ក្នុងចំណោមត្រី មានពូជមួយប្រភេទដែលមានតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភច្រើនជាងប្រភេទដទៃទៀត។ ហើយវាជាប្រភេទត្រីល្អសម្រាប់សុខភាពកុមារ ដែលម្តាយមិនអាចព្រងើយកន្តើយបាន។
ត្រីឆ្ពង់
ការទទួលទានត្រីឆ្ពង់សមុទ្រ ជួយធ្វើឱ្យមានតុល្យភាពបរិមាណអាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា ៦ និងអូមេហ្គា ៣ នៅក្នុងរាងកាយ។ លើសពីនេះ ទម្លាប់នេះអាចជួយយើងរក្សាតុល្យភាពកូឡេស្តេរ៉ុល និងការពារហានិភ័យនៃជំងឺក្រិនសរសៃឈាម ជំងឺធាត់ក៏ដូចជាជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង។ វាក៏ជួយកាត់បន្ថយភាពតានតឹងលើបេះដូង និងសរសៃឈាម។
ការទទួលទានត្រីនេះ ក៏ជួយឱ្យរាងកាយរបស់យើងស្រូបយកនូវប្រភពដ៏ល្អនៃសេលេញ៉ូមម៉ាញេស្យូមកាល់ស្យូម ស័ង្កសី និងសារធាតុរ៉ែ ដទៃទៀតដែលការពារជំងឺពុកឆ្អឹង។ ជាពិសេស នៅពេលដែលរាងកាយចាប់ផ្តើមចាស់ទៅសារធាតុរ៉ែទាំងនេះ នឹងជួយការពារហានិភ័យនៃជំងឺរលាកសន្លាក់ឆ្អឹង។
ត្រីប្រា
ត្រីប្រភេទនេះមានអាស៊ីដអាមីណូជាច្រើន និងខ្លាញ់មិនឆ្អែត ដែលមានប្រយោជន៍សម្រាប់ការលូតលាស់ខួរក្បាលរបស់ទារកក្នុងឆ្នាំដំបូងនៃជីវិត។ សាច់ត្រីប្រា មានសភាពទន់ និងមិនបង្កឱ្យមានអារម្មណ៍ធុញទ្រាន់ ដែលនឹងជួយឱ្យទារកញ៉ាំកាន់តែឆ្ងាញ់។ ចំណាំ៖ អ្នកម្តាយមិនគួរយកខ្លាញ់ត្រីប្រាចេញនៅពេលធ្វើអាហារទារកឡើយ ព្រោះនេះជាកន្លែងដែលផ្ទុកសារធាតុចិញ្ចឹម និងអូមេហ្គា ៣ ច្រើនបំផុត។
ត្រីសាលម៉ុន
ត្រីសាលម៉ុនសម្បូរទៅដោយអាស៊ីតខ្លាញ់មិនឆ្អែតដែលអាចជួយជំរុញការលូតលាស់របស់គភ៌និងកូន។ វាក៏សំបូរទៅដោយវីតាមីន A, B, D, E និងកាល់ស្យូម ដែក ស័ង្កសី ម៉ាញេស្យូម ផូស្វ័រ និងសារធាតុរ៉ែផ្សេងៗទៀត។ សាច់ត្រីសាលម៉ុនមានសភាពទន់រលោង ក្រអូប និងមានពណ៌ស្រស់ឆើតឆាយ ដែលល្អសម្រាប់ទារកក្នុងការទទួលទាន៕