​ត្រី​គឺជា​អាហារ​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ​។ ទោះយ៉ាងណា​ក៏ដោយ​មាន​ត្រី ៧ ប្រភេទ​ដែល​អ្នក​គួរតែ​ញ៉ាំ​ក្នុង​កម្រិត​មធ្យម ព្រោះ​វា​ផ្ទុក​ជាតិ​បារត​ច្រើន​។​

​ត្រី​ធូ​ណា​
​ត្រី​ធូ​ណា​គឺជា​ត្រី​ដែលមាន​ផ្ទុក​ជាតិ​បារត​ច្រើន ជាពិសេស​ត្រី​ធូ​ណា​ព្រុយ​ខៀវ​និង​ខ្មៅ​។ លើសពីនេះ​ត្រី​ធូ​ណា​ដែល​លក់​នៅក្នុង​ហាង​មាន​ចំនួន​តិចតួច​ណាស់ ហើយ​ឥឡូវនេះ​ពួកវា​ត្រូវបាន​គេ​ចិញ្ចឹម​ច្រើន ដូច្នេះ​វា​មិនអាច​ទៅរួច​ទេ ដែល​មិន​អើពើ​ករណី​ដែល​ត្រី​ធូ​ណា​ត្រូវបាន​គេ​ប្រើ​ជា​ញឹកញាប់​ជាមួយ​ថ្នាំ​អង់​ទី​ប៊ី​យោ​ទិច និង​អរ​ម៉ូ​ន​បង្កើត​សារធាតុ ដែល​មិនល្អ​សម្រាប់​រាងកាយ​មនុស្ស​។​

​អ្នកជំនាញ​ផ្នែក​សុខភាព​ណែនាំ​ថា​សម្រាប់​ត្រី​ធូ​ណា​មនុស្សពេញវ័យ​គួរ​ទទួលទាន​តែ ១០០ ក្រាម​ក្នុង​មួយខែ​ប៉ុណ្ណោះ ចំណែក​កុមារ​មិនត្រូវ​បាន​ណែនាំ​ទេ​។

ត្រី​ខ្ជឹង អន្ទង់​
​ត្រី​នេះ មាន​ខ្លាញ់​ច្រើន ហើយ​ងាយ​ស្រូបយក​កាកសំណល់​ឧស្សាហកម្ម និង​កសិដ្ឋាន​ពី​ប្រភពទឹក​។ អន្ទង់​នាំចូល​ពី​អាមេរិក​ត្រូវបាន​គេ​និយាយថា​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុពុល​ច្រើន​បំផុត​។ អន្ទង់​អ៊ឺរ៉ុប ក៏មាន​ជាតិ​បារត​ផងដែរ​។ មនុស្សពេញវ័យ​អាច​បរិភោគ​អន្ទង់​ចំនួន ៣០០ ក្រាម​/​ខែ ចំណែក​កុមារ ២០០ ក្រាម​/​ខែ​។​

​ត្រី​អណ្តែង​
​ត្រី​នេះ​គឺជា​ប្រភេទ​ត្រី​ដែល​ត្រូវបាន​នាំ​ពី​វៀតណាម​ច្រើន និង​នាំ​ចេញទៅ​បណ្តា​ប្រទេស​ជាច្រើន​ទៀតផង​ដែរ ហើយ​នៅពេល​ធ្វើតេស្ត​រក​គ្រី​ស្តា​ល់​ស្វាយ និង​រ៉ែ​ទង់ដែង​ខៀវ​នៅ​អាមេរិក​លទ្ធផល គឺ​វិជ្ជមាន​។ សហរដ្ឋអាមេរិក​បាន​រាយ​ឈ្មោះ​ត្រី​អណ្តែង​របស់​វៀតណាម​នៅក្នុង​បញ្ជី​ត្រី​កខ្វក់ ហើយ​គួរ​នៅ​ឱ្យ​ឆ្ងាយ​ពី​វា​។

​ត្រី​ទី​ឡា​ព្យ៉ា​
​ត្រី​ទី​ឡា​ព្យ៉ា មិនមាន​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​មាន​ប្រយោជន៍​ច្រើន​ទេ ប៉ុន្តែ​មាន​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ជាច្រើន​ដូចជា​ខ្លាញ់ជ្រូក​។ ការទទួល​ទាន​ត្រី​ទី​ឡា​ព្យ៉ា​ច្រើនពេក​អាច​បង្កើន​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល ដែល​ធ្វើឱ្យ​រាងកាយ​ងាយ​នឹងមាន​អា​ឡែ​រ​ហ្សី​។​

​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​បេះដូង ជំងឺហឺត និង​ឈឺសន្លាក់ ត្រូវបាន​គេ​ណែនាំ​មិនឱ្យ​ញ៉ាំ​ត្រី​ទី​ឡា​ព្យ៉ា​ច្រើន​ឡើយ​។

​ត្រី​ពោធិ​
​ត្រី​ពោធិ​មាន​ទំហំ​ធំ​ណាស់​។ ប៉ុន្តែ​ដើម្បីឱ្យ​ត្រី​ធំ​យ៉ាង​ឆាប់រហ័ស អ្នក​បង្កាត់​ពូជ​ខ្លះ​ចិញ្ចឹម​ត្រី​ដោយ​អរ​ម៉ូ​ន​។ ដូច្នេះ​ត្រី​ដែល​នេសាទ​បាន​ពី​ទឹកធម្មជាតិ ទោះបី​វា​តូច តែ​វា​មាន​គ្រោះថ្នាក់​តិច​ជាំ​ង និង​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាង​ត្រី​ធំៗ​។​

​ត្រី​ដាវ​
​នេះ​គឺជា​ប្រភេទ​ត្រី​សមុទ្រ​ដែលមាន​ផ្ទុក​ជាតិ​បារត​ខ្ពស់ ប្រសិនបើ​បរិភោគ​ច្រើនពេក​នឹង​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ការពុល​គីមី​បា​រ៉​ត​មេ​ទីល ដូច្នេះ​ជាការ​ល្អ​បំផុត​ដើម្បី​កំណត់​ការទិញ និង​កែច្នៃ​សម្រាប់​គ្រួសារ​។​

​ត្រី​សាល​ម៉ុ​ន​
​វា​គឺជា​ត្រី​ដ៏​ល្បីល្បាញ ដែលមាន​ផ្ទុក​អូ​មេ​ហ្គា ៣ និង​អូ​មេ​ហ្គា ៦ ច្រើន ដូច្នេះ​ម្តាយ​ជាច្រើន​ទិញ​វា​ឱ្យ​កូន​បរិភោគ​ប៉ុន្តែ​ត្រី​សាល​ម៉ុ​ន​ចិញ្ចឹម គឺ​ត្រូវ​ផ្តល់​ខ្លាញ់ និង​អាហារ​ឧស្សាហកម្ម​បន្ថែមទៀត​ដើម្បី​ធ្វើឱ្យ​ត្រី​ធំ​។ ជា​លទ្ធផល​ពួកវា​មាន​កាឡូរី​ខ្ពស់ និង​ខ្លាញ់​ឆ្អែត ប៉ុន្តែ​មាន​សារធាតុ​រ៉ែ​ទាប​។​

​លើសពីនេះ​សមាមាត្រ​អូ​មេ​ហ្គា ៣ ទៅ​អូ​មេ​ហ្គា ៦ នៅក្នុង​ត្រី​សាល​ម៉ុ​ន​ក៏​ទាប​ជាង​ដែរ​។ ខណៈពេលដែល​កសិដ្ឋាន​ត្រី​សាល​ម៉ុ​ន​មិនមាន​អនាម័យ ត្រី​សាល​ម៉ុ​ន​ក៏មាន​ជាតិពុល ដូចជា​ឌីអុកស៊ីន និង PCBs ផងដែរ​៕​

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង