​សូកូឡា​ផលិតឡើង​ពី​រុក្ខជាតិ ដែល​មានន័យ​ថា​វា​មាន​សារប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព​។ ផលប្រយោជន៍​ទាំងនេះ​បានមក​ពី flavonoids ដែល​ដើរតួ​ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​។ សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ការពារ​រាង្គ​កាយ​អ្នកពីភាព​ចាស់​ដែល​បង្ករ​ឡើងដោ​យ​រ៉ាឌីកាល់​សេរី ដែល​អាច​បង្ករ​ការបំផ្លាញ​ដែលនាំឱ្យ​មាន​ជំងឺ​បេះដូង​។

សូកូឡា​ខ្មៅ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម (​ប្រហែល ៨​ដង នៃ​ចំនួន​ដែល​មាន​ក្នុង​ផ្លែ​ស្ត្រ​ប៊ឺ​រី​)​។ Flavonoids ក៏​អាច​ជួយ​សម្រួល​សម្ពាធ​ឈាម​តាម​រយៈ​ការផលិត​នៃ nitric oxide និង​ជួយ​លំនឹង​អរ​ម៉ូ​ន​ក្នុង​រាង្គ​កាយ​។​

​ផលប្រយោជន៍​សូកូឡា​ខ្មៅ​ចំពោះ​សុខភាព​បេះដូង​៖

​សូកូឡា​ខ្មៅ​ល្អ​សម្រាប់​បេះដូង​របស់​អ្នក​។ ការ​ញ៉ាំ​សូកូឡា​ខ្មៅ​មួយ​ដុំ​តូច​រៀងរាល់ថ្ងៃ អាច​ជួយ​រក្សា​បេះដូង​និង​ប្រព័ន្ធ​សរសៃឈាម​-​បេះដូង​របស់​អ្នក​ឱ្យ​ដំណើរការ​ល្អ​។ ផលប្រយោជន៍​ពីរ​ចំពោះ​សុខភាព​បេះដូង​របស់​អ្នក​គឺ​៖

– បន្ទាប​សម្ពាធ​ឈាម​៖ ការសិក្សា​បាន​បង្ហាញថា ការ​ញ៉ាំ​សូកូឡា​មួយ​ដុំ​តូច​រៀងរាល់ថ្ងៃ​អាច​កាត់បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម​អ្នក​ដែល​មាន​ជំងឺលើសឈាម​។​

– បន្ទាប​កូលេ​ស្តេ​រ៉ូល​៖ សូកូឡា​ខ្មៅ​ក៏​ធ្លាប់​ត្រូវបាន​គេ​រកឃើញ​ថា​អាច​កាត់បន្ថយ​កូលេ​ស្តេ​រ៉ូល​មិនល្អ (LDL) បាន​ដល់​ទៅ ១០​ភាគរយ​។​

​ផលប្រយោជន៍​សុខភាព​ផ្សេងទៀត​៖

សូកូឡា​ក៏​អាច​ផ្តល់​នូវ​សារប្រយោជន៍​ផ្សេង​ទៀត​ក្រៅពី​ការពារ​បេះដូង​របស់​អ្នក​ផងដែរ​៖

– វា​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​

– វា​ជួយ​ជម្រុញ​ការផលិត​អរ​ម៉ូ​ន​អ៊ី​នដូ​ហ្វីន (endorphin) ដែល​ផ្តល់​អារម្មណ៍ល្អ​ដល់​អ្នក​

– វា​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​បញ្ចេញប្លា​កែត (serotonin) ដែល​ដើរតួ​ជា​អ្នកប្រឆាំង​ភាព​បាក់​ទឹកចិត្ត​

– វា​មាន​ផ្ទុក theobromine កាហ្វេ​អ៊ី​ន និង​សារធាតុ​ផ្សេង​ទៀត​ដែល​ជា​សារធាតុ​ជម្រុញ​ការផលិត​។​

​តើ​សូកូឡា​ធ្វើឱ្យ​ធាត់​មែន​ទេ​?

​ យើង​នឹង​ណែនាំ​ព័ត៌មាន​ល្អ​អំពី​សូកូឡា ព្រោះ​ជាតិ​ខ្លាញ់​មួយចំនួន​នៅក្នុង​សូកូឡា​មិន​មាន​ឥទ្ធិពល​លើ​កូលេ​ស្តេ​រ៉ូ​លរបស់​អ្នកទេ​។ ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​សូកូឡា​គឺ oleic acid ១/៣, stearic acid ១/៣, និង palmitic acid ១/៣៖

– Oleic Acid  គឺជា​ជាតិ​ខ្លាញ់​ល្អ​ដល់​សុខភាព​ដែល​មាន​នៅក្នុង​ប្រេង​អូ​លីវ​

– Stearic Acid គឺជា​ជាតិ​ខ្លាញ់​ល្អ ប៉ុន្តែ​ការស្រាវជ្រាវ​មួយ​បង្ហាញ​ថា​វា​គ្មាន​ឥទ្ធិពល​លើ​កូលេ​ស្តេ​រ៉ូល​នោះទេ​

– Palmitic Acid គឺជា​ជាតិ​ខ្លាញ់​ល្អ អាច​ធ្វើឱ្យកូលេ​ស្តេ​រ៉ូល​កើនឡើង និង​មាន​គ្រោះថ្នាក់​ជំងឺ​បេះដូង​។​

​ ​មានន័យ​ថា ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​សូកូឡា​តែ ១/៣ តែប៉ុណ្ណោះ​ដែល​មិន​ល្អ​សម្រាប់​អ្នក​។​

ការណែនាំ​ពី​សូកូឡា​ចំណុច​ទី ១៖ លំនឹង​កាឡូរី​

​ ​ព័ត៌មាន​ពី​ជាតិ​ខ្លាញ់​នេះ​មិន​មានន័យថា​អ្នក​អាច​ញ៉ាំ​សូកូឡា​ច្រើន​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​នោះ​ទេ​។ សូកូឡា​នៅតែ​ជា​អាហារ​មាន​កូលេ​ស្តេ​រ៉ូល​និង​ជា​តិខ្លាញ់​ខ្ពស់​។ ការសិក្សា​ភាគច្រើន​បាន​ដែល​បាន​ធ្វើឡើង​បាន​ប្រើ​សូកូឡា​មិន​ច្រើនជាង ១០០​ក្រាម ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​នោះ​ទេ ដើម្បី​ទទួលបាន​ផលប្រយោជន៍​នេះ​។​

​ ​សូកូឡា​មួយ​ដុំ​មាន​កាឡូរី​ប្រហែល ៤០០​កា​ឡូរី​។ ប្រសិនបើ​អ្នក​ញ៉ាំ​សូកូឡា​កន្លះ​ដុំ​រៀងរាល់ថ្ងៃ អ្នក​ត្រូវ​កាត់បន្ថយ​កាឡូរី​ក្នុង​អាហារ​ផ្សេង​ទៀត​របស់​អ្នក​។​

ការណែនាំ​ពី​សូកូឡា​ចំណុច​ទី ២៖ ភ្លក់​រសជាតិ​សូកូឡា​

​ ​សូកូឡា​គឺជា​អាហារ​មួយ​ប្រភេទ​ដ៏​ស្មុគស្មាញ​ដែល​មាន​សមាសភាគ​និង​គីមី​ជាង ៣០០​ប្រភេទ ក្នុងការ​ខាំ​មួយ​ម៉ាត់​។ ដើម្បី​ភ្លក់​រសជាតិ​វា​ឱ្យបាន​ពិតប្រាកដ​អ្នក​ត្រូវ​ប៉ាន់ស្មាន​ពី​រូបរាង ក្លិន ប៉ះ និង​រសជាតិ​របស់​វា​។​

​ការណែនាំ​ពី​សូកូឡា​ចំណុច​ទី ៣៖ សូកូឡា​ខ្មៅ​

​ ​សូកូឡា​ខ្មៅ​មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ច្រើន​ជាង​សូកូឡា​ទឹកដោះគោ​ និង​សូកូឡា​ស​ច្រើនណាស់​។ សូកូឡា​ទាំងពីរ​មុខ​នេះ​មិន​មាន​អំនះអំណាង​ចំពោះ​សុខភាព​នោះទេ​។ សូកូឡា​ខ្មៅ​មាន​ជាតិ​កា​កាវ​យ៉ាងតិច ៦៥​ភាគរយ​។​

ការណែនាំ​ពី​សូកូឡា​ចំណុច​ទី ៤៖ ជៀសវាង​សូកូឡា​ដែល​មាន​បន្ថែម​ជាតិ​ផ្អែម​

​ ​អ្នក​គួរ​ជ្រើសរើស​សូកូឡា​ខ្មៅ​សុទ្ធ​ឬ​មាន​លាយ​គ្រាប់​ផ្លែឈើ​។ អ្នក​គួរ​ជៀសវាង​សូកូឡា​ណា​ដែល​មាន​បន្ថែម​ជាតិ​ផ្អែម​។​

ការណែនាំ​ពី​សូកូឡា​ចំណុច​ទី ៥៖ ជៀសវាង​ទឹកដោះគោ​

​ ​វា​ប្រហែលជា​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ ប៉ុន្តែ​ការស្រាវជ្រាវ​មួយចំនួន​បង្ហាញ​ថា ការ​ញ៉ាំ​សូកូឡា​ជាមួយនឹង​ទឹកដោះគោ​មួយ​កែវ អាច​ធ្វើឱ្យ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​មិន​អាច​ជ្រាបចូល​ឬ​រាង្គ​កាយមិនអាច​ប្រើ​ប្រាស់បា​ន៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង