Join with Health.com.kh on Telegram

​វា​ពិតជា​សំណួរ​មួយ​ដែល​ពិបាក​នឹង​រក​ចម្លើយ​មែន​។ មនុស្ស​យើង​ជឿ​ថា​ការ​ទទួលទាន​ទឹកដោះគោ​ធ្វើ​ស្លេស​កើនឡើង ហើយ​ភាគច្រើន​នឹង​មិន​សប្បាយ​ចិត្ត​នៅ​ពេល​ដែល​ជំនឿ​របស់​គាត់​ត្រូវបាន​បដិសេធ​ដោយ​អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ​។​

​ចម្លើយ​គឺ ទឹកដោះគោ​មិន​បង្ករ​ឱ្យ​មាន​ការកើនឡើង​នៃ​ការផលិត​របស់​ស្លេស​នោះទេ​។ ការសិក្សា​មួយ​ចំនួន​បាន​អះអាង​ថា ទឹកដោះគោ​មិនមែនជា​សារធាតុ​អាក្រក់​ដែល​អ្នកខ្លាច​ទឹកដោះគោ​ឬ​ផលិតផល​ផលិត​ពី​ទឹកដោះគោ (lactophobes) ជាច្រើន ប្រឌិត​វា​ឡើង​នោះទេ​។ អ្វី​ដែល​ពួកគាត់​ប្រហែលជា​មាន​អារម្មណ៍​នោះ​គឺ​ទឹកដោះគោ​នឹង​ស្រោប​ជា​ស្រទាប់​នៅក្នុង​បំពង់ក ដែល​បង្ករ​ឱ្យមាន​អារម្មណ៍​ដូចជា​មាន​ស្លេស​។ ពេល​ដែល​ប្រៀបធៀប​ទឹកដោះគោ​ជាមួយនឹង​ទឹក ចំនួន​នៃ​ជាតិ​អន្ធិល​មាន​ប្រហាក់ប្រហែលគ្នា ដែល​មិន​មាន​ភាពខុសគ្នា​នៃ​ចំនួន​ស្លេស​នោះទេ​។ មិន​ថា​អ្នក​ទាំងនោះ​មាន​អារម្មណ៍​ថា​ជា​អ្វី​នោះទេ វា​នឹង​បាត់​ទៅ​វិញ​នៅពេលដែល​ស្រទាប់​ស្រោប​នោះ​រលាយបាត់​អស់​។​