ផ្លែចេក គឺជាផ្លែឈើដ៏ល្អបំផុតដែលអាចធានាបាននូវឆ្អឹងដែលមានសុខភាពល្អ និងរឹងមាំ។ វត្តមានរបស់សារធាតុ Fructooligosaccharide ដែលជាបាក់តេរីមានប្រយោជន៍សម្រាប់ផ្លូវរំលាយអាហារ ដើម្បីអាចបង្កើនការបឺតស្រូបយកជាតិរ៉ែ និងជីវជាតិនានាទៅក្នុងរាងកាយបានយ៉ាងល្អ។ អ្វីដែលពិសេសនោះគឺថា ផ្លែចេកជួយបង្កើនការបឺតស្រូបជាតិកាល់ស្យូមតែម្តង។
កាល់ស្យូម គឺជាសារធាតុដ៏សំខាន់បំផុតក្នុងការផលិត និងបណ្តុះឆ្អឹងឡើងវិញ ដូច្នេះវានឹងកាត់បន្ថយឱកាសនៃការកើតជំងឺពុកឆ្អឹង និងបញ្ហាឆ្អឹងខ្សោយពេលអាយុច្រើន៕