បើនិយាយពីសណ្តែក វាមានច្រើនប្រភេទណាស់ ហើយក៏មានពណ៌ជាច្រើនផងដែរ ដូចនេះតើអ្នកធ្លាប់បរិភោគគ្រប់ប្រភេទឬនៅ? តើអ្នកដឹងទេថាសណ្តែកទាំងនោះវាមានអត្ថប្រយោជន៍ផ្សេងៗគ្នាទៅតាមប្រភេទ និងពណ៌របស់វា? ខាងក្រោមនេះយើងខ្ញុំនឹងបង្ហាញប្រាប់អ្នក។
សណ្តែកលឿង
នៅក្រោយពេលដែលអ្នកបរិភោគសណ្តែកលឿងនេះរួច វានឹងជួយធ្វើឱ្យអ្នករំលាយអាហារបានលឿន ដោយសារតែវាការពារក្រពះឱ្យមានសុខភាពល្អ ជាងនេះទៅទៀត វានឹងធ្វើឱ្យមុខអ្នកមានឈាម ដោយមិនមានអាការៈស្លេកស្លាំងនោះទេ ម្យ៉ាងទៀត វានឹងជួយធ្វើឱ្យអ្នកមានសុខភាពរឹងមាំ មិនទន់ខ្សោយឡើយ។
សណ្តែកក្រហម
បើអ្នកបរិភោគសណ្តែកក្រហមច្រើន នោះវានឹងជួយបញ្ចុះសម្ពាធឈាមអ្នក បញ្ចុះខ្លាញ់ក្នុងឈាម ថែមទាំងអាចជួយតម្រូវជាតិស្ករក្នុងខ្លួនអ្នកឱ្យមានលំនឹង ជាងនេះទៅទៀត វានឹងជួយអ្នកបន្សាបជាតិស្រារនៅពេលដែលអ្នកស្រវឹង ជួយបន្សាបជាតិពុល និងការពារបេះដូងឱ្យមានសុខភាពល្អទៀតផង។
សណ្តែកខៀវ
នៅក្នុងសណ្តែកខៀវមានសារធាតុម្យ៉ាងដែលអាចធ្វើឱ្យអ្នកត្រជាក់ក្នុងនៅពេលដែលអ្នកមានជំងឺក្តៅក្នុង ម្យ៉ាងទៀតវានឹងអាចជួយអ្នកបញ្ចេញជាតិពុល និងអាចការពារថ្លើមរបស់អ្នក បើអ្នកបរិភោគជាមួយទឹកឃ្មុំ។
សណ្តែកស
នៅក្នុងសណ្តែកសមានសារធាតុជាច្រើនដែលអាចការពារប្រពន្ធ័ការពាររាងកាយអ្នកឱ្យមានភាពរឹងមាំ ដូចនេះជំងឺផ្សេងៗនឹងមិនអាចបៀតបៀនរាងកាយអ្នកបានឡើយ ជាងនេះទៅទៀត វានឹងជួយការពារប្រពន្ធ័ដង្ហើមអ្នកឱ្យមានសុខភាពល្អ ដោយមិនធ្វើឱ្យកើតមានជំងឺផ្សេងៗឡើយដូចជា ជំងឺហឺតជាដើម។
សណ្តែកខ្មៅ
អ្នកអាចបរិភោគសណ្តែកខ្មៅច្រើន បើអ្នកចង់ឱ្យសម្រស់អ្នកស្ថិតស្ថេរ មិនងាយចាស់ មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះ វាអាចជួយអ្នកឱ្យបញ្ចេញជាតិពុលចេញមកក្រៅឱ្យអស់ ការពារក្រលៀនអ្នកឱ្យមានសុខភាពល្អ និងដំណើរការបានល្អដូចគ្នា៕