ស្លឹកការ៉ុតមានសារធាតុសម្លាប់មេរោគខ្ពស់
ស្លឹកការ៉ុតអាចជួយលាងសម្អាតរបួស និងអាចប្រើជាទឹកសម្រាប់ ខ្ពុរមាត់ដើម្បីឱ្យរបួសក្នុងមាត់ឆាប់ជា បំបាត់ក្លិន មានឈាមអញ្ជាញធ្មេញ និងដំបៅមាត់។
មានសារធាតុ Chlorophyll ខ្ពស់
រឿងនេះគ្មានអ្វីគួរឱ្យឆ្ងល់នោះទេថា បន្លែពណ៌បៃតងសម្បូរជាតិ Chlorophyll។ សារធាតុមួយនេះគឺជា Phytochemical ដែលមានទំនាក់ទំនងគ្នាយ៉ាងខ្លាំងនឹងឈាមមនុស្ស។ វាដើរតួនាទីដូចជា សារធាតុភ្ញោចដល់កោសិកាគ្រាប់ឈាមក្រហមក្នុងខួរឆ្អឹង ជួយច្រោះឈាម កូនកណ្តុរ និងក្រពេញលើតម្រងនោម។
លុបបំបាត់ការលូតលាស់ដុំសាច់មហារីក
គ្រូពេទ្យជនជាតិក្រិច Pedaniu Dioscorides ដែលបានធ្វើការសិក្សាលើរុក្ខជាតិថ្នាំជាង៦០០ប្រភេទយ៉ាងប្រុងប្រយ័ត្ននោះបាននិយាយថា ជនជាតិក្រិចបានប្រើប្រាស់ស្លឹកការ៉ុតដើម្បីកំចាត់ដុំសាច់មហារីក។ តាមពិត អ្នកស្រាវជ្រាវមួយចំនួនរកឃើញថា ស្លឹកការ៉ុតមានឥទ្ធិពលជាថ្នាំបញ្ឈប់ការលូតលាស់របស់កោសិការដុំសាច់មហារីកដែរតាមរយៈការបញ្ឈប់ការបំបែកកោសិការតែម្តង៕