តើធ្វើដូចម្តេចដើម្បីរក្សាទឹកដោះម្តាយឱ្យមានសុវត្ថិភាព និងជួយកូនរបស់អ្នកលូតលាស់លឿន? អត្ថបទថ្ងៃនេះ នឹងចែករំលែកអាថ៌កំបាំងសម្រាប់អ្នកម្តាយគ្រប់រូបទទួលទាន ដើម្បីធ្វើឱ្យទឹកដោះត្រជាក់ ខាប់ និងផ្អែម។
ស្លឹកត្រចៀកក្រាញ់
ជួយឱ្យទឹកដោះត្រជាក់ ប៉ុន្តែអ្នកត្រូវយកចិត្តទុកដាក់ចំពោះកំរិតនៅពេលប្រើវា។ ស្លឹកត្រចៀក្រាញ់មានរសជាតិល្វីង និងមានសមត្ថភាពបំបាត់កំដៅបន្សាបជាតិពុល ព្យាបាលស្នាម ជួយកំចាត់មេរោគ និងជាថ្នាំបញ្ចុះទឹកនោម។ ចំពោះស្ត្រីដែលកំពុងបំបៅកូនដោយទឹកដោះម្តាយ ការបន្ថែមទឹកត្រចៀកក្រាញ់នៅក្នុងបញ្ជីមុខម្ហូបនឹងធ្វើឱ្យទឹកដោះត្រជាក់ និងជួយឱ្យទារកមិនឡើងកន្ទួល ក្តៅ ឬរលាក។
ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយនៅពេលទទួលទានទឹកត្រចៀកក្រាញ់ វាជាការសំខាន់ក្នុងការកត់សម្គាល់ថាត្រូវប្រើវាតែប្រហែល ៤០ ក្រាមប៉ុណ្ណោះ និងមិនប្រើជាប់គ្នារយៈពេល ៣០ ថ្ងៃ។ មូលហេតុ គឺថាលោហធាតុដែលមាននៅក្នុងស្លឹកត្រចៀកក្រាញ់នឹងធ្វើឱ្យទាំងម្តាយ និងកូនឈឺពោះរាក ព្រមទាំងប៉ះពាល់យ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរដល់សរីរាង្គ ដូចជាថ្លើម និងតម្រងនោម។
ស្ពៃស្ពីណាច
ស្ត្រីក្រោយពេលសម្រាលកូនមានទឹកដោះតិចការទទួលទានស្ពៃស្ពីណាចនឹងមានទឹកដោះច្រើន។ នៅក្នុងស្ពៃស្ពីណាចមានវីតាមីន A3, B3, ជាតិគីមី saponin, កំបោរ និងជាតិដែក ដូច្នេះវាល្អសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។
បង្គានិងត្រី
ទឹកដោះត្រជាក់មិនត្រឹមតែបញ្ឈប់ការទល់លាមកប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជួយដល់ការលូតលាស់របស់កុមារទៀតផង។ ដូច្នេះ ក្រៅពីបន្លែ និងផ្លែឈើពណ៌បៃតងយើងមិនគួរភ្លេចបង្គា ត្រី និងសាច់ឡើយ។
បង្គា និងត្រី គឺជាអាហារល្អដែលជួយបង្កើនមាតិកា DHA នៅក្នុងទឹកដោះម្តាយសម្រាប់ការលូតលាស់លឿន និងឆ្លាតវៃ។ គួរកត់សំគាល់ថា ម្តាយមិនគួរជ្រើសរើសត្រីធូណា ត្រី stingray ឬអ័រកាស … ព្រោះវាផ្ទុកជាតិបារតច្រើន។
ប៉េងប៉ោះ
ប៉េងប៉ោះមានជាតិសរសៃច្រើនវីតាមីន C, E, K, B1, B6, B2, B3, ជាតិដែក, ម៉ង់ហ្គាណែស, ប៉ូតាស្យូម និងសារធាតុជាច្រើនទៀត ដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាព។
ដូច្នេះ ស្ត្រីដែលកំពុងបំបៅដោះកូន ត្រូវបានគេណែនាំឱ្យញ៉ាំប៉េងប៉ោះ ឱ្យបានច្រើនតាមដែលអាចធ្វើទៅបាន ដើម្បីបង្កើនបរិមាណលីកូពីននៅក្នុងទឹកដោះម្តាយ។ ការសិក្សាបានបង្ហាញថា ការទទួលទានផលិតផលប៉េងប៉ោះ បង្កើនបរិមាណលីកូពីននៅក្នុងទឹកដោះម្តាយច្រើនជាងការញ៉ាំប៉េងប៉ោះស្រស់។
មើមឈូក
អាហារធ្វើពីទឹកដោះគោ – មើមឈូក គឺជាអាហារមួយប្រភេទដែលមានឥទ្ធិពលជម្រះកំដៅ ជាសេរ៉ូម និងថ្នាំបញ្ចុះលាមក។ ការទទួលទានមើមឈូកច្រើនអាចជួយស្ត្រីមានផ្ទៃពោះបំបាត់ការជាប់គាំងនៃឈាម ប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងភាពទន់ខ្សោយរបស់រាងកាយ បង្កើនចំណង់អាហារ ជំរុញការរំលាយអាហារ និងបង្កើនការបញ្ចេញទឹកដោះ៕