ផ្លែឈើទាំង ៥ ខាងក្រោមនេះ ប្រសិនបើម្តាយមានផ្ទៃពោះទទួលទានជាប្រចាំ នោះនឹងសម្រាលបានកូនគួរឱ្យស្រឡាញ់ សម្បុរ ស និងផ្កាឈូក ដែលអ្នកម្តាយគ្រប់រូបស្រមៃចង់បាន។
ម្តាយមានផ្ទៃពោះញ៉ាំផ្លែប៉ោម
ផ្លែប៉ោម គឺជាផ្លែឈើពេញនិយមរបស់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះជាច្រើន មិនត្រឹមតែសំបូរទៅដោយវីតាមីនប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងមានអាស៊ីត malic ខ្ពស់ ដែលមានឥទ្ធិពលបង្កើនអេម៉ូក្លូប៊ីន មិនត្រឹមតែជួយឱ្យស្បែកស្ត្រីមានផ្ទៃពោះមានភាពរលោង កាត់បន្ថយស្នាមអុជខ្មៅប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងធ្វើអោយស្បែកទារកមានភាពភ្លឺ និងមានពណ៌ផ្កាឈូក។
បន្ថែមលើមាតិកាជីវជាតិ ផ្លែប៉ោមក៏មានសារជាតិ pectin ដែលផ្តល់នូវអាស៊ីត galacturonic ដែលជួយកាត់បន្ថយតម្រូវការរបស់រាងកាយក្នុងការប្រើអាំងស៊ុយលីន ការពារហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមពេលមានផ្ទៃពោះ។ ដូច្នេះ ជារៀងរាល់ថ្ងៃ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរទទួលទានផ្លែប៉ោម ១-២ ផ្លែ។
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរទទួលទានផ្លែក្រូច
ចាប់ពីពេលចាប់ផ្តើមមានផ្ទៃពោះ យកល្អអ្នកគួរទទួលទានក្រូច ២ ផ្លែក្នុងមួយថ្ងៃ។ ដោយសារផ្លែក្រូចមានផ្ទុកនូវវីតាមីន C ច្រើន ដែលជួយឱ្យទារកស្រូបយកជាតិដែក និងកាល់ស្យូមបានល្អ វាក៏មានអត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងខ្លាំងចំពោះការបង្កើតសារធាតុពណ៌ សម្រាប់ស្បែកទារក។
ដើម្បីឱ្យស្រូបយកបានល្អបំផុត អ្នកគួរតែញ៉ាំផ្លែក្រូចទាំងមូល លើកលែងតែសំបក មិនមែនគ្រាន់តែច្របាច់ទឹកចេញ ដើម្បីផឹកនោះទេ។ នៅពេលទទួលទានផ្លែក្រូចទាំងមូល វាជួយបង្កើនជាតិសរសៃសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ និងទារក ហើយម្តាយនឹងមិនទល់លាមកអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះទៀតទេ។
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរទទួលទានស៊ុតមាន់ដើម្បីឱ្យកូនមានសម្បុរស
រហូតមកដល់ពេលនេះ នៅតែមានគំនិតថាស្ត្រីមានផ្ទៃពោះញ៉ាំស៊ុតច្រើន ទារកនឹងមានសម្បុរស។ ហើយសញ្ញាណនោះនៅតែមិនខុស ព្រោះពងមាន់មិនត្រឹមតែល្អចំពោះស្បែកប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងល្អចំពោះឈាមទាំងម្តាយ និងកូនទៀតផង។ ស៊ុតមានប្រូតេអ៊ីន និងវីតាមីន A ច្រើន ដែលធ្វើឱ្យស្បែកស និងរលោង។ ដូច្នេះ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរបន្ថែមស៊ុត ប្រចាំសប្តាហ៍ រៀងរាល់សប្តាហ៍គួរទទួលទានស៊ុត ៤ គ្រាប់។
អ្វីដែលម្តាយមានផ្ទៃពោះគួរញ៉ាំ ដើម្បីឱ្យស្បែកស និងបបូរមាត់ពណ៌ផ្កាឈូកនោះគឺ ទឹកដូង
ទឹកដូង គឺជាភេសជ្ជៈដែលមានសុខភាពល្អ និងមានជីវជាតិខ្ពស់ ដែលមានផ្ទុកនូវសារធាតុល្អជាច្រើនសម្រាប់ស្បែករបស់អ្នក។ ទឹកដូងមានសារធាតុជាច្រើន ដែលជួយឱ្យស្បែកស និងរលោងដូចជា វីតាមីន A, E, C ជាដើម ជាពិសេសល្អចំពោះស្បែកទារក ធ្វើឱ្យស្បែកស និងផ្កាឈូក។ ទឹកដូងមិនត្រឹមតែល្អចំពោះ ស្បែកប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជួយពង្រឹងឆ្អឹងទារកនិងពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយរបស់កុមារទៀតផង។
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ដែលចង់សម្រាលកូនមានស្បែកស មិនគួរព្រងើយកន្តើយនឹងការទទួលទានទឹកដូងឡើយ។ ប្រសិនបើអ្នកផឹកទឹកដូងជាប្រចាំនោះ ទារកនៅពេលកើតមកគឺមានពណ៌សខ្លាំងដូចបំណង។
ក្រៅពីនេះ ស្បែកនឹងត្រជាក់និងរឹងមាំជាងមុន។ ការផឹកទឹកដូងមិនត្រឹមតែល្អសម្រាប់ទារកប៉ុណ្ណោះទេថែមទាំងល្អសម្រាប់ម្តាយទៀតផង។
ផ្លែបឺរ ម្តាយមានផ្ទៃពោះញ៉ាំដើម្បីផ្តល់កំណើតឱ្យទារកដែលមានសម្បុរស
ប្រសិនបើស្ដ្រីមានផ្ទៃពោះ ចង់សម្រាលកូនដែលមានស្បែកស ពួកគេមិនគួរព្រងើយកន្តើយនឹងអាហារដូចជាផ្លែបឺរទេ។ ផ្លែបឺរ មានសារធាតុជាច្រើន ដែលជួយឱ្យស្បែកទារកមានសម្បុរ ស ដូចជាវីតាមីន សេ និងវីតាមីន អ៊ី ទាំងនេះនឹងជួយឱ្យស្បែកទារកកាន់តែរឹងមាំ និងស។
លើសពីនេះ ផ្លែបឺរក៏ជួយកុមារពង្រឹងសារធាតុពណ៌ប្រផេះតាំងពីក្នុងផ្ទៃ ប៊ឺគឺជាអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ខ្ពស់។ ល្អណាស់សម្រាប់ការអភិវឌ្ឍស្បែកទារកនៅដំណាក់កាលដំបូងនៃការបង្កើតស្បែក។ ម្តាយដែលមានផ្ទៃពោះគួរញ៉ាំ ៣-៤ ដងក្នុងមួយសប្តាហ៍ ដើម្បីឱ្យល្អចំពោះការបង្កើតស្បែក៕