ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះជាច្រើនតែងតែមានអាការៈចាញ់កូនជាពិសេសក្នុងរយៈពេល ៣ ខែដំបូងនៃការមានផ្ទៃពោះ។ រោគសញ្ញានៃការចាញ់កូនធ្វើឱ្យស្ត្រីមានផ្ទៃពោះអស់កម្លាំង និងព្រួយបារម្ភ។ គន្លឹះទាំងនេះអាចជួយអ្នកឱ្យឆ្លងផុតពីការចាញ់កូនបានកាន់តែងាយស្រួល។
ទទួលទានខ្ញី
ខ្ញីជួយបំបាត់ការចង្អោរ និងក្អួត។ អ្នកអាចបន្ថែមខ្ញីទៅក្នុងអាហារ និងភេសជ្ជៈ។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយដោយសារតែខ្ញីក្តៅខ្លាំងស្ត្រីមានផ្ទៃពោះមិនគួរទទួលទានវាច្រើនទេ។

ខ្ពុរមាត់ជាប្រចាំ
អំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ ប្រសិនបើអ្នកម្តាយចេញទឹកមាត់ច្រើនពេក វានឹងងាយឈឺពោះ។ ដើម្បីកាត់បន្ថយស្ថានភាពនេះ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរស្តោះទឹកមាត់ និងខ្ពុរមាត់ជាប្រចាំ។ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ អាចលាយទឹកជាមួយសូដា ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ដើម្បីខ្ពុរមាត់ ដែលនឹងជួយកាត់បន្ថយអាការៈចាញ់កូនដោយសារតែការផលិតទឹកមាត់ច្រើន ហើយថែមទាំងការពារធ្មេញពីការរលួយដោយអាស៊ីតក្រពះ។
សម្រាកពេញលេញ
ស្ត្រេសអស់កម្លាំង ស្ត្រេសផ្លូវចិត្ត ឬការគេងមិនគ្រប់គ្រាន់ គឺជាកត្តាដែលធ្វើឱ្យរោគសញ្ញានៃការមានផ្ទៃពោះកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។ ដូច្នេះ ដើម្បីកាត់បន្ថយស្ថានភាពនេះ ក៏ដូចជាជួយទារកក្នុងផ្ទៃមានលក្ខខណ្ឌលូតលាស់ល្អបំផុត ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរតែព្យាយាមទុកការងារចោលខ្លះ សម្រាកសម្រាក និងគេងឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់។
ញ៉ាំអាហារតិចៗតែញឹកញាប់
ថ្វីត្បិតតែនាងឃ្លានអាហារក៏ដោយ តែការចាញ់កូនធ្វើឱ្យនាងមិនអាចញ៉ាំបានច្រើន។ អ្នកមិនគួរញ៉ាំឆ្អែតពេកទេ ហើយមិនគួរពោះទទេឡើយ។ យកល្អគួរតែបែងចែកអាហារប្រចាំថ្ងៃជា ៥-៦ អាហារតូចៗ ឬច្រើនជាងនេះ។

ផឹកទឹកក្នុងកម្រិតល្មម
ជារៀងរាល់ថ្ងៃស្ត្រីមានផ្ទៃពោះត្រូវការផឹកទឹកយ៉ាងតិច ២ លីត្រ ការផឹកមុន ឬក្រោយទទួលទានអាហារក៏ជាវិធីកាត់បន្ថយអាការៈចាញ់កូនអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។ ការផឹកទឹកច្រើននឹងជួយកាត់បន្ថយអារម្មណ៍ចង់ក្អួតក្នុងករណីដែលក្រពេញទឹកមាត់សកម្ម ហើយបញ្ចេញច្រើនជាងធម្មតា។
ផ្តល់អាទិភាពដល់អាហារដែលងាយស្រួលបរិភោគ
អាហារមួយចំនួនដូចជានំបុ័ងអាំង នំ Cracker គឺល្អសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះជាងនំខេក អាហារហឹរ ឬខ្លាញ់។ ក្រៅពីនេះ សូមកុំព្រងើយកន្តើយ ចំពោះអាហារដែលមានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ដូចជាស៊ុត សាច់ គ្រាប់ ផលិតផលទឹកដោះគោ។ ល៕
