Join with Health.com.kh on Telegram

ស្លឹក​ខ្ទឹម ខ្ញី ខ្ទឹមស និង​ម្រេ​ស​សុទ្ធតែ​ជា​របស់​ដែល​ដាក់​ក្នុង​មុខម្ហូប​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​មុខម្ហូប​ឈ្ងុយ និង​អាច​សម្លាប់​មេរោគ​បាន​ទៀត​ផង មិន​ត្រឹមតែ​ប៉ុណ្ណោះ វា​ថែម​ទាំង​អាច​កាត់​ក្លិន​មិនល្អ​ទៀត ប៉ុន្តែ​តើ​គួរតែ​ដាក់​ក្នុង​មុខម្ហូប​ណា​ទើប​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​កាន់តែ​ឈ្ងុយ ហើយ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​កាន់តែ​ខ្លាំង​នោះ?

ម្រេ​ស​ក្រហម
នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​ចម្អិន​សាច់​ម្តង​ៗ អ្នក​គួរតែ​ដាក់​ម្រេ​ស​ក្រហម​ឱ្យ​បាន​ច្រើន ជា​ពិសេស​សាច់​គោ សាច់​ពពែ និង​សាច់​ឆ្កែ​គួរតែ​ដាក់​ឱ្យ​បាន​ច្រើន ព្រោះ​វា​អាច​ជួយ​កំចាត់​ជាតិពុល​ពី​ក្នុង​សាច់​ទាំងនោះ​បាន ដូចនេះ​នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​បរិភោគ វា​នឹង​មិន​អាច​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​អ្នក​ឡើយ​។

ខ្ញី
នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​ចម្អិន​ត្រី​ផ្សេង​ៗ មិន​ថា​ត្រី​ប្រភេទ​ណា​ទេ អ្នក​ត្រូវ​តែ​ដាក់​ខ្ញី​ឱ្យ​បាន​ច្រើន​ដើម្បី​បំបាត់​ក្លិនឆ្អាប​ទាំងនោះ ក្រោយ​ពេល​ដែល​អ្នក​ពិសារ​វា​រួច វា​នឹង​ជួយ​អ្នក​រំលាយ​អាហារ​បាន​លឿន​។

ស្លឹក​ខ្ទឹម
ស្លឹក​ខ្ទឹម​អាច​ជួយ​អ្នក​ឱ្យ​ចៀស​ផុត​ពី​ជំងឺ​ប្រតិកម្ម​ក្រោយ​ពេល​បរិភោគ​ពពួកសត្វ​ដែល​មាន​សំបក​ដូច​ជា ក្តាម ខ្យង​ខ្ចៅ ដោយ​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នក​ក្អក ឬ​ឈឺពោះ អ្នក​អាច​ដាក់​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ឱ្យ​ច្រើន​នៅ​ពេល​ដែល​ចម្អិន​វា នោះ​វា​នឹង​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នក​បាត់​នូវ​អាកា​រៈទាំង​នោះ​បាន​។

ខ្ទឹមស
ពេល​ដែល​អ្នក​ធ្វើ​ម្ហូប​ដោយ​ប្រើ​សាច់​មាន់ សាច់​ទា ក្ងាន អ្នក​អាច​ដាក់​ខ្ទឹមស​ឱ្យ​បាន​ច្រើន ព្រោះ​វា​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​ម្ហូប​អ្នក​កាន់តែ​ឈ្ងុយ ហើយ​ឆ្ងាញ់ ម្យ៉ាងទៀត​វា​អាច​ជួយ​អ្នក​រំលាយ​អាហារ​បាន​លឿន ជា​ហេតុ​ដែល​មិន​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នកមាន​អាកា​រៈ​រាករូស​ឡើយ​៕