ការទទួលទានអាហារទាំងនេះ ជាប្រចាំនឹងជះឥទ្ធិពលដល់ការលូតលាស់របស់កុមារថែមទាំងបង្កជាជំងឺគ្រោះថ្នាក់ទៀតផង។ ដូច្នេះ ក្នុងនាមជាឪពុកម្តាយត្រូវយកចិត្តដាក់ចំពោះរបបអាហារកូនៗជាទីស្រលាញ់ ចៀសវាងការស្តាយក្រោយដោយប្រការណាមួយ។
ភេសជ្ជៈផ្អែម ទឹកផ្លែឈើ ភេសជ្ជៈកីឡា
យោងតាមគោលការណ៍ណែនាំរបស់បណ្ឌិត្យសភាកុមារអាមេរិក បានឱ្យដឹងថា កុមារអាយុក្រោម ១ ឆ្នាំមិនគួរផឹកទឹកផ្លែឈើឡើយ។ មនុស្សពេញវ័យ និងកុមារធំអាចផឹកបាន ប៉ុន្តែគួរតែមានកំណត់។ ភេសជ្ជៈផ្អែម និងភេសជ្ជៈកីឡា មិនសាកសមសម្រាប់កុមារទេ ព្រោះវាមានផ្ទុកប្រេងបន្លែធ្ងន់។ ការប្រើប្រាស់រយៈពេលយូរអាចបណ្តាលឱ្យមានការពុល, ប៉ះពាល់ដល់ប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទ, ការចងចាំរបស់កុមារ។
លើសពីនេះទៅទៀត ភេសជ្ជៈទាំងនេះមានទំនោរផ្ទុកទៅដោយកាឡូរីច្រើន និងបរិមាណស្ករច្រើន ដែលមិនល្អសម្រាប់ធ្មេញ ដោយមិនផ្តល់វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែមានប្រយោជន៍។ ជាការប្រសើរអ្នកគួរតែឱ្យកូនផឹកទឹកដោះគោស្រស់ ទឹកដោះគោជូរ និងផ្លែឈើស្រស់ជំនួសវិញ ដើម្បីសុខភាពល្អ។
អាហារកែច្នៃ ហេម ហតដក
ហតដក…ជាចំណូលចិត្តរបស់មនុស្សជាច្រើន។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយ វាមិនមានផ្តល់មកនូវសុខភាពល្អទាល់តែសោះ។ សាច់កែច្នៃច្រើនតែមានជាតិនីត្រាត និងអំបិលសូដ្យូម។ សារធាតុទាំងពីរនេះ មិនល្អសម្រាប់រាងកាយទេ ប្រសិនបើប្រើរាល់ថ្ងៃជាពិសេសចំពោះក្មេងតូចៗ។
អាហារកំប៉ុង
អាហារកំប៉ុងមានភាពងាយស្រួល ប៉ុន្តែវាមិនសមស្របសម្រាប់ការប្រើប្រាស់យូរទេ ជាពិសេសសម្រាប់កុមារតូចៗ។ អាហារកំប៉ុងជាញឹកញាប់មានផ្ទុកនូវសារធាតុថែរក្សា ដែលមិនល្អសម្រាប់សុខភាពទារក។ លើសពីនេះទៅទៀត ការរក្សាទុកយូរអង្វែង ក៏ធ្វើឱ្យមាតិកាអាហារូបត្ថម្ភនៅក្នុងអាហារនេះមានតិចជាងអាហារស្រស់។ ជាការប្រសើរឪពុកម្តាយគួរតែជ្រើសរើសអាហារស្រស់ សម្រាប់កូនៗ។
ដំឡូងបារាំងបំពង
វាគឺជាអាហារសម្រន់ដែលកុមាររាប់លាននាក់ចូលចិត្ត។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ នេះមិនមែនជាអាហារដែលនាំមកនូវសុខភាពល្អទេ។ ដំឡូងបារាំងបំពង ច្រើនតែមានជាតិខ្លាញ់ កាឡូរី និងអំបិល។ ទាំងអស់នេះ គឺជាសារធាតុដែលមិនល្អសម្រាប់ការលូតលាស់ទារក។ ការប្រើប្រាស់អំបិលច្រើនពេកនឹងបណ្តាលឱ្យមានបញ្ហាសម្ពាធឈាម, គ្រួសក្នុងតំរងនោម។ ការបរិភោគអាហារប្រៃ គឺគ្រោះថ្នាក់ ដូចអាហារមានជាតិស្ករខ្ពស់ដែរ។
មីកញ្ចប់
មីកញ្ចប់ត្រូវបានផលិតចេញពីម្សៅស្រូវសាលីចម្រាញ់ ហើយមិនមានវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែចាំបាច់ទេ។ នេះ គឺជាម្ហូបដែលស្ទើរតែគ្មានតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភ។
ថាមពលតែមួយគត់នៅក្នុងមីកញ្ចប់ គឺខ្លាញ់ និងម្សៅ។ ដូច្នេះ កុមារដែលទទួលទានអាហារនេះច្រើន ត្រូវប្រឈមនឹងហានិភ័យនៃអតុល្យភាពអាហារូបត្ថម្ភ កង្វះជាតិសរសៃ វីតាមីន ជាតិរ៉ែ…ហើយនៅតែអាចធាត់ដោយសារទទួលទានម្សៅច្រើនពេក។
សាច់ចៀន
សាច់ចៀនត្រូវបានកុមារចូលចិត្ត ប៉ុន្តែមិនវាមិនល្អចំពោះសុខភាពនោះទេ។ សាច់ត្រូវបានប្រឡាក់គ្រឿង , បំពងនៅក្នុងប្រេង ដូច្នេះវាជាញឹកញាប់មានច្រើននៃអំបិល និងខ្លាញ់ឆ្អែត។ ការទទួលទានសារធាតុទាំងនេះច្រើនពេកនឹងជះឥទ្ធិពលយ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរដល់ការវិវត្តរបស់កុមារ ដែលនាំឱ្យមានជំងឺគ្រោះថ្នាក់ដូចជាការលើសទម្ងន់ ការធាត់ និងជំងឺបេះដូង៕