុងអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់នឹងត្រូវបាត់បង់ក្នុងកំឡុងពេលកែច្នៃដែលប៉ះពាល់ដល់ការរំលាយអាហារ កាល់ស្យូមនៅក្នុងរាងកាយ។
បាយ
អ្នកជំនាញនិយាយថាបាយមានជាតិកាបូអ៊ីដ្រាតខ្ពស់ និងប្រូតេអ៊ីនទាប។ ប្រសិនបើ]ពុកម្តាយបង្ខំកូនរបស់ពួកគេឱ្យញ៉ាំបាយច្រើនពេកពួកគេនឹងទទួលទានកាបូអ៊ីដ្រាតច្រើន និងប្រូតេអ៊ីនតិច។ នេះធ្វើឱ្យយឺតយ៉ាវដល់ការលូតលាស់របស់កុមារ។
ឪពុកម្តាយគួរតែឱ្យកូនញ៉ាំបានល្អបំផុត ដោយកត់សម្គាល់ថាមាតិកាកាបូអ៊ីដ្រាត និងប្រូតេអ៊ីនត្រូវការឱ្យមានតុល្យភាព៕